Tuhafiye Dükkanı Açmak! 2024 Maliyeti Ne Kadar? Gereken Belgeler Ve Şartlar

Tuhafiye dükkanı açmak birçok kişinin hayalini süslemektedir. Fakat bu noktada birçok soru sorulmakta ve eksiksiz bir şekilde ticarete başlamak da önemli bir konudur. Tüm olarak bu nokta da ne yapacağını bilemeyen birçok yatırımcı bulunmaktadır. Yazımızda sizler için Tuhafiye dükkanı ile ilgili tüm ayrıntılara yer vereceğiz. Böylece aklınızda bulunan tüm soru işaretlerine yanıt vermeye çalışacağız.

Tuhafiye Dukkani acmak

Tuhafiye Dükkanı Ne Kadar Kazanır?

Tuhafiye dükkanı ne kadar kazanır? Sorusu bu işten para kazanmayı ciddi bir şekilde hedefleyenler tarafından sorulmaktadır. Tuhafiye işinden oldukça güzel kazançlar elde eden birçok kişi bulunmaktadır. Kazanç yüzdesi oldukça yüksektir.

Sattığınız her ürünün farklı bir kazanç yüzdesi bulunmaktadır. En az %50 kazanç sağlayabileceğiniz bir iş koludur. En fazla ise %300 gibi bir kar oranına çıkabilirsiniz. Yüzlerce ticaret kolundan çok daha önemli bir kazanç seviyesi bulunmaktadır. Günlük olarak bin TL gibi bir cironuz olduğunu farz edersek yaklaşık olarak aylık net karınız 15 bin TL gibi bir limite ulaşabilir.

Tuhafiye Dükkanı Ne Satar?

Tuhafiye dükkanında neler bulunur? Daha açık bir ifadeyle tuhafiye dükkanı ne satar? Aşağıda belirteceğimiz ürünlerin satışını tuhafiyeler gerçekleştirmektedir.

  • Giyim
  • Kuru ürünler
  • Otomotiv parçaları
  • Hırdavat
  • Çeşitli bakkaliye
  • Ev eşyaları

Gibi ürünlerin satışını tuhafiyeler gerçekleştirebilir. Genel olarak oldukça fazla çeşit burada bulunmaktadır. Bu sebeple de kar oranı değişkendir. Bazı ürünlerin karı oldukça yüksektir.

Tuhafiye Dukkani dukkani acmak

Tuhafiye Dükkanı İçin Hangi Malzemeler Gereklidir?

Dükkan açmadan önce hangi malzemelerin gerekli olup olmadığını bilmek gerekmektedir. Bu sebeple yazımızda ayrıntılı olarak tuhafiye dükkanı için hangi malzemeler gereklidir? Sorusuna yanıt vereceğiz. Tuhafiye dükkanı için size gereken malzemeler;

  • Ürünlerin sergilenmesi için uygun raflar
  • Müşterileri ağırlayacağınız bir bölüm
  • Çalışanların dinlenme alanı
  • Masa
  • Sandalye
  • Sehpa
  • Vitrin

Gerekli olan başlıca malzemelerdir. Bu malzemeleri açacağınız dükkanın kapasitesine göre ayarlamanız ve temin etmeniz gerekmektedir. Ayrıca dükkânınızın albenisini yükseltecek bir takım süs eşyaları da kullanabilirsiniz.

Müşterilerin böylelikle daha fazla ilgisini çekebilirsiniz. Bir esnaf olarak değil kendinizi bu aşamada bir müşteri olarak değerlendirmeniz gerekmektedir. Hangi tür esnaftan alışveriş yapmaktan hoşlanıyorsanız bu şekilde bir dizayn gerçekleştirmeniz size fayda sağlayacaktır.

Tuhafiye Dükkanı Açmak İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

Bir dükkan açmanız için resmi olarak izin almanız gerekmektedir. Resmi izinler gerekli evrakların hazırlanmasıyla birlikte alınabilir. Evraklarda her hangi bir eksiklik olması durumunda başvuru ret edilir. Bu sebeple sizlere gerekecek olan evrakların listesini sizlere sunacağız.

  • Tapu ve kira kontratı fotokopisi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Sgk giriş bildirimi
  • İmza sirküleri
  • İtfaiye uygunluk raporu
  • Ticari sicil gazetesi
  • Çevre temizlik vergisi ödeme makbuzu
  • Faaliyet raporu
  • Oda kayıt belgesi
  • İşletme krokisi

Evrakların hazırlayarak bulunduğunuz i veya ilçelerden başvuru yapmanız gerekecektir. Onayın alınmasıyla birlikte işletmenizi çalıştırmaya başlayabilirsiniz.

Tuhafiye Dukkani bobin

Tuhafiye Dükkanı Açmak İçin 2024 Yılı Maliyeti Ne Kadar?

Dünyada bulunan ekonomik sıkıntılar sebebiyle her sene fiyatlarda genel olarak bir değişiklik olmaktadır. Bu sebeple tuhafiye dükkanı açmak için 2024 yılı maliyeti ne kadar? Sorusu sorulmaktadır. Bunun sebebi bir önceki seneye göre maliyetlerin doğal olarak artış göstermesidir. Tuhafiye işi çok kapsamlı bir iştir.

Bu sebeple açmak istediğiniz dükkana göre maliyetiniz değişecektir. Orta halli bir dükkan açmak istiyorsanız bunun için size çıkacak maliyet yaklaşık olarak 120 Bin TL olarak tespit edilmiştir. Daha üst seviyede ve kapsamlı bir tuhafiye açmak istemeniz durumunda ise 1 milyon TL gibi rakamları gözden çıkarmanız gerekecektir.

Tuhafiye Dükkanı Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Görsellik günümüzde çok önemlidir. Aynı ürünleri satan iki firma arasında ciddi farklar olmasının en önemli sebeplerinden birisidir. Peki, tuhafiye dükkanı dekorasyonu nasıl olmalıdır?

Hitap edeceğiniz kitleye göre bu durum değişkenlik gösterir. Daha önce de belirttiğimiz gibi tuhafiye işi oldukça kapsamlı bir iştir. Hangi alanda satış gerçekleştirmek istiyorsanız buna göre bir dizayn yapmanız gerekir. Örnek olarak bayanlara yönelik ürün satışı yapıyorsanız onların dikkatini çekmeniz gerekecektir.

Aynı şekilde müşterilerinizin geneli erkekse ona göre bir çalışma yapmanız uygun olacaktır. Aynı zamanda zaman zaman dizayn ve dekorasyonu değiştirmeniz tavsiye edilir. Sürekli aynı dekorasyonla satış yapmanız oldukça zordur. Büyük firmalar ve marketler dikkat edilirse sürekli değişiklik yaptıkları görülecektir.

Tuhafiye dükkanı açmak çoğu kişi için mantıklı gelebilir.. Fakat kişisel durumlarınızı da hesaba katarak bu işe girişmeniz önerilmektedir. Tamamen anlamadığınız bir alanda iş yapmaya çalışmak zor olacağı gibi sizi olumsuz bir sonuç ile de karşılaştırabilir.

 

Hobi ve el işi ürünlere ilgi arttı. Tabii ki bu ilgiden payını bu tür hobi malzemeleri satan mağazalarda alıyor. Eskiden bildiğimiz tuhafiye dükkanları. Bu sektörde satış hacminin arttığını fark ettiyseniz, tuhafiye mağazası açmak sizin için en iyi seçeneklerden biri. Bu işi daha önce yapıp yapmadığınız önemli değil. Tek yapmanız gereken ihtiyacınız olan hobi malzemelerini toplayıp mağazada satışa sunmak. Bu yazıda tuhafiye dükkanı açmanın maliyeti, aylık kazancı ve tuhafiye dükkanı açmak isteyenler için gerekli belgeler gibi tüm detayları anlatacağım.

Tuhafiye dükkanı açmanın en büyük faydası müşteri devamlılığıdır. Örneğin; Bir müşteri bir kazak örmek veya boyamak için iplik aldığında, işi bittiğinde döneceği yer dükkanınız olacaktır. Elbette müşterilerinizin birçoğu bu ürünleri yapar ve satar. İyi bir iş çıkarırlarsa sizin yararınıza olacaktır.

 

Tabii ki bu işe yerel bir boyut olarak bakmamalıyız. Amigurimi, doğal taş bileklikler, örgü elyaf ve kilden yapılan ürünler özellikle online sitelerde oldukça popüler. İşin güzel yanı, bu tür ürünleri yapan ve satanların sayısı artıyor. Bu girişimcilere ve sanatçılara ürün tedarikçisi olmak, üretmekten daha karlı. Şimdi tuhafiye dükkanı açmak isteyenlerin bu işi yürütmek için izlemeleri gereken tüm yolları detaylı olarak anlatalım.

 

Not: Tuhafiye mağaza açılışı dışında fikir almak için hazırladığımız 112 Mağaza Açılış Fikirleri başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Tuhafiye Dükkanı Açmak

 

Tuhafiye dükkanları genellikle perde, yün veya iplik dükkanları ile karıştırılır. Bu tarz ürünleri satan eski köhne dükkanlardan biri olabilirsiniz, seçim sizin. Ama bu günlerde her şey hobi eşyaları satmakla ilgili. Etrafınızda sadece örücüler veya yün yorganlar yok. Bu insanların sayısı giderek azalacak. Nedeni ilgi eksikliği.

 

Artık amigurimi, keçe sanatı, polimer kil, kupa baskı, kanvas, doğal taş boncuklar, sabun yapım malzemeleri, mum yapım malzemeleri gibi ürünlerin satışını yapan yenilikçi bir firma olacak. Sadece müşterinin isteklerini dikkate almayın. Bu işte çok konuşulur. Müşterilerinize liderlik etmeyi öğrenmelisiniz. Müşterilerinizden biri örgü örüyorsa, onlara mum yapabileceğinizi de söylemelisiniz.

Yaptığınız ürünler ve bunları nasıl yaptığınız hakkında internette sonsuz bilgi bulabilirsiniz. Önce öğrenebilir, sonra öğrendiklerinizi müşterilerinize aktarabilirsiniz. Ya da onlar için kitapçıklar hazırlayabilir veya broşürler dağıtabilirsiniz. Sadece bulunduğunuz bölgeye göre potansiyelin yüksek olduğunu anlamalısınız.

 

Bugünlerde birçok insan Etsy’de el yapımı ürünler satıyor. Bu web sitesi, el yapımı ürünler için dünyanın en çok ziyaret edilen web sitesidir. Bu web sitesinde seri üretim ürünler satılamaz. Türkiye’de evinde üretip satan biri var bu sitede. Bu konuda kendinizi geliştirebilir, müşterilerinize tavsiye edebilir ve müşterilerinizden aldığınız ürünleri satabilirsiniz. Çünkü perakende fiyatı 20 TL olan örme elyaflar bu sitede 20 ile 40 ABD doları arasında satılmaktadır.

Şimdi bir tuhafiye dükkanı nasıl açılır adım adım anlatalım.

Tuhafiye Dükkanı Nasıl Açılır

Öncelikle yatırımınızın büyüklüğü bir tuhafiye dükkanını nasıl açacağınızı belirler. Artan sermaye ile cironuz artar. Bu nedenle, sermaye ile mümkün olduğunca cömert olmalısınız. Tabii ki sermayesi az olan pek çok kadın takipçim bu işe girmek istiyor. Eğer sermayeniz az ise ürünleri adım adım inceleyin. Örneğin, önce örgüler için malzemeleri alın. Para kazandıkça, adım adım başkalarına geçin. Sırf sana her hobi setini parça parça getirdim diye bankayı bozma.

Büyük harf kullanımı aşamasından sonra bir yol haritası belirleyin. Bu işe girdikten sonra geri dönüşü yok. Bu işi nasıl yapacağınızı, ne yapmak istediğinizi, gelecekte kendinizi hangi aşamada gördüğünüzü ve hangi pazarlama faaliyetlerini yapacağınızı yazın. İş sırasında, bir işe başlamadan önce ne düşündüğünüzü düşünmek zordur.

Şimdi bir mağaza bulma zamanı. Tuhafiye ara sokakta veya ana caddede açılabilir. Bu tamamen işinizi nerede açacağınıza bağlıdır. Ancak bu alandaki farkındalık ve dükkanın büyüklüğü önemlidir. Müşteri, mağazayı rahatça ziyaret edebilmeli ve ürünleri inceleyebilmelidir. Aksi takdirde ne yazık ki milyonerlere ve Japon pazarlarına müşteri kaybedersiniz.

Bir işletme bulup kiraladıktan sonra, doğrudan vergi danışmanıyla görüşün ve vergi kodunuzu alın. Satın aldığınız ürünler için kendiniz faturalandırın. Muhasebecinizin bu konuda iyi donanımlı olduğundan emin olun. Bir vergi müşavirinin yardımıyla vergi kodu çıkarmak için en fazla bir güne ihtiyacınız vardır.

Vergi levhası düzenlendikten sonra firma için raf, tabela ve vitrin tasarımı gibi tüm tadilat işlerini tamamlayın. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli şey rafların ve mağazanın rengidir. Tasarımlarda koyu renkler kullanmayınız. İnsanlar karanlık ortamlardan uzak durmayı tercih ederler. Daha açık renklere sahip tasarımları tercih edin.

Toptan tuhafiye almanın tam zamanı. Tahtakele, İstoç ve Zeytinburnu toptan tuhafiye alabileceğiniz yerlerdir. İstanbul dışındaysanız buradan firmalarla görüşebilir ve toptan ürün siparişi verebilirsiniz.

Tüm malzemeleri aldıktan sonra sıra açılış aşamasına geldi. Süpermarket olmadığın için büyük bir açılış yapmana gerek yok. Sadece balon süsleyebilir ve kapının önüne çiçek koyabilirsiniz. Yoldan geçenler burada bir dükkân açıldığını görecekler.

Bu aşamadan sonrası tamamen sizin iletişim becerilerinize bağlıdır. İş potansiyelinizdeki artış bunun üzerine kuruludur. Aşağıdaki adımlarda Instagram ile satış yapma olanaklarını değerlendirebilirsiniz.

 

Okuyun: Bir işe başlamadan önce bilmeniz gerekenler

 

Tuhafiye Dükkanı Açma Maliyeti

Tuhafiye Dükkanı Açma Maliyeti

 

Bir tuhafiye dükkanı açmanın maliyeti ortalama olarak 50.000 ile 200.000 TL arasında değişmektedir. Aslında, bu maliyet sayısının bir üst sınırı yoktur. Yeni başlayanlar için büyük miktarlarda yatırım yapmak biraz gereksiz olabilir. Ancak dükkanın başındaki yüksek maliyetlerden dolayı minimum sermaye size biraz fazla gelebilir.

 

2.000 TL kirası olan bir dükkan için basit bir hesap yapalım.

2.000 kira 2.000 depozito 2.000 komisyon = 6.000 TL

Mağaza raf tezgah aydınlatması = 20.000 TL

Vergi levhası, yazar kasa, emtia ruhsatı = 5.000 TL

31.000 TL’lik sermayeniz ilk aşamadan gitti. Tabii ki, öngörülemeyen harcamalar da var. Bu nedenle iş yapabilmek ve hayatta kalabilmek için minimum 50.000 TL sermayeye sahip olmanız gerekmektedir.

 

Okuyun: Yeterli sermayeniz yoksa bu makaleyi okumalısınız.

 

Tuhafiye Dükkanı Ne kadar Kazandırır, Karlı mı?

Tuhafiyelerdeki pek çok ürün %50 ile %300 arasında kar marjına sahip olduğu için ortalama 1000 TL satışla ayda 15.000 TL kazanabiliyorlar. Tabii ki, bu rakam ücretsizdir. Maliyet detayları size bağlı olarak değişir. Ancak tuhafiye işi birçok sektöre göre oldukça karlı.

 

Elbette faydalandığınız ürünler farklılık göstermektedir. Birçok şirkette olduğu gibi, en çok satan ürünler genellikle düşük kar marjına sahip ürünlerdir. Tuhafiye mağazasında kar marjı yüksek ürünlere ağırlık vermelisiniz. Örneğin; Boncuk, keçe, parafin gibi ürünlerin kar marjı iplik ürünlerine göre daha yüksektir. Bu nedenle önerileriniz kar marjını artırır veya azaltır.

 

Tuhafiye Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler

  • Kimlik kartı fotokopisi
  • sertifika fotokopisi
  • Kiraya vermek
  • Oda Kayıt Belgesi
  • imza sirküleri
  • Operasyonel Sertifika
  • İtfaiye Uyum Raporu
  • Vergi Dairesi
  • SGK Giriş Beyannamesi

 

Tuhafiye Dükkanında Ne Satılır

  • İplik ve resmi malzemeler
  • Boncuk türleri
  • Özel kumaşlar
  • Hobi malzemeleri
  • Keçe
  • Yün ve lif
  • Boyama ürünleri
  • Zanaat malzemeleri
  • Baskı malzemeleri
  • Peluş malzemeler
  • Amigurimi Aksesuarları
  • Ahşaptan sanat malzemeleri
  • Kırtasiye ve el işi malzemeleri

Okuyun: Dünyanın en yüksek ücretli 10 ekonomik sektörü

 

Tuhafiye Dükkanı Açmak İsteyenlere Öneriler

Müşterilerinizle dostça etkileşimi kaçırmayın. Onlarla konuşmak size avantaj sağlayacaktır. Elbette bu sohbet mağazada sınırsız zaman geçirmek gibi olmamalı.
Tuhafiye dükkanı açmak için ustalık belgesi gerekip gerekmediğine dair bir soru vardı. Perakende sektöründe olduğunuz için yüksek lisans derecesi kazanmanız gerekmez.
İnternetteki hobi ihtiyaçları için potansiyel devam etmektedir. Instagram’da bu tür ürünleri satan çok az sayfa var. Sektördeki bu boşluğu doldurabilirsiniz.
Tuhafiye açmak için yeterli sermayeniz olmayabilir. Bu aşamada KOSGEB destek kredilerinden yararlanmaya çalışın. Ayrıca Genç Girişimcilik Programına dayalı vergi indirimlerinden de yararlanabilirsiniz.
Satıcı olmak ve ürün satan iş yapmak çok zor. Aynı zamanda hangi ürünün nasıl üretildiğini öğrenmek de önemlidir.

“Tuhafiye Dükkanı Açmak, Tuhafiye açma Maliyet ve Gelirleri” başlıklı makalenin sonuna geldik. Yorum bırakarak bize destek olabilirsiniz.

Mesaj Bırakabilirsiniz