5000 TL Üstü Maaş Veren İşler! 2024’de 5 Bin Lira Maaşlı Meslekler

Türkiye’de çalışma nüfusuna katılan 12 milyon vatandaşın %40 kadarı asgari ücret ile geçinmeye çalışıyor. Çalışma nüfüsuna katılanların %42’si ise asgari ücretin iki katı kadar maaşı alabiliyor (2017 verileridir.) Özetle aylık 5000 TL maaşı Türkiye’de çok küçük bir azınlık elde edebiliyor. 2019 yılı itibarıyla asgari ücretin 2024 TL olması da asgari ücretlilerin derdine çare olmadı. Şu sıralar herkes maaşını nasıl arttırabileceğini ve ek iş ne yapabileceğini merak ediyor. Haa “ben işimden memnun değilim, 5000 TL üstü maaş veren işler nelerdir” diyorsanız bu konumuzu okumaya devam ediniz. Yazımızın içeriğinde pek bilinmeyen ama 5 bin lira maaşlı meslekler, işler nelerdir anlatıyoruz.

Garsonluk

garsonluk

Size belki şaka gibi gelecektir, hatta bunu okuyanlar garsonlar 5 bin lira alır mı hiç bile diyebilirler. Ancak bu gerçek bir durumdur. Elbette garsonluk yaparak 5 bin lira kazanmak için lüks restoranlarda çalışmalısınız. Eğer mahalle arasında veya memur kesiminin bolca bulunduğu bir restoranda çalışırsanız bu maaşı görmeniz oldukça zordur. Ancak zengin tüccar kesimin gittiği restoranlarda çalışırsanız aylık 5.000 TL net maaş + tip + prim kazanabilirsiniz. Bu gibi yerlere girmek oldukça zordur ancak bir eğitim gerektirmeyen en kazançlı iştir.

Gemi Kaptanı

gemi kaptanı

Uzun yol seferlerine çıkan gemi kaptanlarının hayatları gemilerde ve limanlarda geçer. Çoğu çok uzun süreler ailelerini göremez (3-6 ay arası) ama bunun karşılığında iyi maaş alırlar. Aylık 5000 TL üstü maaş veren işler arasında en kazançlı iş belki de gemi kaptanlığı yapmaktır. Bu sektörde yapılan ödemelerin genellikle döviz üzerinden olması da kaptanlar için büyük bir avantajdır. Ülkemizde döviz kurunun 6 TL seviyelerinde olduğunu söylersek gemi kaptanlarının 12.000 TL ila 20.000 TL kazandıklarını söyleyebiliriz.

Gemi kaptanı olmak için üniversite eğitiminizi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği üzerine almalısınız. Üniversite eğitiminiz olmadan gemi kaptanı olmanız imkansızdır. Bu nedenle üniversite tercih dönemindeyseniz bu bölümü ihmal etmeyin 🙂

Vinç & Kepçe Operatörlüğü

kepçe operatör

İş makinaları ile aranız nasıl ? Eğer günün herhangi bir vaktinde dışarıda gerçekleşen inşaat çalışmalarını izleyebiliyorsanız kepçe operatörlüğü mesleği tam size göre bir iştir. Maaşı da oldukça dolgun olan bu işte üniversite eğitimine ihtiyacınız yoktur. Lise mezunu olmanız bu sektöre girmek için yeterli olacaktır. Tabii bunun için kepçe operatörlüğü belgesi almalısınız. Belge alabilmek için kısa süreli bir kursa katılıyorsunuz ve daha sonrasında kepçe operatörlüğü belgenizi alıyorsunuz.

Aynı durum vinç operatörlüğü için de geçerlidir. Vinç kullanmak için MEB’in düzenlediği kurslara katılıp sertifikanızı almalısınız. Günümüzde vinç ve kepçe operatörleri aylık 5000 TL’den fazla maaş alabiliyorlar.

Hosteslik

hostes

Şu ana kadar verdiğimiz iş önerileri daha çok erkeklere göre işlerdi. Hosteslik ise tam olarak bayanlara uygun bir iş. Eğer uçmaktan korkmuyorsanız, havacılık benim işim diyorsanız hosteslik yapabilirsiniz. Hostes olmak için başlıca şartlar en az Lise ve dengi okullardan mezun olmak ve iyi derecede İngilizce bilmek.

Eğer bu özelliklere sahipseniz Türk Hava Yolları, Pegasus, Atlas Jet gibi havayolu şirketlerine başvurularınızı yapabilirsiniz.

5000 TL üstü maaş veren işler listemizde sizlere 4 adet iş – meslek önerisi sunduk. Bu önerilerimizden aklınıza yatanları değerlendirebilir ve yüksek maaş alabilirsiniz. “Ben 5000 TL maaş almak istemiyorum, 5000 TL ile kendi işimi yapmak istiyorum” diyorsanız da aşağıdaki konumuzu okumanızı öneririz.

Mesaj Bırakabilirsiniz