Para kazandıran türk ve yabancı internet siteleri 2024

İnternet özellikle son yıllarda yaşadığı yerden çalışarak para kazanmak isteyenler için büyük fırsatlar denizi haline geldi. İster harçlık arıyor olun, ister geçiminizi sağlamaya çalışıyor olun, bu makaledeki web sitelerini çok faydalı bulacaksınız.

Yazımızı sonuna kadar okursanız mutlaka kendinize uygun bir sayfa bulacaksınız.

En iyi para kazanma siteleri

1-Elance

Elance, internetteki en büyük yasal iş kurullarından biridir. Yazardan çevirmene, web tasarımından programlamaya kadar her alanda iş bulabileceğiniz Elance’ın arayüzü de oldukça basit. İşverenlerin yapılacak işleri paylaştığı sayfada, iş arayanların sadece iş için teklif vermeleri yeterli.

Kazanmak istediğiniz miktar ne olursa olsun, olasılıklarınız neredeyse sınırsızdır. Kayıtlı kullanıcılar, yılda 1000 ila 100.000 ABD Doları arasında herhangi bir yerde kazanabilirler. Ücretsiz kullanımı ve güvenilir yapısıyla oldukça çekici görünen Elance’in tek dezavantajı biraz kalabalık olması. Çok az paraya kalitesiz iş yapmak isteyen birçok kullanıcı olduğundan, kalifiye olduğunuz bir işten kazandığınız parayı kazanmaya başlamanız biraz zaman alabilir.

2- Fiverr

Fiverr ayrıca kullanımı kolay ancak daha profesyonel bir sitedir. Bir hizmet için minimum ücret, saat başına 5 ABD dolarıdır. Çalışma prensibi, koşulları çalışan tarafından belirlenecek şekilde tasarlanmıştır. İş arayanlar, sunabilecekleri hizmetleri listeleyerek kaydolurlar ve bir işveren profilleri inceler ve uygun gördüklerini sunar.

Ödeme güvenliği de birinci sınıftır. Ödemeler iş yapılmadan önce Fiverr tarafından tahsil edilir, böylece dolandırılma şansınız olmaz. Minimum fiyat ve ödeme garantisi Fiverr’ı çok cazip kılsa da, bu siteden istikrarlı bir gelir elde etmek kolay değil. Çünkü Fiverr çok rekabetçi bir platform.

Mutlaka Okuyun: Fiverr’da para kazanmanın yolları

3-oMasa

oDesk’i Elance’e kardeş şirket demek yanlış olmaz. Çeşitli alanlarda iş fırsatları sunan web sitesi, Elance’den farklı bir tasarım ve ödeme takip sistemine sahip. Yeni başlayanlar için çok uygun bir site ama sonuç olarak oDesk’teki ücretler daha düşük. Dolayısıyla daha büyük düşünenler için sadece bir başlangıç ​​adımı olabilir.

4- Craigs listesi

Craigslist, hemen hemen her konuda reklam bulabileceğiniz bir platformdur. Evden çalışmak isteyenler için de birçok iş ilanı var. Deneyim kazanmak ve para kazanmak için harika bir açılış sayfası. Craigslist, yerel işletmelerden üniversite öğrencilerine kadar geniş bir profile hitap etmektedir.

Tabii ki, sitenin kusurları yok değil. Yaptığınız işin karşılığını almak her zaman kolay değildir. Bazen işinizin peşinden koşmanız gerekir.

5- Serbest Çalışan

Freelancer, eLance ve oDesk’in oyunlaştırılmış bir versiyonu olarak adlandırılabilir. Beceri ve tecrübenize göre seviye atlamanızı sağlayan bu sayfa aynı zamanda ulaşılan seviyeye göre iş ilanları da vermektedir. Aynı zamanda iş çeşitliliğinin ve akışının bol olduğu platformlardan biridir.

Freelancer’ın dezavantajı, onu ücretsiz olarak kullanamamanızdır. Belirli seviyelere ulaşmak ve daha fazla iş bulmak için siteye ödeme yapmanız gerekebilir. İşverenlerin gözünde daha güvenilir bir profil çizmenizi sağlayan bu özellik, yeni başlayanlar için bir yük olabilir.

Mutlaka Okuyun: Serbest çalışmak isteyenler için

6-Instagram

Instagram şüphesiz son yılların en popüler sitesidir. Bu sayede binlerce insan için iyi bir ekmek kaynağı oldu. Instagram’da para kazanmanın şüphesiz birkaç yolu vardır. Ancak önceden uyaralım, eğer çaba harcamadan para kazanmak istiyorsanız Instagram size göre olmayabilir. Öte yandan sadece Instagram sayesinde hayatınızı sürdüren yüksek gelirler elde edebilirsiniz.

Mutlaka Okuyun: Instagram ile Para Kazanın

7- YouTube

Hepimizin bildiği bir internet kanalı olan Youtube’da para kazanmak da son zamanlarda popüler bir meslek. Uzun vadede çok karlı bir iş olsa da Youtube’da para kazanmak için çok çalışmak ve sürekli özgün içerik üretmek gerekiyor.

Youtube, en çok izlenen videoların reklam gelirini kullanıcılarla paylaşarak, takipçisi çok olan ve her videosu izlenen bir kanalın sahibine bir servet ödeyebilirken, ortalama bir kanaldan ekstra gelir elde etmek oldukça mümkün.

Mutlaka Okuyun: Youtube’da Nasıl Para Kazanılır

8- Udemy

Türk girişimci Eren Bali tarafından kurulan Udemy, dünyanın en büyük online eğitim sitelerinden biridir. Geleneksel eğitim sisteminin günümüzün hızlı değişimlerine uyum sağlayamaması, çevrimiçi eğitimin önemini vurgulamıştır. Okulda öğrendiğimiz bilgilerin çoğu ya güncel değil ya da mezun olduğumuzda değişti. Bu da alanımızda başarılı olmak için yaşam boyu öğrenmeyi gerektirir. Udemy gibi online eğitim siteleri de alanında gelişmek veya çeşitli alanlarda beceri kazanmak isteyenler için büyük hazineler barındırıyor.

Bir alanda uzman olduğunuzu ve bilginizin başkaları tarafından talep edildiğini düşünüyorsanız, Udemy’ye üye olarak kendi kursunuzu oluşturabilirsiniz. Bu siteye üye olarak ve eğitici bir video çekerek siz de ömür boyu kazanacağınız bir gelire sahip olabilirsiniz. Çünkü aynı kursu satın alabilecek kişi sayısı sınırsızdır. Udemy, satılan her kurs için size yaklaşık %50 komisyon öder.

Mutlaka Okuyun: Udemy ile Para Kazanın

9- Swagbucks

Swagbucks, çeşitli anketleri tamamladığınız için sizi sanal parayla ödüllendiren bir web sitesidir. Bu sanal paralar daha sonra gerçek paraya, Amazon hediye kartlarına veya PayPal kredisine dönüştürülebilir. Sitenin özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde çok sayıda kullanıcısı var.

Anketleri yanıtlamanın yanı sıra sitede yapabileceğiniz başka görevler de var. Video izlemek ve arama motorlarını kullanmak seçeneklerinizden bazıları.

Okumalısınız: Swagbucks nedir? Swagbucks ile nasıl para kazanılır?

Mutlaka Okuyun: Güvenilir ve En İyi Ücretli Anket Siteleri

10- Twitch

Oyun oynamayı sever misin? Aynı anda hem oyun oynamak hem de para kazanmak istemez misiniz? O halde size çok güzel bir haberimiz var.

Twitch, oyuncular için canlı bir akış sitesidir. 5 milyon yayıncıya sahip olan web sitesi her gün 22 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Hobinizi bir gelire dönüştürmek istiyorsanız aradığınız site Twitch olabilir. Ayrıca profesyonel bir oyuncu olmanıza da gerek yok. Detayları aşağıdaki yazımızdan öğrenebilirsiniz.

11- Shutter Stock, Alamy ve Adobe Stock

Fotoğraf çekmeye ilginiz varsa bunu kazanca dönüştürmeye ne dersiniz?

Fotoğraf çekmek ve para kazanmak her zamankinden daha kolay. Stok fotoğrafçılık, fotoğraflarınızı yüklemeyi ve satmayı kolaylaştırır. Üstelik aynı fotoğrafı sınırsız kişiye satabilir ve o fotoğraftan ömür boyu gelir elde edebilirsiniz.

Bu fotoğrafları kim alıyor diye merak ediyorsanız hemen söyleyeyim: İnternet siteleri, dergiler ve tüm medya, yayınlarında ve makalelerinde kullanmak için bu fotoğrafları satın alıyor. 2024 yılında bu sektörün 4 milyar dolarlık bir hacme ulaşması bekleniyor. Siz de bu büyük pastadan küçük de olsa payınızı alabilirsiniz.

Bu siteler stok fotoğraflarla ilgilenenler için en uygun seçenekleri sunuyor. Ancak, marka logoları veya kişiler içeren fotoğrafların kullanımının daha kısıtlı olduğunu ve bazen izin gerektirdiğini unutmayın. Kendinizin ve sevdiklerinizin fotoğraflarını yüklerken lisans koşullarını okumayı unutmayınız.

12-R10.net

R10.net sitesi Türkiye’nin en büyük webmaster blogu ve Türkiye’de internetten para kazananların uğrak noktası diyebiliriz. Web siteleri, sosyal medya hesapları, programlar, uygulamalar, reklamlar gibi onlarca kategorinin yer aldığı sitede elbette kendinize uygun bir bölüm bulabilirsiniz.

13- Stokimo

Fotoğraf çekme alışkanlığınız varsa ve fotoğrafçılık yeteneğinize güveniyorsanız bu uygulamayı denemelisiniz. Stok fotoğraf şirketleri genellikle profesyonel kameralarla çekilmiş fotoğrafları kabul etse de Stockimo sektörü büyütüyor ve akıllı telefon sahiplerine fırsatlar sunuyor.

Stocksimo’nun riskli yanı para kazanmayı garanti etmemesidir. Tabii ki kimse fotoğraflarınızı beğenip satın almazsa pay alamazsınız. Ancak biraz yetenekliyseniz beklediğinizden çok daha fazla para kazanmanız da mümkün. Şirketler tarafından satın alınan ve reklamlarda veya gazete haberlerinde kullanılan fotoğraflar özellikle kârlıdır.

Uygulamanın tek dezavantajı, Android ile uyumlu olmamasıdır. Yani şimdilik sadece Apple kullanıcılarına hitap ediyor.

14-kmi

Qmee adlı web sitesi sadece arama motorlarından para kazanmanıza izin veriyor. Bilgisayarınıza indireceğiniz bir eklenti üzerinden çalışan Qmee, Google, Amazon, eBay, Yahoo, Bing ve Tesco aramalarını takip ediyor ve arama başına ödeme yapıyor. Qmee’ye yerleştirilen reklamlara tıklayarak bu aramalardan ekstra para kazanmak da mümkündür.

15- İş Bulucu

Kullanıcıyı hediye çeki ile ödüllendiren bir diğer uygulama ise Job Spotter. Google Play ve App Store’dan indirilebilen Job Spotter ile para kazanmak için tek yapmanız gereken vitrin, elektrik direği gibi yerlere asılan iş ilanlarının fotoğraflarını çekmek. Fotoğraf çekerken dikkat edilmesi gereken noktalar da oldukça basit. Fotoğraflar sadece reklamı içermeli ve çevredeki kişiler kadraja girmemelidir. İlan bir mağazadaysa mağazanın fotoğrafını da çekip uygulamaya yükleyin ki çerçeveye başkası girmesin. Bazen telefonunuzun konum bilgisini açarak fotoğrafın çekildiği yerde olduğunuzu doğrulamanız gerekebilir.

Job Spotter’ın en önemli avantajı, diğer birçok web sitesi ve uygulamanın aksine kazancınızı almanın bir sınırı olmamasıdır. Hesabınızda ne kadar puanınız olursa olsun, puanlarınızı anında hediye çekine çevirebilirsiniz. Ayrıca zincir firmalar yerine lokal mağaza ilanlarına yönelmenizi tavsiye ederiz. Çünkü bu reklamlar daha fazla puan getiriyor.

16- YouSpot özelliği

Eski ve harap durumdaki evleri tespit edip bu siteye şikayet ederek para kazanabilirsiniz. Para için Amazon ve Mark

17- Gezgin

Field Agent’a benzer şekilde, bu uygulama aynı zamanda restoran menülerinin fotoğraflanması ve marketlerdeki ürün incelemeleri gibi görevler için de ödeme yapar. Roamler aracılığıyla bir restoranda yemek siparişi vererek veya bir barda bira içerek para kazanabilirsiniz. Uygulamanın Facebook sayfasını takip ederseniz daha fazla görev alabilirsiniz.

18- Sokak spotu

Streetspotr, pazar araştırmasına yardımcı olarak para kazanmanızı sağlayan uygulamalardan biridir. Hem Android hem de iPhone akıllı telefonlarda kullanılabilen uygulama, kullanıcıya yaptığı görevlerin karşılığını vaat ediyor.

19- Görev 360

Field Agent’ın yapımcılarından yalnızca iPhone kullanıcıları için bir uygulama. Basit görevleri de tamamlamanızı gerektiren Task 360, çeşitli görevler veriyor. Ağırlıklı olarak reklam panoları ve yol işaretleri gibi şeyleri kontrol etmenizi bekleyen uygulama yaklaşık 15 dakikanızı alıyor. İş bulmak için en iyi zamanlar, özellikle Pazartesi günleri sabah 9:00’dan öncesidir.

20- Tıkla ve git

Hem Android hem de Apple cihazlarda kullanılabilen Click and Walk, pazar araştırması için yapılmaya değer uygulamalardan biri. Ancak, iş başına ücret diğer uygulamalara göre biraz daha düşüktür.

21- Kullanıcılar ne yapar?

Firmaların web sitelerini daha çekici hale getirme isteklerini karşılamak için Kullanıcılar Ne Yapar; Bu sitelerde vakit geçirmek, birkaç arama yapmak veya siteyi derecelendirmek işe yarar. Ekranınızdaki görüntüyü ve sesi birkaç dakikalığına kaydeden firma, görüntünüzü alamıyor. Kullanıcıların Ne Yaptığını kullanmak için ihtiyacınız olan tek şey bir mikrofondur.

22-Aslanlı Köprü

Evden para kazanmak isteyenler için başka bir site. Lionbridge, benzer birçok siteden daha güvenilir ve kaliteli işler sunmaktadır. Her ay yeni işlerin yüklendiği platforma kayıt olabilmek için genellikle belirli alanlarda diploma şartı aranıyor ve üniversite diploması gerektirmeyen işlere nadiren rastlanıyor.

Web sitesinin temel olarak diğer web sitelerini kontrol etme ve geliştirme görevleri vardır. Kullanımı kolaydır. Çalışma saatlerinizi giriyorsunuz ve uygun işler karşınıza çıkıyor. Ancak haftada en az 10 en fazla 20 saat iş bulma imkanınız olduğunu da ekleyelim.

23- Bzz temsilcisi

Bzz Agent, kullanıcıyı para veya hediye çeki yerine ücretsiz ürünlerle ödüllendiren bir web sitesidir. Temizlik malzemelerinden elektronik ürünlere kadar her türlü ürünü temin etme imkanına sahipsiniz. Bzz Agent’ın sizden tek istediği bu ürünleri bölgenizde tanıtmanızdır.

24- Alışveriş yapın ve tarayın

Shop and Scan bir pazar araştırma şirketidir. Sitede satın aldığınız her ürünün barkodunu günlük yaşamınızda okutarak alırsınız ve Shop and Scan size daha sonra hediye çekine çevrilebilecek puanlar verir. Ancak puanlarınızı hediye kartına çevirmek için belirli bir miktar biriktirmeniz gerekiyor ki bu birkaç hafta sürebiliyor.

25- Clicks Research

Bu site, yukarıda bahsedilen Bzz Aracısı ile aynı prensipte çalışmaktadır. Yeni çıkan ürünleri denemeniz ve derecelendirmeniz karşılığında, bu ürünleri ücretsiz olarak sunan web sitesi size e-posta ile davetiye gönderecektir. Clicks Research’ten kazandığınız puanlar 2500’e ulaştığında nakde çevirebilirsiniz.

26- AKS

AQA, Any Question Answered’in kısaltması, bir anket ve araştırma sitesidir. Pazar ve tüketici araştırmalarında müşterilerine yardımcı olan sitede kullanıcı olarak yapmanız gereken tek şey size gönderilen soruları cevaplamak. Ayrıca cevaplamak istediğiniz soru türlerini ve günlük çalışma saatlerinizi de siz belirlersiniz. Soru başına ödeme sitesine üye olmak için Facebook ve Twitter’daki duyurularını takip edebilirsiniz.

27-Text Broker

Kalemine güvenenler için yazarak para kazanabileceğiniz aracılık platformu. Müşteriler, çoğunlukla reklam şirketleri ve basın organları, Textbroker’dan sipariş veriyor, kullanıcılar tarifeye uygun bir metin yazıp müşterinin isteğine göre sunuyor. Text Broker, satılan metinler üzerinden komisyon alır. Normal yazarların iyi meblağlar kazanabildiği platformda sıfırdan başlamak biraz zor olabilir. Çünkü yeni yazarlar için işe alım süreci yavaştır.

28-Clickworker

Çoğunlukla yazılı materyal için para ödeyen Clickworker, başka birçok alanda da iş fırsatları vaat ediyor. Bu site, veri toplamadan işlemeye, internet araştırmasından ürün incelemelerine kadar çok çeşitli alanlarda para kazanmanızı sağlar.

Gezi rehberi, moda yazıları ve çeşitli dergi yazıları yazarak para kazanabileceğiniz platformda yazar olmadan önce kısa bir sınavdan geçmeniz gerekiyor. Büyük ve saygın yayınevlerinden sipariş alabilmek için bu sınavdan iyi bir not ile geçmek gerekmektedir.

29-GiftHulk

GiftHulk, yukarıda bahsettiğimiz Gift Hunter Club ile aynı mantıkta çalışan bir sitedir. Video izleyerek, anket yanıtlayarak veya sitenin kendi arama motorunu kullanarak Hulk Coin adı verilen sanal para kazanabilirsiniz. Daha sonra bu parayı farklı hediye çeklerine çevirebilir ve online alışveriş yapabilirsiniz.

30-Amazon

Halihazırda bir blogu veya web sitesi olanlar için iyi bir fırsat. Tek yapmanız gereken web sitenize Amazon linkleri ve reklamları yerleştirerek ziyaretçilerinizi Amazon’a yönlendirmek. Ziyaretçiler bu tavsiye ile Amazon’a ulaşırsa %1 ile %12 arasında bir komisyon alırsınız. Telefon, televizyon gibi elektronik cihazlardan daha az komisyon alırken, takı, saat gibi aksesuar alışverişlerinden daha yüksek komisyon kazanabilirsiniz.

Amazon Associates’ten elde edeceğiniz kazanç tamamen sitenizin popülerliğine ve bağlantıları nasıl yerleştirdiğinize bağlıdır. Sayfanın tamamını reklamlarla doldurmak veya içeriğinize alakasız bağlantılar yerleştirmek, ziyaretçi çekme şansınızı önemli ölçüde azaltacaktır.

 

31-Kindle Direct Publishing

Amazon’un Kindle e-kitap girişiminin bir parçası olan Direct Publishing, herkese hitap etmese de yazar olmak isteyen yaratıcı beyinler için önemli bir fırsat sunuyor. Bir yayıncıyı kitabınızı yayınlamaya ikna etmek yerine, çalışmanızı e-kitap olarak siteye yükleyin. Kitabınız alıcı bulursa Amazon size %70’e varan kar payı ödeyecek. Bu şekilde keşfedilme şansınız az olabilir ancak artık dünyaca ünlü olan “Grinin Elli Tonu” dizisinin ilk okuyucularına bu şekilde ulaştığını belirtelim.

32-Slicethepie

Bir inceleme ve derecelendirme sitesi olan Slicethepie, kullanıcılarından şarkı, kıyafet, aksesuar, reklam gibi şeyleri denemelerini ve yorumlamalarını ister. Bunu nakit olarak ödüyor. Sitedeki deneyiminiz, iş başına kazandığınız parayı belirleyen en önemli faktördür. Daha deneyimli kullanıcılar daha fazla kazanırken, siteye daha fazla kullanıcı getirmek de gelirinizi artırmanın bir yoludur. Çünkü Slicethepie’yi sizin aracılığınızla kullanmaya başlayan üyelerden küçük bir komisyon alabilirsiniz.

33- Take Note

Ses kayıtlarının deşifre edilmesinden para kazanma imkanı sunan site, iyi derecede İngilizce ve Microsoft Word bilgisi gerektirmektedir. Beklenen kullanıcı çıktısı dakikada 65 kelimedir. Gerçekten hızlı klavye kullanıcıları için kazançlı bir iş çünkü kazancınız ses kaydının dakikası başına hesaplanıyor.

Take Note’un çalışma koşulları, yazımızda bahsedilen platformların çoğuna kıyasla oldukça katıdır. Kayıtlı kullanıcı olmadan önce hız testi ve İngilizce testinden geçmenizi gerektiren site, haftada en az iki kez klavyeye geçmenizi ve yaklaşık 6 saat vardiyalı çalışmanızı şart koşuyor. Çabalarınız için nispeten iyi ücretler ödeyen Take Note, paranızı çekmek için ulaşmanız gereken minimum bir tutara sahip değil.

34-Gift Hunter Club

Video izleme, anket doldurma ve diğer basit görevler karşılığında sanal puan veren bir diğer site de Gift Hunter Club. Benzerlerinde olduğu gibi bu sitede de kazandığınız puanları PayPal üzerinden Amazon hediye kartlarına veya nakit paraya çevirebilirsiniz. Eğlenceli görevlerinden para kazanırken sizi sıkmayacak olan sitenin ödeme hızı da rakiplerine göre daha yüksektir.

35- Field Agent

Biraz hareket gerektiren uygulamaların zamanı geldi. Field Agent, akıllı telefonunuza yükleyebileceğiniz ücretsiz bir uygulamadır. Bu uygulama sizden belirli ürünler için bir saha incelemesi yapmanızı ister. Tek yapmanız gereken civardaki marketlere uğrayarak ürün fiyatlarını karşılaştırmak, duruma göre fotoğraflarla belgelemek ve kısa bir inceleme yazmak. Görev başına ücret, internetteki kazançtan daha yüksektir, ancak işe giriş sıklığı nispeten düşüktür.

36-Be MyEye

Field Agent için benzer ama çok daha kapsamlı bir uygulama. Her türlü akıllı telefon ile kullanabileceğiniz bu uygulama birçok büyük firma ile çalışmakta ve çeşitli pazar araştırmalarında yardımcı olmanızı beklemektedir. Görevler, bir ürünü tüketerek test etmeyi, bir koridor dizisinin fotoğrafını çekmeyi vb. Elbette iyi ücretler rekabeti de artırır. Görevler çok hızlı işlendiği için bildirimlerinizi açık tutmanızda fayda var.

37-Shepper

Shepper akıllı telefon uygulamasıyla para kazanmanın başka bir yolu. BeMyEye ile benzer görevleri yerine getiren uygulamanın iş havuzu da oldukça geniş. Reklam panolarını kontrol etmekten Airbnb kayıtlarını onaylamaya kadar her şey mümkün.

İşinizde tanımadığınız insanlarla karşılaşma olasılığınız çok yüksektir. Shepper, görevlerinin güvenliğinden şüphe etmese de, görünmeyen bir yere gidiyorsa bir akrabasına haber vermek iyi bir fikir olabilir. Tabii ki, en başından güvenli görünmeyen bir göreve başlamamak en iyisidir. Üye olmak için kimlik doğrulaması gerektiren Shepper’a kayıt olmak için de uygulama üzerinden kısa bir eğitim ve testten geçmeniz gerekiyor. Ayrıca her ay sizden üyeliğinizi doğrulamanızı isteyen Shepper, ödemeleri de ay sonunda yapıyor.

Mesaj Bırakabilirsiniz