Bijuteri dükkanları takı ve değerli süs eşyalarının satıldığı mağazalara denilmektedir. Özellikle kadınlar tarafından değer gösterilen süs eşyaları ve takılar üzerine bir dükkan açmayı planlıyorsanız yazımızdan faydalanacağınızı düşünüyoruz. Kar oranının yüksek olması ve takıların kadınların vazgeçilmezlerinden olması nedeniyle ekonomik krize rağmen bu sektöre giriş yapmak akılcı gibi gözüküyor. Yazımızda bijuteri dükkanı açmak için ne yapılmalıdır, ne kadar sermaye gerekir ve işin püf noktaları nelerdir öğrenebileceksiniz.
İçindekiler
Bijuteri Takı Dükkanı Açmak
Bijuteri dükkanı açmayı düşünen bir kişi öncelikli olarak oturup planını programını hazırlamalıdır. Bu plan kapsamında yatırılacak sermaye belirlenmeli ve bu sayede işin büyüklüğüne karar verilmelidir. Bizim sizlere tavsiyemiz bijuteri dükkanı için 100 bin liraya kadar sermayeye sahip olmanızdır. Takı ve süs eşyalarında çeşitlilik çok önemli olduğu için bir ürün türünden onlarca farklı modelde ürün stoklamanız gerekecektir. Bu nedenle de güçlü bir sermaye desteğine ihtiyacınız olacaktır.
Sermayesini toplayan, bu işe ne kadar yatırabileceğini kararlaştıran kişiler bijuteri dükkanı için dükkan arayışı içerisine girebilirler. Burada önemli olan nokta elbette dükkanın konumu ve aylık kira maliyetidir. Büyükşehirlerde bijuteri dükkanı açmak isteyenler şehrin işlek noktaları, çarşı, lise yolu vb. gibi adlandırılan caddelerinde dükkan aramalılardır.
Bulacağınız dükkanın en az 30 m2 olmasına dikkat göstermelisiniz. Ürünleri yerleştireceğiniz raflar ve ürün stokları için ayıracağınız depo gibi bir alanın olması önemlidir. Bu nedenle de biz sizlere 30 m2 ila 50 m2 arası bir dükkan kiralamanızı önermekteyiz.
Kiralanan dükkanın içerisine raf ve askılıklar montajı yaparak ürünlerinizi sergileyeceğiniz bölümleri oluşturmanız gerekmektedir. Bu aşamada kaliteli bir ustadan yardım alabilir ve dükkanınız için gerekenleri ona anlatarak kafanızdaki şeyleri gerçekleştirebilirsiniz. Dükkan içerisinde ufak tefek tadilat işleri de gerekiyorsa bu sorunları da halletmeniz ve dekorasyonu göze hoş gelen bir dükkana sahip olmanız gerekmektedir.
Bijuteri Takı Dükkanı Açmak İçin Gereken Belgeler (Ruhsat Alma)
Bijuteri dükkanları “sıhhi müessese” olarak değerlendirilir. Belediyeden ruhsat almak için toplamanız gereken evraklar sıhhi müesseseler için şart koşulan evraklardır. Aşağıdan o evrakların bir kısmını görebilirsiniz;
- 1 adet TC kimlik fotokopisi
- Başvuru beyan formu
- Dükkan için tapu fotokopisi (kat mülkiyeti varsa kat maliklerinin onayı)
- Kira sözleşmesi fotokopisi
- Mesul müdürlük sözleşmesi
- İmza beyanı
- Esnaf ve Sanatkarlar Odası kaydı
- Yangın söndürme tüpü dolum belgesi (faturasının fotokopisi)
Hazırlamanız gereken başlıca evraklar bunlardır. Tabii burada belediyeler arasında farklı evrak talep etme durumu yaşanabiliyor. En net bilgileri yaşadığınız şehirdeki belediye binasından alabilirsiniz. Belediyenin hizmet binasına giderek iş yeri açmak için başvuru yapmak istiyorum dediğinizde görevliler size bilgi aktaracak ve toplamanız gereken belgeleri sizlere anlatacaklardır.
Takı Bijuteri Dükkanında Olması Gereken Ürünler
Bijuteri dükkanları daha çok kadınlara hitap eden ürünlerin satıldığı mağazalardır. Bu nedenle de kadınların ilgisini çeken tüm süs eşyaları, takılara yer vermelisiniz. Ürün yelpazesi ne kadar geniş olursa satışlarınız da o kadar fazla olacaktır. Aşağıda sizler için tespit ettiğimiz ve mutlaka mağazanızda bulundurmanız gereken ürünleri listeledik.
- Kolye
- Yüzük
- Bileklik
- Küpe
- Toka
- Halhal
- Gözlük
- Piercing
- Güneş Gözlüğü
- Cüzdan
- Çanta
- Kemer
- Eşarp, türban, şal
- Tesbih
- Anahtarlık
Takı Bijuteri Dükkanı İşletmenin Püf Noktaları
- Dükkanınız yoğun insan trafiğinin ve özellikle kadınların gezdiği caddelerde olmalıdır. Kadınların bolca geçtiği, gezdiği bir yer seçmelisiniz. En çok satış yaptığınız müşteriler kadınlar olacaktır.
- Ürün çeşitliliğiniz ne kadar fazla olursa o kadar iyidir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken şey aynı modelde bir üründen 100 tane değil, 10 farklı modelden 10’ar tane getirmeniz gerektiğidir.
- Kadınların en çok satın aldığı ürünler tokadır. En çok kar edeceğiniz ürünler de haliyle tokalardan olacaktır. Tokaları paket halinde alırsanız hem maliyetinizi düşük tutarsınız hem de model çeşitliliğini sağlarsınız.
- Kolye ve yüzükler kadınların beğeneceği türden olmalıdır. Herkesin zevkine hitap edecek ürünleri getirmeye çalışın.
- Mağazanızda mutlaka 1 adet kadın personel istihdam edin. Kadınsanız ve bijuteri dükkanı açmak istiyorsanız siz zaten avantajlısınız demektir. Kadınların dilinden en iyi kadınlar anlar ve onlara en doğru tekniklerle satış yapabilir.
- Dükkanda yaptığınız ciro ile ürün yelpazesini genişleterek kar miktarınızı artırmayı amaçlayın.
Takı Bijuteri Dükkanından Ne Kadar Kazanılır?
Bijuteri, takı sektöründe kar oranları oldukça yüksektir. %100 kar marjı ile çalışan pek çok bijuteri dükkanı vardır. Takı ürünlerinde toptan alış yaparken gayet uygun fiyata alışveriş yapabilirsiniz. Elde edeceğiniz ürünlerin üzerine %100 kar marjı koyup sermayenizi büyütebilirsiniz.
Bijuteri dükkanı açarak elde edeceğiniz kazanç yaşadığınız şehir ve satış miktarlarınıza göre değişecektir. Büyükşehirlerde yapılan bijuteri işinde aylık 5.000 – 10.000 TL arası net gelir elde etmek mümkündür.
Eğer işinizi iyi yapıyorsanız ve kadınların tercih edeceği ürünleri keşfedebiliyorsanız bijuteri sektörüne girmenizi mutlaka tavsiye etmekteyiz. Bu devirde kesinlikle açılacak en mantıklı iş fikirlerinden birisi takı mağazasıdır.
Herkese başarılar diliyoruz…