İçindekiler
Mısır’daki işler: 2024’de Mısır’daki iş fırsatları nelerdir?
Mısır’daki birçok şirket ve kuruluş yabancılara istihdam imkanı sunuyor. Disiplinli ve profesyonel iş kültürü, profesyonel vize desteği, hesaplı yaşam tarzı ve gezilecek tarihi yerlerin çokluğu yabancıların Mısır’da çalışmayı tercih etme sebepleri.
Mısır’da 2024’de ortalama yıllık maaş 110.000 EGP’dir. Mısır’da istihdam olanaklarının en fazla olduğu sektörler enerji sektörü, turizm sektörü, inşaat sektörü, hizmet sektörü ve tarım sektörüdür. İngilizce öğretmek, Mısır’daki en arzu edilen iş fırsatlarından biridir.
Yabancılar Mısır’da çalışabilir mi?
Yabancıların Mısır’da çalışabilmeleri için Mısır’da uygun bir iş bulmaları, başvuruda bulunmaları ve işe kabul edilmeleri gerekiyor. Yabancılar, çalışmaya kabul edilmeleri halinde Mısır’dan çalışma ve oturma izni alarak çalışabilirler.
Mısır’da istihdam imkanı olan sektörler nelerdir?
Mısır’da istihdam olanaklarının en fazla olduğu sektörler tarım sektörü, sanayi, enerji sektörü, inşaat ve inşaat sektörü, hizmet sektörü, ulaşım sektörü, tekstil sektörü ve turizm sektörüdür.
Mısır’daki sektörel işgücü dağılımı tarım sektörü için %25, sanayi sektörü için %25 ve hizmet sektörü için %49’dur. Mısır’ın geçim kaynakları petrol endüstrisi, hazır giyim, tekstil, çimento, çelik, kimya ve ilaca dayanmaktadır.
Mısır’da en çok aranan işler hangileri?
Mısır’da en çok talep edilen meslekler aşağıda listelenmiştir.
- Doktorluk
- Hakimlik
- Avukatlık
- Banka yöneticiliği
- İcra kurulu başkanlığı
- Finans uzmanlığı
- Diş hekimliği
- Üniversite profesörlüğü
- Pilotluk
- Pazarlama uzmanlığı
Mısır’da İngilizce konuşanlar için iş fırsatları nelerdir?
İngilizce konuşanlar için Mısır’da birçok iş fırsatı var. Mısır’da İngilizce konuşanlar için istihdam fırsatları var, örneğin B. Müşteri hizmetleri, satış, mühendislik, telekomünikasyon, yönetim, insan kaynakları, pazarlama, halkla ilişkiler ve reklamcılık, operasyon müdürü.
Türkçe konuşanlar için Mısır’da iş imkanları nelerdir?
Türkçe konuşanlar için Mısır’da satış, müşteri hizmetleri, muhasebe ve finans, pazarlama, halkla ilişkiler ve reklamcılık gibi iş fırsatları var.
Mısır’da nasıl iş bulunur?
Mısır’da iş bulmak isteyen yabancılar, web siteleri veya kişisel bağlantılar aracılığıyla iş bulabilirler. Mısır’da iş bulmanın en etkili yolu, Mısır’a geldikten sonra işverenlerle yüz yüze görüşmektir.
Mısır İş Bulma Siteleri Nelerdir?
Mısır iş arama siteleri aşağıda listelenmiştir.
- Wuzuff.net
- Bayt.com
- Gulf Talent
- Career Jet
- Learn 4 Good
- Total ESL
- ESL Cafe
- Tesall
Mısır’da bir iş için nasıl başvurabilirim?
Mısır’daki başvuru süreci işe göre değişir. Birçok çevrimiçi başvuru, bir özgeçmiş ve iş geçmişini açıklayan bir mektup gerektirir; Başvurunun ardından işveren Skype üzerinden görüşme talep edebilir.
Mısır’da çalışma koşulları nasıl?
Mısır’da haftalık çalışma süresi 48 saattir ve çalışanların haftada 1 gün izinleri vardır; Aynı zamanda iş günlerinde en az 1 saat ara verilir.
Mısır’da çalışan bir kişinin ortalama aylık maaşı 9.200 EGP’dir. Mısır’da çalışma yaşı 15, emeklilik yaşı ise 60 olarak kabul edilmektedir.
Mısır’da asgari ücret ne kadar?
Mısır’da asgari ücret kavramı yoktur. Mısır’da memurlar için asgari maaş 1.200 EGP ve Mısır’da çalışan birisi için ortalama aylık maaş 9.200 EGP’dir.
Mısır ‘da ortalama maaşlar nelerdir?
- Mısır’daki ortalama maaşlar, endüstri ve çalışılan saat gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir.
- Mısır’daki maaşlar ortalama minimum 2.300 EGP ve maksimum 41.100 EGP’dir. Mısır’da ortalama maaş ayda 9.200 EGP, yılda 110.000 EGP’dir.
Mısır’da işçi hakları nelerdir?
Mısır’da özel sektördeki işçilerin hakları, cinsiyet, ırk, dil veya dine dayalı ücret ayrımcılığını önleyen 12/2003 sayılı Kanunla korunmaktadır. Mısır’daki işçiler yılda 21 gün ücretli izin hakkına sahiptir ve 10 yıllık hizmetten sonra ücretli izin hakkı yılda 30 güne çıkar.
Mısır’da Türk vatandaşlarının çalışma koşulları nasıl?
Türk vatandaşlarının Mısır’da çalışabilmeleri için Mısır’daki bir işverenden iş teklifi almış olmaları gerekmektedir.
İşverenin Mısır’da yabancı işçi çalıştırmadan önce yetkili makamdan izin alması gerekmektedir; Yabancı işçi ile iş sözleşmesi akdeden işveren, işçi adına geçici çalışma izni başvurusunda bulunmalıdır. Yabancı işçi, geçici çalışma izni başvurusunu kabul ettikten sonra, ülkesindeki konsolosluktan randevu alarak Mısır’a giriş için turist vizesi almalı ve ardından Mısır’a giriş yaparak işveren tarafından verilen geçici çalışma izni başvurusunu tamamlamalıdır. Geçici çalışma izni başvurusu tamamlandıktan sonra Mısır için fiili çalışma izni alınabilir.
Mısır’da yasadışı çalışmanın cezası nedir?
Yabancıların Mısır’da çalışmak için çalışma iznine ihtiyaçları var. Mısır’da yasadışı göçmen çalıştırıldığı tespit edilirse, hem işveren hem de çalışan 500-5000 EGP para cezasına çarptırılacak.