Etüt Merkezi Açmak l Butik Dershane Açma Maliyeti

Eğitim sektörü karlı yatırım alanlarından biridir. Öğrenci sayısının fazla olması eğitim sektörünü dinamik kılmaktadır. Bu nedenle etüt merkezi açmak karlı iş fikirlerinden biridir. Bugün birçok çalışma merkezi var. Ancak eğitimin kalitesi herkes için farklı olabilir. Öğrenci sayısını artırmak için en iyi eğitimi verebilmelisiniz.

Etüt merkezinin açılması

Özel okulların kaldırılmasıyla veliler etüt merkezlerine yöneldi. Ancak etüt merkezi açarken hem lokasyon hem de diğer detaylar önemlidir. Açtığınız merkezin öğrencilerin daha fazla olduğu yerde olmasına dikkat etmelisiniz. İyi bir iş yeri için, yeri sektöre uygun bir şekilde araştırmak önemlidir.

Etüt merkezi açmanın şartları bilinmelidir. Ayrıca iyi bir iş planınız olmalı. İş planı, girmek üzere olduğunuz sektörde yolunuzu bulmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca yasal çerçeveyi de bilmelisiniz. Bu koşullar en az sermaye kadar önemlidir. Kanuna aykırı olarak açılan etüt merkezleri ilk şikayetten sonra kapatılabilir. Ancak yasal olarak açılan merkezlerde durum böyle değildir. Etüt merkezi açılabilmesi için maliyet ve katkı payı detaylarının iç plana dahil edilmesi gerekmektedir.

Not: Etüt merkezi açmaktan başka fikirler için 115 Yeni İş Fikri başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Etüt merkezini nasıl açarım?

Başarılı bir eğitim hayatı için etüt merkezleri önemlidir. Okullarda verilen eğitimin sınavlarda yetersiz olduğu bilinmektedir. Profesyonel bir öğretim kadrosu oluşturabilirseniz iyi bir merkez açabilirsiniz. Etüt merkezlerinde düşünülen birçok detay vardır. Öğrencilerin aldıkları eğitimin kalitesinin yanı sıra güvenlikleri de önemlidir. Etüt merkezi açmak için eğitim kadronuzun çok iyi olması gerekir. Merkez aşağıdaki olanaklara sahip olmalıdır:

Öğrenci tabloları içeren satırlar

  • beyaz tahtalar
  • özel çalışma
  • tabloyu kopyala
  • A4 kağıtları
  • yaprak testleri
  • test kitapları
  • harici telefon hattı
  • faks makinesi
  • Tüm malzemeleri sağlamanız gerekir. Yeni nesil eğitim modellerini merkezinize dahil etmelisiniz. Özellikle teknoloji tabanlı öğretim sistemlerini kullanmalısınız. Öğrencilere hem görsel hem de işitsel öğrenme fırsatları sağlamalıdır. Etüt merkezlerinde ev ödevi yardımı önemlidir. Dersleri ödevli dersler olacak şekilde yapılandırmak gerekir.

Merkezi açmak için İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile iletişime geçmelisiniz. Müdürlüklere yapılan başvurular incelenir. Başvuru sahibi şartları karşılayabilirse, bazı belgeler talep edilecektir. Bina resmi olarak denetlenir ve ölçülür. Uygun görüldüğünde geçici onaylar verilecektir. Başvuru sahibi iş plan ve planlarını devlet müdürlüğüne sunar. Projede eksiklikler varsa giderilecektir. Ardından gerekli izinler alınır.

Etüt merkezi açma koşulları

Çalışma merkezleri düşündüğünüzden çok daha karlı. Her öğrenci sınavlarda başarılı olmak için en iyi kurumları seçer. Kurduğunuz merkezin başarısı ile öğrenci sayınız da artacaktır. Bu nedenle çalışma merkezinin kalitesine dikkat etmelisiniz. Binanızın iyi bir konumda olması önemli bir detaydır. İyi bir mahallede, dersler önemli ölçüde daha yüksek fiyatlarla sunulabilir. Etüt merkezi açmak için gerekenler:

  • Merkez için seçilen bina eğitime uygundur.
  • Egzersiz ekipmanının sağlanması.
  • personel alımı.
  • Merkez alkol ve eğlence merkezlerine 100 metre uzaklıktadır.
  • Valilikten onay alınması.
  • Tesis sahibi için temiz bir adli sicil kaydına sahip olmak.
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır.
  • Bir sınıfta en fazla 30 kişi olabilir.
  • Gerekli orta parçalar mevcut olmalıdır.

Bu tür şeylere dikkat etmelisiniz. Bina yangın, sel, su baskını gibi durumlara dayanıklı olmalıdır. Bina güvenlik ve sanitasyon kurallarına uymuyorsa valinin onayını almak zor. Onaylandıktan sonra çalışma merkezinizi açabilirsiniz.

Butik sınıf açma maliyeti

Etüt merkezi açarken kar marjını dikkatli bir şekilde hesaplamak önemlidir. Kullanılan sermaye ile yüksek kar marjı elde etmek önemlidir. Bir çalışma merkezi açmanın maliyeti birçok faktöre bağlıdır. Açılacak yer, ekipman ve çalışanlar en önemli maliyet kalemleridir. Öğrencilere servis hizmeti verilmesi de maliyeti etkiler. Kısacası maliyet hesaplanırken her detay düşünülmelidir.

Çalışma merkezinizde en az 3 öğretmen bulunmalıdır. Bu öğretmenlerin maaşları ve sigorta masrafları maliyetlere dahildir. Ayrıca reklam harcamaları da unutulmamalıdır. Ortalama bir çalışma merkezi için size 100-150’ye mal olabilir. Başlangıçta öğrenci sayısı az olabilir. Bu nedenle düzenli maaş ödemeleri için likiditenizi sağlam tutmalısınız.

Özel ders açmak için gerekli belgeler

Dershane gibi eğitim kurumlarının yasal olarak açılması daha karlıdır. Merdiven altı adı verilen yerler şikayet üzerine kısa sürede kapatılabilir. Bu nedenle merkezinizi açtığınızda onay işlemlerini yaptırmalısınız. Kurs açmak için gerekli belgeler şunlardır:

  • İl Müdürlüklerinden Alınan Form
  • Basılı Dilekçe
  • Yeni adli sicil kaydı
  • Bina uygunluk raporu
  • 3 adet vesikalık fotoğraf
  • Binanın her katı için kat planı
  • fotoğraf oluşturmak
  • inşaat sözleşmesi veya kiralama
  • Vergi levhasının kopyası
  • Pedagoji Fakültesi Diploması
  • Tüzel kişiler için ticaret sicili

Bu tür belgeleri hazırlamanız ve göndermeniz gerekir. Belgelerin güncel olduğundan emin olmalısınız.

Kimler çalışma merkezi kurabilir?

Etüt merkezi açmak için belirli kriterlerin sağlanması önemlidir. Türkiye’de ikamet etmelisiniz. Ayrıca, en az 18 yaşında olmalısınız. Temiz bir adli sicil kaydı en önemli kriterlerden biridir. Eğitim Fakültesi mezunu olmalısınız. En kötü durumda, üniversite diplomanız olmalıdır. Asgari düzeyde de olsa sermaye gereksinimlerini karşılayabilmeniz gerekir.

Eğitim merkezi olan etüt merkezlerinin kurumsal olması önemlidir. Çalışacağınız öğretmenleri seçerken de dikkatli olmalısınız. Öğretmen seçerken online kariyer sitelerini kullanabilirsiniz. Sağlıklı ebeveynlik için alanlarında eğitim almış kişilerle çalışmak önemlidir. Ayrıca etüt merkezinin kurallarına uyulmasına da dikkat edilmelidir. Tecrübenin yanı sıra dinamikler de bu kişilerin yanlarında getirmesi gereken niteliklerdir.

Çalışma odası KOSGEB Desteği

Çalışma merkezleri çok pahalı tesislerdir. Bu nedenle sermaye için devlet sübvansiyonları kullanılabilir. Çalışma salonu olan KOSGEB’in desteği alınarak sermaye sorunu çözülebilir. Öğrenim merkezlerine hibe yerine kredi desteği imkanı sunulmaktadır. Bu nedenle kredi çekerken geleceğe yönelik ödeme planlarınızı iyi planlamalısınız.

Ayrıca, bankalar tarafından sermaye için verilen işletme kredilerini de arayabilirsiniz. Bu krediler için belirli koşullar altında ödeme planları oluşturulabilmektedir. KOSGEB’den de gerekli desteği alabilirsiniz.

Özel eğitim kurumları yönetmeliği

Özel eğitim öğrencilerine açık merkezler yönetmeliğe uymak zorundadır. Bu öğrencilerin gereksinimleri diğer öğrencilerden farklıdır. Merkez içerisindeki derslikler ve oyun alanları yönetmeliklere uygun olmalıdır. Böyle bir merkez için özel eğitim düzenlemeleri kontrol edilmelidir. Merkezler tarafından yetiştirilecek çocukların zihinsel yeterlilikleri bilinmelidir.

Uyum sağlama konusunda sorun yaşayan öğrencilerin ihtiyaçları mümkün olan en iyi şekilde karşılanmalıdır. Öğrencilere ve ailelere gerekli danışmanlık desteği verilmelidir. Gerekli kurs belgeleri eksiksiz olarak personele sunulacaktır. Yönetmeliğe göre merkezde destek eğitim odası bulunmalıdır. Yönetmelikte verilen her ayrıntıya gereken özen gösterilmelidir.

Okuyun: Pazarlamada Ürün İnovasyonu Örnekleri

Çalışma merkezinde bir kişisel gelişim dersi verin

Öğrencilerin yüksek performans için ek derslere ihtiyacı vardır. Etüt merkezinde kişilik geliştirme kursu verilmesi etkilidir. Ancak bu kurslara yetkin personelin katılması gerekmektedir. Bu kurslar sırasında öğrenciler stres yönetimi dersleri almalıdır. Bu dersin amacı öğrencilerin sınav stresini daha kolay aşmalarına yardımcı olmaktır. Stres yönetimine ek olarak zaman yönetimi eğitimi de verilmelidir.

Birçok öğrenci derslerde başarılı olmasına rağmen sınavda aynı başarıyı gösterememektedir. Bu, yoğun stres sırasında zaman yönetimindeki başarısızlıktan kaynaklanmaktadır. Öğrencilere güven aşılamak için motivasyonel derslere ağırlık verilmelidir. Sınavların zorluk seviyesi giderek artıyor. Bu gibi durumlarda sadece konuyu bilmek yeterli değildir. Bu kurslar sınava uyum için gerekli motivasyonu sağlayabilir. Profesyonel çalışma merkezleri öğrencilere her konuda destek olmalıdır.

 

Mesaj Bırakabilirsiniz