Migros, 1954 yılında kurulan ve 1991 yılında faaliyete başlayan bir süpermarket zinciridir. Sahibi Tuncay Özilhan’dır. Türkiye’de 2.795 şubesi vardır. Migros, Türkiye’nin en popüler süpermarket zincirlerinin başında gelir.
İçindekiler
Migros’un Çalışma Şartları Nasıl?
Migros’un çalışma şartları şöyle sıralanabilir;
- Haftalık zorunlu çalışma süresi 45 saattir.
- Haftalık izin süresi 1 gündür.
- 1 yılı aşın süre çalışanların izin hakkı arttırılır.
- Çalışanların günlük kullanacakları vardiya sayısı 2’dir.
- Mesai saatleri 08.30 – 22.00 veya 13.30 – 22.30 arasındadır. Saat aralıkları tercihlere ve göreve göre değişiklik gösterebilir.
- Tüm çalışanların sigortaları Migros tarafından karşılanır.
- Çalışanların ikamet ettikleri bölge ve şubeye göre servis imkânından yararlanma hakları vardır.
- Çalışanların yol paraları karşılanır ve çalışanlara özel günlerde hediye çekleri verilir.
- Resmi tatillerde çalışanların ek mesai ücretleri ödenir.
Migros Maaşları Ne Kadar?
Migros maaşları tercih edilen pozisyona ve ek mesai ücretlerine göre değişiklik gösterebilir.
Çalışanların pozisyonlarına göre ortalama maaşları şöyle sıralanabilir;
- Migros bünyesinde yarı zamanlı çalışanların aylık ücretleri 3500 – 4000 TL oranındadır.
- Kasiyer ve tezgâhtar olarak çalışanların aylık ücretleri 5500 – 6500 TL oranındadır.
- Şube müdür yardımcılarının aylık ücretleri 14000 TL oranındadır.
- Şube müdürlerinin aylık ücretleri 17000 oranındadır.
- Bölge müdürlerinin aylık ücretleri 20000 – 22000 TL oranındadır.
Migros Çalışan Yorumları 2024
Migros çalışan yorumları şöyle sıralanabilir;
- Çalışma ortamı stresli olsa da bana çok şey öğretti. Günde 8 saat çalıştım, servis imkânından yararlanmadım ama yol parasını karşıladılar. Çalışanlara “bono” adı altında bir ücret ödeniyor ve bu parayı alışverişte kullanabiliyorsunuz. Maaş her ay ikiye bölünerek ödeniyor. Mağaza satış kotasını dolduran çalışanlara maaşa ek olarak prim ödeniyor.
- Market sektöründe çalışma şartları en uygun yerin Migros olduğunu düşünüyorum. İşe başlarken parmak izimizi okutuyoruz. Fazla mesai yapmıyoruz. Ek mesai yapılması durumunda ek mesai ücreti 1 hafta içinde yatırılır. Mola saatlerimiz aksamaz. Yemeğimiz düzenli olarak geliyor. Yöneticiler tecrübeli ve işten anlayan insanlar oluyor. Çalışanlar pozisyonları dışında bir pozisyonda çalışmıyorlar. Her iş için ayrı bir çalışan oluyor. Yine de çalışma saatleri uzun olduğu için sosyal hayata pek vakit kalmıyor.
- Sanal market bünyesinde çalışıyorum ve sistem üzerinden siparişleri alıp, onaylayıp hazırlıyorum. Çalışma temposu çok yoğun, sürekli ayakta kalıyorum. Çok sık sipariş geliyor ve kısa sürede hazırlanması gerekiyor. 1 saatlik mola dışında dinlenmeye vakit olmuyor. Maaş ve yol parası zamanında karşılansa da iş yükü çok fazla.
- Üniversite son sınıf öğrencisiyken sezonluk kasiyerliğe başvurdum. Başvurunun ardından kısa sürede arandım ve işe kabul edildim. İlk başladığım yer bir AVM mağazasıydı, sonra farklı bir şubeye gönderildim. Tek sıkıntım bu oldu. Kasiyerlik yaptım ve işi kısa sürede öğrendim.
- Üniversiteden mezun olduktan sonra yarı zamanlı kasiyer olarak çalışmaya başladım. İmkânlar, maaşlar ve yan haklar tatmin ediciydi. Özellikle yeni mezunların market sektörünü öğrenmeleri için uygun bir yer.
- Migros bünyesinde kasiyer olarak çalıştım. Kasiyer olmak yorucu ve sorumluluğu oldukça fazla. Kasa her zaman yoğun oluyor ve olası bir hırsızlık durumunda sorumluluk kasiyere ait olduğundan sabırlı, dikkatli ve disiplinli olmanız gerekiyor.
- Ben Migros bünyesinde reyon görevlisi olarak çalışıyorum. İşe ilk başladığımda ürünlerin kodlarını aklımda tutmaya ve işi öğrenmeye çalıştım. Performansım beğenildiği için kısa sürede kadrolu çalışanlardan oldum. Şirket tarafından deterjan ve C vitamini gibi gereksinimler veriliyor. Çalışma ortamı eğlenceli ve çalışanlara tanınan yan haklar tatmin edici.