İsrail’de işçi alımı yapan ve arayan firmalar (2024 Türk firmalar)

İsrail’de Çalışmak: İsrail İşleri ve 2024’de İsrail’de İşe Alım

israilde is kurmak mumkun mu calisma ve oturma izni nasil alinir h209 308f0

İsrail’in Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra ikinci serbest ekonomisi ve startup ekonomisi; Özellikle yüksek teknoloji, medikal ve sağlık sektörlerinde istihdam yaratıyor. İsrail’in Afrika pazarlarına yakınlığı, ekonomik büyüme için daha fazla fırsat sunuyor. İyi eğitimli ve motivasyonu yüksek iş gücüne verdiği önemle hızla büyüyen inovasyon ve girişimcilik endüstrisi, yabancıların çalışmak için İsrail’i tercih etme sebeplerinden biridir.

İsrail’deki yabancılar; Ülkedeki iş ilanları, gazeteler gibi kaynaklardan iş başvurusu yaparak iş bulabilirler ve kabul edilirlerse çalışma izni ve çalışma vizesi alabilirler.

İsrail’de çalışma saatleri, yalnızca Cuma sabahları Pazardan Perşembeye 08:30 – 17:00 arasındadır. İsrail yasalarına göre çalışma saatleri haftada 43 saati geçemez.

Yabancılar İsrail’de çalışabilir mi?

Yabancılar kendilerine uygun bir iş bulup başvuruda bulunur ve kabul edilirlerse çalışma izni ve çalışma vizesi alarak İsrail’de çalışabilirler.

İsrail’de hangi sektörlerde iş fırsatları var?

İsrail’de 2,7 milyonluk işgücünün %2,6’sı tarımsal üretimde, %6,3’ü tarımsal hizmetlerde istihdam edilmektedir. Mali hizmetlerde, İsrail’in 100’den fazla aktif girişim sermayesi fonu ve yönetimi altında 10 milyar doları var. İsrail’in hızla büyüyen koruma fonu endüstrisi 2012’de toplam 2 milyar ABD doları istihdam sağladı ve başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere birçok ülkeden yatırımcılara hizmet verdi.

İsrail’deki bilim ve teknoloji, ülkedeki en gelişmiş ve sanayileşmiş sektörlerden biridir. İsrail, bilimsel araştırma ve geliştirmede her 10.000 kişiye 140 bilim adamı ve teknisyen istihdam ediyor. İsrail’de; Yaklaşık 300 ilaç şirketi, 600 tıbbi cihaz şirketi, 450 dijital sağlık şirketi ve 468 biyoteknoloji şirketi dahil olmak üzere 1.400’den fazla yaşam bilimi şirketi bulunmaktadır.

İsrail, Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra en büyük ikinci girişim şirketlerine sahiptir ve dünyanın en büyük ileri teknoloji merkezlerinden biridir. Başta yazılım geliştirme olmak üzere birçok yüksek teknoloji pozisyonu için denizaşırı istihdam en açık sektördür ve İsrail şirketlerinin çoğu %45 Ukrayna’dan ve %16 ABD’den istihdam etmektedir.

İsrail enerji ihtiyacının çoğunu ithal ediyor ve son zamanlarda doğal gaz kullanmaya başladı. 2011 yılı itibariyle 40.000 kişiye istihdam sağlayan ve dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden birine ev sahipliği yapan Teva İlaç ve ilaç endüstrisi, İsrail ekonomisinin en büyük sektörleri arasında yer almaktadır. Turizm, İsrail ekonomisine 5 milyar ABD doları katkı sağlayan en önemli gelir kaynaklarından biri haline geldi.

İsrail’de en çok aranan işler hangileri?

İsrail’de en çok talep edilen meslekler aşağıda listelenmiştir.

  • java programcısı
  • Uluslararası yüksek teknoloji satış uzmanı
  • Bağımsız yazar
  • Pazarlama iletişimi uzmanı
  • Liman işçisi
  • Bir elektrik şirketinin çalışanı
  • Devlet şirketinde çalışan
  • İsrail Savunma Kuvvetleri ve İsrail Polis Gücü Başkanı
  • SEO yöneticisi
  • Ürün Müdürü

İsrail’de İngilizce konuşanlar için iş fırsatları nelerdir?

İngilizce konuşanlar için, İsrail’deki yüksek teknoloji istihdam fırsatları en iyisidir. Birçok İsrailli yüksek teknoloji girişimi, ürün ve hizmet satmak için İngilizce konuşulan ülkeleri hedefliyor. İngilizce konuşanlar, İsrail yazılım şirketlerinde programcı olarak veya oluşturulan yazılımın kontrol edildiği kalite ve güvence departmanında çalışabilirler.

İsrail’de İngilizce konuşulan ülkeleri hedefleyen girişim şirketleri; İngilizce konuşan pazarlamacılar, metin yazarları ve içerik oluşturucuları işe alır. İsrail’deki yüksek teknoloji şirketlerinde; İngilizce bilen Satış Geliştirme Temsilcisi veya İş Geliştirme Temsilcisi pozisyonları mevcuttur. İsrail’de İngilizce konuşanlar için en popüler iş pozisyonu müşteri hizmetleridir.

İsrail’de nasıl iş bulunur?

İsrail’de iş bulmak için Google, Facebook ve Linkedin gibi uygulamalar kullanılabildiği gibi, Microsoft ve Intel gibi birçok Amerikan firmasının İsrail’e özel oluşturduğu iş ilan siteleri de kullanılabilmektedir. JobNet, İsrail’de Bilgisayar İşleri ve IsraelJobs.com gibi yerel web siteleri mevcuttur. İsrail şirketlerinin kullandığı işe alım ajanslarıyla iletişime geçilebilir. Bir lisansüstü öğrencisi İsrail’de staj arıyorsa, Intern in Israel ve Real Life Israel gibi web sitelerine göz atabilir.

İsrail İş arama siteleri nelerdir?

İsrail iş arama siteleri aşağıda listelenmiştir.

  • JobNet
  • IsraelJobs.com
  • Israemploy
  • Marksman
  • Job Master
  • Pick Up Job

İsrail’de bir iş için nasıl başvurabilirim?

İsrail’de bir işe başvurmak için İsrail’deki iş bulma kurullarını ve ülkedeki gazeteleri kullanabilirsiniz. Yahudi göçmenler, İsrail’de iş bulmayı kolaylaştıran aliyah kuruluşlarından yardım alabilirler. İsrail’deki iş bulma kurumlarının hizmetlerine yalnızca ülkedeyken erişilebilir.

İsrail Göçmenlik Bakanlığı, göçmenlere kariyer danışmanlığı ve iş arama yardımı sağlar. Aliyah’tan yararlanan Yahudi göçmenler, İsrail’e taşındıktan sonra 10 yıl boyunca kurumsal hizmetlerden yararlanmaya devam ediyor.

İsrail’de çalışma koşulları nasıl?

İsrail’de ortalama maaş aylık 3.087 dolar, asgari ücret ise aylık 1.532 dolar. İsrail’de deneme süreleri zorunlu değildir, ancak kanunen izin verilmektedir. İsrail’de çalışmak; ücret ve işçi hakları açısından tam zamanlı çalışan sayılmalı ve genellikle 1 ile 12 ay arasında olan deneme süreleri iş sözleşmesine ihbarlı olarak dahil edilmelidir. İsrail’de işçinin haksız yere işten çıkarılması durumunda 1 ila 2 aylık maaş arasında tazminat ödenir.

İsrail’de çalışma saatleri; Pazardan Perşembeye bir çalışma haftasında toplam 42 saat, günde yedi saat ve Cuma günü üç saat olmak üzere dört gün boyunca 8 saattir. İsrail’deki işçilere, Çalışma Saatleri ve Dinlenme Yasası uyarınca altı saatlik çalışmadan sonra en az 30 dakika kesintisiz dinlenme ile 45 dakikalık yemek molasına izin verilmelidir. İsrail’de, bir çalışanın 30 dakikadan fazla bir mola sırasında işyerini terk etme hakkı vardır.

Yasaya göre, İsrail’deki işverenler, çalışma süresi belirlenen programı aşarsa fazla mesai ödemekle yükümlüdür. İsrail’deki çalışanlara, fazla mesainin ilk iki saati için normal ücretlerinin %125’i ve sonrasında %150’si ödeniyor. İsrail’de çalışanların günde 12 saate kadar ve haftada 16 saate kadar fazla mesai yapmasına izin verilir, ancak belirlenen çalışma saatlerinin aşılması yasa dışıdır. İsrail’de ofis kıyafetleri gündelik bir iş tarzıdır. İsrail’de emeklilik yaşı kadınlar için 64, erkekler için 67’dir.

İsrail’de işçi hakları nelerdir?

İsrail Fesih ve İstifa Yasası, her iki tarafın da fesih veya istifayı beyan etmesi gerektiğini şart koşar. İsrail’deki tüm işverenler ve çalışanlar, geçerli neden ve yasal süreç dahilinde izin verilen, ayrımcı olmayan işten çıkarma yasalarına sahiptir.

Altı aylık istihdamdan sonra hamile kadınlar, doğum izninden işe döndükten sonraki ilk 60 gün içindeki kadınlar ve doğurganlık tedavisi gören ve doğum veya babalık izni alan çalışanlar İsrail Ekonomi Bakanlığı’nın izni olmadan işten çıkarılamaz veya işten çıkarılamaz. Çalışanlar, İsrail’deki askerlik hizmetinden döndükten sonraki 30 gün içinde taburcu edilemez.

İsrail’de hastalık nedeniyle işe gidemeyen çalışanlar, olası iş göremezlik ve hastalığı ayrıntılandıran, bir doktor tarafından imzalanmış bir sağlık raporu sunmaları koşuluyla, hastalık parası alma hakkına sahiptir. İsrail’de izin hakkı, çalışılan her ay için bir buçuk gün ve yılda 18 gün olarak hesaplanır.

İsrail’de ücretli yıllık izin; İlk beş yıl 16 gün, altıncı yıl 18 gün ve yedinci yıl 21 gündür. İsrail’de çalıştığınız sekizinci yıldan itibaren, maksimum 28 güne kadar her yıl bir gün eklenir. İsrail’de işçiler, işten ayrılmaları halinde birikmiş yıllık tatil ücreti alma hakkına sahiptir. İsrail’deki çalışanlar, seçtikleri dini veya Yahudi bayramına bağlı olarak dokuz ücretli izin gününe sahiptir. Doğum izni ödeneği, İsrail Ulusal Sigorta Kurumu tarafından doğrudan hak sahibi annenin banka hesabına tek seferde ödenir ve miktar, kişinin gelirine ve kayıtlı katkı paylarına göre hesaplanır.

İsrail’deki işçiler, Temmuz ve Eylül ayları arasında bir çalışma yılının sonunda ödenen son bir ödeme alma hakkına sahiptir. İsrail’de çalışmak için araca ihtiyacı olan herkes, şirket paketinin bir parçası olarak seyahat ödeneği alır.

İsrail’de asgari ücret ne kadar?

İsrail’de asgari ücret; Saatte 9.12$, ayda 1.532$ ve yılda 18.400$.

İsrail Hazine Bakanlığı, İsrail Bankası ve İsrail Ulusal Sendika ve İmalatçılar Birliği; Aralık 2014’te asgari ücretin 2025 yılına kadar kademeli olarak artırılacağını duyurdu. Hızla büyüyen ekonomisi ile İsrail’de 2024’de asgari ücret 2014’ten bu yana 312 dolar arttı.

İsrail’de ortalama maaş ne kadar?

İsrail’de ortalama maaş ayda 3.087 dolar. İsrail’de ortalama maaş yılda 10.024 dolar. İsrail ile karşılaştırıldığında, Kanada’da ortalama yıllık maaş 55.342 dolar, Amerika Birleşik Devletleri’nde ise 69.392 dolar. Ortalama yıllık maaş; İtalya’da 37.769 dolar, Japonya’da 38.515 dolar ve Fransa’da 45.581 dolar.

İsrail’de yasadışı çalışmanın cezası nedir?

İsrail’de kaçak işçi çalıştırmanın cezası işverene 2 yıla kadar hapis ve 21 bin 360 dolar para cezası olurken, şirketin cezası 85 bin 460 dolar. İki veya daha fazla çalışan varsa veya bir çalışan arka arkaya iki veya daha fazla gün çalışıyorsa; İşverenin cezası 4 yıla kadar hapis ve 64.200$ para cezası, şirkete ise 128.000$. İsrail’de kaçak işçi olarak çalışmanın cezası 1 yıla kadar hapis ve 32.000 dolar para cezası.

Mesaj Bırakabilirsiniz