Amazon’dan para kazanmak 2024 (En iyi yöntemler)

Amazon’a üye olup para kazanmak isteyen birçok kişi bulunur. Hem Türk lirası yerine dolar ile kazanç yapılabilmesi hem de e – ticaretin artık daha kolay olması gibi sebeplerden dolayı birçok kişi Amazon’dan para kazanmayı hedefler. Amazon aracılığı ile para kazanmak isteyenlere sunulan birçok farklı alternatif bulunur. Bu alternatif yöntemler takip edilerek kişilerin para kazanmaları ve döviz kuru üzerinden gelir elde etmeleri mümkündür. E ticaret uygulamalarının da gelişmesi ile Amazon Türkiye kanalı da oldukça kendini geliştirmiştir.

Dolayısıyla yurt dışında zaten popüler olan Amazon’dan para kazanma meselesi günümüzde Türkiye’de yaşayanlar için de geçerli olmaya başlamıştır. Bu kanallar aracılığı ile e ticaretten yararlanarak para kazanmak isteyenler evde çalışabilirler. Bunun için 1 ofise gitmelerine ya da evden çıkmalarına gerek yoktur. Internet ortamında çalışarak istedikleri takdirde işlerini de rahatlıkla büyütebilirler. Öncelikle çoğu kişinin ek iş olarak başladığı bu süreç daha sonra gerçek mesleklerine dönüşmektedir.

Amazon’dan Satış Yaparak Para Kazanmak

Amazon’da ürün satarak para kazanmak birçok kişinin yaptığı bir işlemdir. Satılan ürünler kişinin kendi hazırladığı ve kendi markasına ait olan ürünler olabileceği gibi farklı kişiler tarafından üretilen eşyalar da olabilir. Sanat eserleri, tablolar, vazolar, ev eşyaları ve farklı birçok unsurun satışı yapılarak kâr üzerinden gelir elde edilebilir. Bunun için Amazon da satıcı olarak hesap açılması gerekir.

Amazon’dan Aracı Olarak Para Kazanmak (Dropshipping)

Amazon’da dropshipping ile para kazanmak aracılık olarak da bilinmektedir. Kişilerin kendilerinde var olmayan 1 ürünü varmış gibi göstererek satış yapmalarına dropshipping denir. Bu yöntem ile para kazanırken, bazıları riskler alınsa da çoğunlukla kişiler kar üzerinden gelir elde edebilirler. Normal satış yöntemlerine göre daha çok zaman isteyen ve birçok mağazanın ve satıcının da iyi bilinmesi gereken bir para kazanma yöntemidir. Amazon’dan para kazanmak isteyenler bu yöntemi de uygulayabilir. Özellikle Türkiye’de olmayan ürünler için dropshipping yaparak gelir elde eden birçok kişi vardır.

Amazon’da Özel Markası Olan Ürünleri Satmak

Amazon private ürün satışı yaparak para kazanıla bilir. Private olarak bilinen ürün grupları, gerçekten özel olarak üretilebileceği gibi dropshipping yönteminden de yararlanılabilir. Bu yöntemlerin birçok avantajı olsa da temel kazanç oranı kar payı üzerinden belirlenir.

Amazon’dan Kitap Satarak Para Kazanmak

Amazon kitap satışı ile para kazanmak isteyen birçok kişi bulunur. Bu kitapların PDF formatında ya da Kindle ile kullanılabilecek formatta olmaları önemlidir. Çevrim içi şekilde kullanıma uygun olan kitapların yayınlanması ve satılması Amazon aracılığı ile gerçekleştirilebilir. Kişiler kendi kitaplarını satarken aynı zamanda istedikleri miktarda gelir elde etmeleri de mümkündür. Satışı yapılan kitabın parası ne kadara satılabileceği ve kargo ücretleri gibi birçok unsur satıcı tarafından belirlenir. Dolayısıyla elde edilecek olan kar ve zarar oranları da yine satıcının belirlediği stratejiler doğrultusunda ortaya çıkar.

Amazon’da Toptan Ürün Satmak

Amazon toptan satış yapıp para kazanmak isteyenler ayda ortalama 4 bin dolara kadar kazanç sağlayabilmektedir. Özellikle işletmelerin tercih ettiği toptan ürün satın alımını Amazon üzerinden gerçekleştirmek mümkündür. Amazona satıcı olarak kaydolduktan sonra toptan satış yapılması için ürünlerin hazırlanması gerekir. Bu ürünler eğer özel markası olan ürünler ise elde edilecek olan gelir daha fazla olacaktır. Amazon’dan toptan satış yaparak para kazanmak isteyenlerin kargo ve lojistik detaylara da özen göstermesi önerilir. Amazon’dan para kazanma herkesin yapabileceği bir işlemdir sadece komisyon, ürün satışı ve güvenilirliğe dikkat etmek gerekir.

“Amazon’da nasıl satış yaparım?” Yıllar boyunca yüzlerce kişi bana bu soruyu sordu. Bir rehber olarak deneyimlerimi paylaşmanın zamanı geldiğini düşünüyorum.

2008 yılında öğrenciyken Amazon’da satış yapmaya başladım. Eylül 2013’te tam zamanlı işimden ayrıldım ve Amazon’da satış yaparak daha fazla para kazanmaya başladım. O zamandan beri tüm zamanımı Amazon’a adadım.

Bu süre zarfında Amazon’da satış yapma hakkında çok şey öğrendim. Hatta 2018 ve 2019’da Amazon’da 1 milyon doların üzerinde satış yaptım.

Bu yazımda sizlere Amazon’da satış yapmanın ve para kazanmanın püf noktalarını anlatacağım. Çoğu yerde parayla bile bulamayacağınız bilgileri size ücretsiz olarak vereceğim.

Amazon’da satış yapıyorsanız ve gerçekten hemen harekete geçmek istiyorsanız kendinize bir iyilik yapın ve yazımızı sonuna kadar okuyun. Amazon nasıl hayatımı değiştirdiyse size de yeni bir hayatın kapılarını aralayabilir.

Yazıyı okuduktan sonra düşüncelerinizi ve sorularınızı yorum olarak bırakırsanız en kısa sürede size dönüş yapılacaktır.

Neden Amazon’da satış yapmalıyım? Amazon’da satış yapmak karlı mı?

Elbette çevrimiçi satış yapmanın ve para kazanmanın tek yolu Amazon değil; Kendi web sitenizi kurabilir, stoksuz satış yapabilir veya Türkiye’deki pazar yerlerinde satış yapabilirsiniz. Ancak Amazon artık son 100 yılda dünyanın en iyi, en karlı iş fırsatlarından birine sahip.

Amazon 25 yıl önce kurulduğunda her şeyi kendisi satmaya çalıştı. Sonra Jeff Bezos şunu fark etti: “Dünyanın en büyük perakende mağazası olmak istiyorsanız, bu modeli geliştirmeliyiz. Dünyadaki her şeyi kendi başımıza bulup satabilmemiz pek mümkün görünmüyor. ”

Bu yüzden senin ve benim gibi insanlar Amazon’da satış yapmaya başladı. Bu, onu dünyanın en büyük satış noktası yaptı. Çok fazla bilinmese de Amazon’da satılan ürünlerin neredeyse %60’ı bizim gibi küçük satıcılar tarafından satılıyor.

Ayrıca Amazon’da satış yapmak sandığınızdan daha kolay.

  •  Düşük bir bütçeyle satış yapmaya başlayabilirsiniz.
  •  Fiziksel bir adresiniz olması gerekmez.
  • Ürünleriniz için bir depoya ihtiyacınız yok.
  •  Kimseyi işe almak zorunda değilsin.
  •  Ürünler Amazon deposuna ulaştığında (ürünler satılıp müşteriye teslim edilene kadar) tüm işi Amazon yapar.
  • Bu nedenle, birçok insan dünyayı dolaşırken bu işi yürütebilir.

Adım adım Amazon’da nasıl satış yapılır?

Öncelikle, Amazon’da satış yapmak için gerekenleri ve bunun nasıl bir şey olduğunu açıklayayım.

Amazon, dünyanın en büyük e-ticaret ve perakende sitesidir. Apple’dan sonra değeri 1 trilyon doları aşan ikinci şirket ve Amazon’un sahibi Jeff Bezos dünyanın en zengin insanı.

Amazon’da sunduğunuz ürünleri milyonlarca kişi aylık sabit bir ücret karşılığında (Amerika için 39,99 ABD doları) görüntüleyebilir.

Örneğin aşağıdaki ekran görüntüsünü inceleyerek başlayalım.

  •  Bu, ROLANDA adlı bir şirketin Amazon’da satış yaptığını belirtir. Amazon’da satış yaparsanız üçüncü taraf olarak anılırsınız. Müşteri ürünü sipariş ettiğinde satıcı ROLANDA olarak karşımıza çıkmaktadır.
  •  Amazon Lojistik, Amazon’un ürünü paketleyip size göndermesi anlamına da gelir.
  •  Sağdaki “Amazon’daki Diğer Satıcılar” ibaresi, aynı ürünü satan diğer satıcıları da belirtir.
  •  Amazon.com’un bir satıcı olmadığını fark etmiş olabilirsiniz. Amazon, birçok ürün için ana satıcıdır. Genel olarak, bir ürünün satıcıları arasında Amazon yoksa, ROLANDA veya başka bir satıcı daha iyi satış yapar. Çünkü insanlar bir firmayla uğraşmaktansa doğrudan Amazon’dan alışveriş yapmayı tercih ediyor.

Amazon’da satış yapıyorsanız ürününüz ya satın alma kutusunda ya da sağ taraftaki Diğer Satıcılar bölümünde olacaktır.

Genel olarak “Diğer Satıcılar” bölümünde 3 satıcı adı listelenir. 3’ten fazla satıcı varsa, müşteri bu bağlantıya tıklayarak aynı ürünü satan diğer satıcıları görebilir.

Yukarıdaki Catan oyununa bakarsak, aynı ürünü satan tam 81 farklı satıcı var.

Satıcı türünüz (karşılama yöntemi), Amazon’un maksimum verimliliğine ulaşmadaki en önemli faktörlerden biridir. Amazon Lojistik’e (FBA) sahipseniz, i. H. Amazon güvencesini alırsanız satış oranınız ciddi oranda artacaktır.

Amazon Lojistik (FBA) ile Amerika’da ve yurt dışında nasıl satış yaparım?

Amazon Lojistik’in (FBA) Amazon’da satışa başlamanın ideal yolu olduğunu söylemiştik. Şimdi Fulfillment by Amazon nedir, biraz inceleyelim.

  •  Amazon’da satmak istediğiniz bir ürün buldunuz.
  •  Bu ürünü Amazon’a ekleyip web sitesinde listeliyorsunuz. Ürünün fiyatını siz belirlersiniz.
  •  Ürünü Amazon’un devasa depolarında sevkiyata hazırlarlar.
  •  Daha sonra bu ürünleri Amazon’un depolarına gönderirsiniz. Birden fazla ürünü tek pakette gönderebilirsiniz. Tek sorumluluğunuz ürünleri güvenli bir şekilde Amazon depolarına ulaştırmak… Paketleme konusunda da çok fazla uğraşmanıza gerek yok. Çünkü Amazon sizin için paketleme yapıyor. 20 adet ürün satmak istiyorsanız tüm ürünleri aynı kutuya koyun ve belirtilen Amazon deposuna gönderin.

Bu noktada işiniz bitmiştir. Şimdi ürünleriniz Amazon depolarına ulaştığında nasıl bir süreç izlendiğine bakalım.

  •  Gönderdiğiniz ürünleri inceler ve kargo esnasında ürünlerin hasar görüp görmediğini kontrol eder.
  •  Ürünleri doğruladıktan sonra Amazon’a vermiş olduğunuz ürün promosyonunu aktif hale getirir. Bu, ürün reklamınızın artık web sitesinde gösterilmeye hazır olduğu anlamına gelir.
  •  Ürünleriniz sipariş edilene kadar Amazon depolarında saklanır.
  •  Bir müşteri ürününüzü sipariş ettiğinde Amazon çalışanları ürünü sizin adınıza gönderir.
  •  Ürün kargoya verildikten sonra ürün bedeli satıcı hesabınıza geçecektir. Burada Amazon kendi kesimini yapıyor. Ürünleriniz satıldığında, size satışı bildiren bir e-posta alacaksınız.
  •  Paranız 2 haftada bir banka hesabınıza yatırılacaktır.

FBA programını kullanmanın faydaları nelerdir?

Fulfillment by Amazon (FBA) programını kullanmanın belirli avantajları vardır.

  • Bunlardan ilki, müşteriye ücretsiz kargo imkanı sunmaktır.
  • Yukarıdaki ekran görüntüsünde Amazon Prime programına üye olan müşterilere sunulan avantajlardan bahsedilmektedir. Amazon çeşitli hizmetler sunar; B. Aynı gün teslimat, 2 saat içinde teslimat.
  • Amazon’da Amazon Lojistik programını kullanarak satış yapıyorsanız ürünleriniz Amazon Prime kargo hizmetlerine tabidir. Bu, müşterilerin sattığınız şeyi aynı gün veya ertesi gün alması anlamına gelir. Müşteriler, sipariş ettiklerini ücretsiz olarak hızlı bir şekilde alabilme fikrine bayılıyor. Amazon Prime’a dahil olmayan ürünlere göre Amazon Prime hızlı kargo hizmeti ile ürünlere öncelik vermelerini sağlar.
  • Hızlandırılmış gönderime ek olarak müşteriler, Amazon Prime aracılığıyla satılan ürünler için iade politikalarının Amazon tarafından satılan ürünlerle aynı olduğunu bilir. Böylece müşteriler Amazon’dan değil, ROLANDA adlı bir şirketten ürün aldıklarında bile kendilerini güvende hissediyorlar. Çünkü ROLANDA’nın arkasında Amazon sigortası duruyor. Olumsuz her durumda Amazon müşteri hizmetleri devreye giriyor ve sorunu kısa sürede çözüyor. Müşteri hizmetleri söz konusu olduğunda Amazon’un ne kadar ilerlediğini söylemeye gerek yok.
  • Müşteriler, Amazon güvencesi sayesinde ürünlerinizi satın almaya daha yatkındır. Ayrıca Amazon’a 20 ürün gönderirseniz, bu ürünler sırayla 20 farklı kişiye teslim edilir. Yani bir kez kargo ücreti ödeyerek 20 kat kargo masrafından kurtulmuş oluyorsunuz.

Amazon Lojistik (FBA) dışında başka seçenekler var mı?

Elbette FBA programı dışında başka seçenekleriniz de var. Örneğin, “Satıcıdan Gönderim” seçeneği de vardır. Bu seçeneği kullanarak satış yaptığınızda ürünü kargolayın. Bazen bu daha mantıklı görünebilir, ancak FBA programı %99 daha iyi bir seçenektir.

Bu nedenle, böyle bir seçeneği akılda tutmakta fayda var, ancak bu yazıda FBA programına odaklanacağız.

Şimdi adım adım satış sürecine bir göz atalım.

Amazon’da satıcı olmak için nasıl satıcı hesabı açarım?

Amazon’da satış yapabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir.

  • Web sitesine gidin: https://sell.amazon.com
  •  Kaydol’a tıklayın ve bir üyelik oluşturun.
  •  Satıcı türü olarak “Şahıs olarak satış yap”ı seçerseniz bu, şirket olarak değil, gerçek kişi olarak satış yaptığınız anlamına gelir. Böyle bir durumda aylık 40$ ücret ödemezsiniz. Ancak satış başına 0,99 ABD doları komisyon ödersiniz. Amazon’da uzun vadeli satış yapmayı planlamıyorsanız ve sadece kendiniz denemek istiyorsanız, bu sizin için doğru seçenek olabilir. Ancak, bir işletme olarak Amazon’da düzenli olarak satış yapmayı düşünüyorsanız, Profesyonel plan sizin için doğru seçenektir. Profesyonel satıcılar aylık 40 ABD Doları ücret öderler. Profesyonel hesap açmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
  •  Ardından TC kimlik numarası, adres, telefon gibi bilgilerinizi girerek üyelik ücretini ödeyin ve Amazon satıcısı olun.
  • Ayrıca kredi kartı bilgileriniz uluslararası işlemlere açık olmalıdır. (Örneğin Mastercard veya Visa…)

Yine bankanıza, çalıştığınız bankanın Amazon’dan EFT kabul edip etmediğini sormayı unutmayın. (Türkiye’deki hemen hemen tüm bankalarda bu sorun yok.)

Amazon size çeşitli belgeleri zarf içinde gönderebileceğinden, ikamet adresinizi doğru yazdığınızdan emin olun.

Telefon numaranızı da 90 kodu ile birlikte doğru giriniz.

Ayrıca Amazon’da satış yapmak için bir EIN koduna ihtiyacınız var. EIN kodu ABD tarafından kullanılır. Gelir Departmanı ve bu kodu almak için mukim veya ABD vatandaşı olmanıza gerek yok. EIN kodunu almak için yapmanız gerekenleri anlatan videoyu aşağıya bırakıyoruz.

Amazon satılan ürün başına ne kadar kesinti yapıyor?

Satıcı hesabını açtıktan sonra Amazon Seller App adlı uygulamayı indirmeniz gerekiyor. Bu ücretsiz uygulama size satış süreci hakkında birçok bilgi sunar. Bu uygulama sayesinde telefonunuzdaki herhangi bir ürünün barkodunu okutarak ürünün Amazon’daki fiyatını öğrenebilirsiniz.

Amazon Lojistik tablosunu ziyaret ettiğinizde satmak istediğiniz ürünleri araştırabilirsiniz. Ardından ürünü derecelendirin (kırmızı ok) ve ürünün Amazon’a nasıl gönderileceğini (siyah ok) öğrenin. Ayrıca Amazon’un sizden satışları nasıl düşürdüğünü ve bu üründen ne kadar kar elde ettiğinizi öğreneceksiniz.

Bu cetvel türü sayesinde Amazon’da sattığınız ürünlerden ne kadar kazanç elde ettiğinizi net bir şekilde görebilirsiniz.

Ancak kabaca bir rakam verecek olursak Amazon 15$’a sattığınız bir üründen yaklaşık 5$ komisyon alıyor.

Amazon’da Ürün Satmak: Ne Satabilirim?

Amazon’da ne satacağınıza karar vermek için önce evden başlayabilirsiniz. Evinizde sıklıkla ne tür objeler kullanıyorsunuz? Evde hiç kullanmadığınız ne tür ürünler var?

Başka bir seçenek de toptancıdan harika bir fiyata toplu olarak satın almak ve Amazon’da satmaktır. Buradaki asıl amacınız bir ürünü Amazon’daki satış fiyatının altına alıp kar marjınızı üzerine koyarak Amazon’da satmak olmalıdır. En basit ifadeyle bu, perakende arbitrajı olarak bilinir.

Perakende arbitrajı, Amazon’da satışa başlamanın en iyi yollarından biridir ve düşük bir başlangıç ​​yatırımına sahiptir, bu da sizin avantajınızadır. Süreci daha iyi öğrendikten ve Amazon’u daha iyi anladıktan sonra diğer yöntemleri deneyebilirsiniz.

Perakende Tahkim hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir satıcı hesabı açmalı ve Amazon Satıcı Uygulamasında oturum açmalısınız. Burada, ürünün satılmaya değer olup olmadığı hakkında ek bilgiler bulacaksınız.

Ardından büyük bir market ve alışveriş merkezine gitmeli ve sezon sonunda tasfiye ürünlerinin detaylı olarak yer aldığı bölümü ziyaret etmelisiniz. Örneğin bu örnekte Walmart’ın sezon sonu bölümü görünüyor. Burada Amazon Seller Uygulamasını açıp ürünlerin barkodunu okuyabilirsiniz.

Amazon’da satılacak ürünler ararken dikkate alınması gereken birçok şey vardır. Şimdi bu soruna daha yakından bakalım.

  • Sadece talep/satış oranına odaklanmayın
  • Bir ayda binlerce satan belirli bir ürün bulduğunuzda heyecanlanmanız normaldir. Ancak talep-satış oranı, büyük resmin yalnızca bir parçasıdır. Ayrıca rekabet, maliyet, dönemsellik, kar marjı gibi konulara da dikkat etmeniz gerekiyor.
  • İncelenen ürünün Fırsat Puanına da bakmalısınız. Amazon’da satılacak ürünleri ararken, Google Chrome’a ​​yüklediğiniz Jungle Scout eklentisi, ürünün Fırsat Puanını görüntüler. Puanı 7’den büyük olan öğeler satış için idealdir.
  • Ürün kategorisi şartlarını iyi okuyun
  • Harika bir ürün bulmuşsunuz. Bu ürünü Amazon’da satıp çok para kazanmak istiyorsunuz. Harika!
  • Ancak, bu ürünün dahil olduğu kategoride bazı sınırlamalar olabilir.
  • Örneğin; Tehlikeli ürünler kategorisi, Amazon’un değer verdiği bir kategoridir. Burada satılan ürünler için Amazon’a binlerce dava açılıyor. Bu nedenle, bu kategorideki ürünleri satmak için Amazon’dan izin/onay almalısınız. Kozmetikler, yiyecekler ve hatta oyuncaklar bu kategoriye girebilir.
  • Bu nedenle satmak istediğiniz ürünü tedarik edip Amazon deposuna göndermeden önce Amazon’da listeleyin. Amazon’da satmanıza izin verilmeyen bir ürüne yatırım yaparsanız para kaybedebilirsiniz.
  •  Mevsimselliğin farkında olun
  • Satılık bir ürünü incelerken yalnızca satış rakamlarına odaklanmayın. Ayrıca yaz ve kış mevsimlerine özel ürünlerin bu mevsimlerde daha çok satıldığını da unutmayın. Örneğin, 15 Haziran’da kış lastiği satarsanız, en az Ekim ayına kadar fazla satış yapamazsınız.
  • Amazon’da belirli sezonlarda daha çok satan ürünleri satabilirsiniz ancak 4 sezon talep gören ürünleri satmanız gelirinizin dengelenmesi için daha iyi olur.
  • Tek bir ürünle yetinmeyin
  • Amazon’da belirli bir marka adıyla satış yaptığınızda, etkin bir şekilde bir marka oluşturuyorsunuz. Yani Çin’den aldığınız ürünlerin üzerine logo ve marka ismini basmanız yeterli olmayabilir. Ayrıca belirli bir müşteri kitlesini markanıza çekmeli ve onlara farklı ürünler sunmalısınız.
  • Bu işe başlarken tek bir ürün yeterli olabilir ancak zamanla ürün gamınızı genişletmeye çalışmalı ve işinizi ve gelirinizi artırmak için insanlara farklı seçenekler sunmalısınız.
  • Rakiplerinizi ve genel durumu takip edin
  • Amazon’da satış yaparken en sık yapılan hatalardan biri, akla gelen bir ürünü bulup Amazon’da listelemek, ardından o üründen vazgeçip başka ürünlere odaklanmaktır. Ancak Amazon sürekli değişen bir organizmadır. 30-60 gün içinde Amazon’a gönderdiğiniz ürünlerin akıbetinin ne olacağını kesin olarak bilemezsiniz. Bu yüzden ürünlerinizin durumunu sürekli takip etmeniz gerekiyor.
  • Karpuz dilimleyici satmaya karar vermiştim. Bu ürünü bir plastik atölyesinde yaptırdım. Ancak, inşaat döneminde bu ürüne benzer ürünler satan Amazon’da 200 satıcı ortaya çıktı. Ancak bu ürünün Amazon’a gelip gelmediğini kontrol ettiğim için gerekli önlemleri alabildim. Bu ürünleri Amazon’da değil yerel bir markette satmaya karar verdim. Bu karpuz dilimleme makinelerini Amazon deposuna göndersem 200 satıcı arasından sıyrılamam.
  • Yani bir ürünün Amazon’da nasıl performans gösterdiğini ve o ürünü kaç satıcının sattığını yakından takip etmek büyük önem taşıyor. Aksi takdirde, satılması çok zor olan ürünlere binlerce liralık yatırım yapma riskini göze alarak boş yere para harcamak zorunda kalabilirsiniz.
  • Eşsiz ve çekici olun
  • Birkaç yıl önce, belirli ürünleri ve niş ürünleri bulmak oldukça kolaydı. Başarılı satıcıların sattığı ürünleri satmanın oldukça iyi bir yoluydu. Bu ürünleri tedarik etmek ve kendi markanız altında satmak çok karlı bir işti. Bu nedenle, ilk sayfada çok sayıda yinelenen reklam vardı. Tabi bu durum Amazon’un işine gelmediği için algoritmasını değiştirdi.
  • Amazon’un yeni A9 algoritması, ürünlerin sıralamasındaki farklılıkları dikkate alıyor ve aynı reklamları sıralamada aşağı çekiyor.
  • Amazon’da ürün araştırırken sattığınız ürünün tanınabilir olduğundan emin olun. İşte burada Seth Godin’in “Mor İnek” örneği size bir fikir verebilir.
  • Diyelim ki bir şehir caddesinde araba kullanıyorsunuz. Sokakta siyah bir inek gördünüz ve “Aman inek” dediniz. Ancak, yolda birden fazla inek görürseniz, ineklere yönelik seçici algınız yavaş yavaş kaybolacaktır.
  • Ama siyah ineklerin arasında mor bir inek gördün! Hayatında böyle bir şey görmedin! Böyle bir durumda muhtemelen arabayı sağa çekip mor ineğin fotoğrafını çeker ve hatta bu mor inekle selfie çekip Instagram’a yüklersiniz.
  • Amazon’da bu tür ürünleri böyle satmalısınız. İnsanlar görünce heyecanlanmalı ve bu ürünün linkini arkadaşlarına göndermelidir…
  • Doğru ürünü bulan tek kişi siz değilsiniz
  • Bazen dünyanın en harika ürününü bulduğunuzu düşünürsünüz. Ancak bu fikre yatırım yapmadan önce birkaç hafta bekleyin. Büyük resmi gözlemleyin ve Amazon’daki ürünün durumunu düzenli olarak izleyin.
  • Sakıncası yoksa yine karpuz doğrayıcı örneğini vereyim…
  • Ürünü takip etmeseydim ve birkaç hafta beklemeseydim, o zamanlar Amazon’da ve dünyada en havalı ve en viral ürün olduğunu düşündüğüm karpuz dilimleyicinin benden başka 200 kişi tarafından satıldığını görecektim. Yani her şey elimde patlayacaktı.
  • Amazon’un iş adamlarından iyi para kazandığına katılıyorum, ancak tek bir ürünle bir gecede zengin olamazsınız. Amazon ve iş hayatında acele etmeyen; Sabredenler başarır…
  • Amazon’da satış yapmak karlı mı? Yatırım/kazanç oranı nasıl izlenir?
    Amazon’da günde 100 ürün satın. Ancak kar marjınız çok düşükse getirilerinizi almanız uzun zaman alacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Amazon’da nasıl ödeme alabilirim?

Türkiye’de yaşamak ve Amazon’dan ödeme almak için 2 seçeneğiniz var:

Payooner ve Hyperwallet. Bu ödeme sistemlerinden birine üye olarak ödemelerinizi Türkiye’deki bir banka hesabına kolayca alabilirsiniz.

Amazon’da satış yapmak için bir iş kurmak gerekli mi?

Her şeyden önce, bir iş kurmak gereklidir. Bireysel hesap açarak satışa başlayabilirsiniz.

Amazon’da yurtdışında satış yapmak vergi sorunu yaratır mı?

Elbette Türkiye’de yaşıyorsanız ve ABD’de Amazon’da satış yapıyorsanız kazancınız vergiye tabidir.

Mesaj Bırakabilirsiniz