Pizza dükkanı açmak! Pizzacı için gerekli belgeler nelerdir? 2024 maliyeti ne kadar?

Fast-food ürünlerine yönelik iş yapmak isteyenlerin ilk tercihi pizzacı açmak oluyor. Bir pizza şubesi açmanın ve işletmenin görece kolay olması nedeniyle bu sektöre ilgi büyük. Genç nüfusu fazla olan ülkemizde pizzacılar gerçekten de güzel iş yapıyorlar ve kazançları da hayli yüksek. Siz de onlardan birisi olmak istiyorsanız hemen kolları sıvayın ve işe koyulun !

Pizzacı Açmak İçin Lokasyon Belirleme

pizzacı açmak için lokasyon belirleme

Bir pizza şubesinde yüksek satış rakamlarına ulaşmak için en çok dikkat etmeniz gereken şey doğru bir lokasyonu keşfedebilmektir. Pizzacıların iyi satış yapabilmesi için görünür olmaları, insanların görünce alışveriş yapmak istedikleri bir noktada şube açmaları gerekmektedir.

Şubenizi insanların sıkça gezindiği bir noktada açmalısınız. Küçük şehirde yaşıyorsanız şehrin en işlek noktası genellikle çarşılar olur. Bu bölgede irili ufaklı pek çok dükkan bulunur. İnsanlar bu bölgelerde günlük ihtiyaçlarını giderirken karnını da doyurmak isteyecektir ve bölgede bir pizzacının bulunması halinde tercihini pizza şubesine girme yönünde kullanacaktır.

Pizzacı için dükkan ararken en az 100 metrekarelik bir alana ihtiyacınız olacaktır. 100 ila 200 m2 arası bir dükkan pizzacı şubesi için yeterli bir alandır. Dükkanınızı ararken önceliğiniz buna dikkat etmektir, daha sonra ise dükkan kirasının uygunluğudur. Kirası çok pahalı olan dükkanları tercih etmeyin. Bazı zamanlar olacaktır kira maliyetlerinizi zor çıkartacaksınız. Bütçenize uygun bir dükkan bulup ruhsat alma işlemlerine başlayın.

Pizzacı Açmak İçin Gerekli Belgeler (Ruhsat Alma)

pizzacı açmak için gereken belgeler

Pizza şubeleri “sıhhi müessese” kapsamına girmektedir. Belediyeden çalışma ruhsatı alırken sıhhi müessese için şart koşulan evrakları hazırlamanız gerekmektedir. Sıhhi işyeri açabilmek için gerekli olan bazı belgeleri aşağıdan görebilirsiniz.

  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • TC Kimlik fotokopisi
  • Adli sicil kaydı fotokopisi
  • Başvuru beyan formu
  • Kira sözleşmesi fotokopisi
  • Esnaf ve Sanatkarlar Odası kaydı
  • Yapı kullanım izin belgesi
  • İtfaiye uygunluk raporu
  • Hijyen belgesi

Pizzacı açmak için ihtiyacınız olan başlıca belgeler bunlardır. Çalışma ruhsatı alırken belediyeler arasında farklı belgeler talep edilebiliyor. Burada sizlerle paylaştığımız belgeler arasında farklılıklar olabilir. Kesin bilgileri almak için bağlı bulunduğunuz belediye binasına giderek bilgi alabilirsiniz.

Pizza Bayiliği Almak

pizza bayiliği almak

Kaliteli bir pizza şubesine sahip olmak isteyenler bayilik seçeneğini de düşünebilirler. Ülkemizde bayilik yoluyla büyüyen pek çok pizzacı şubesi vardır. İnsanların bildiği markadan bir pizza bayiliği alarak işinizi kolaylaştırabilir, daha hızlı kara geçebilirsiniz. Pizza bayiliği alarak tanınmış bir markanın lezzet sınırları belli olan ürünlerine kavuşursunuz. Böylece şubenizde çalışacak personeller o markanın kalitesinde üretim yapar, bu yolla da müşterinin memnuniyetini kazanırsınız.

Pizza bayilikleri arasında sizin için en uygun firma Domino’s olacaktır. Türkiye’nin pek çok noktasında şubesi olması ve tanınırlığı göz önüne alınırsa bu sektörün ülkemizdeki liderinin Domino’s olduğunu söylersek haksızlık yapmış olmayız. Siz de bu bayilik fırsatlarından birini düşünebilir, şubenizi bayi desteği ile kurabilirsiniz.

BUNU DA OKUYUN: Pizza Bayiliği Veren Firmalar – Pizzacı Franchise

Pizza Şubesi İşletmenin Püf Noktaları

pizzacı işletmenin püf noktaları

  • Daima iyi ustalar ile çalışmayı hedefleyin. Bir pizzacının yüksek cirolar yapabilmesi için pizzanın lezzetinin iyi ve doyurucu olması gerekmektedir. Kaliteli ustalar ile çalışarak onların tecrübesinden yararlanın. Müşterilerinizi mutlu etmeye çalışın.
  • Bayilik alarak pizzacı şubesi kuracaksanız bayilik bedelinin düşük olmasına önem gösterin. Sermayenizin tamamını bir firmadan isim hakkı bedeli – franchise almak için harcamayın.
  • Şube dekorasyonuna önem gösterin. İçeride oturarak pizza yemeyi tercih edecek müşterilere geniş bir ortam sunun.
  • Gıda sektöründeki tüm işlerde olduğu gibi hijyen ve temizliğe önem verin. Şubenin temizliklerini aksatmayın, mutfağın temiz olmasına dikkat edin.
  • Ev ve iş yerlerine paket servis hizmeti verin. Pizza yemeyi tercih eden grup genellikle evlere sipariş vermektedir. 2 veya 3 adet moto-kurye istihdam edin.
  • Firmanızı Yemek Sepeti’ne ekleyin. Bu işten iyi para kazanmak istiyorsanız internetten sipariş almak zorundasınız.
  • En çok pizza tüketen grup öğrencilerdir diyebiliriz. Şubenizin hızlıca yayılmasını istiyorsanız öğrencilere özel kampanyalı menüler hazırlayabilirsiniz.
  • Reklam çalışmaları için afiş ve broşür basımı yapabilirsiniz. Bunları okul ve iş yerlerine, evlere dağıtarak kısa zamanda tanınırlığınızı arttırırsınız.

Pizzacı Açmanın Maliyeti ve Ne Kadar Kazandırır

pizzacı açma maliyeti ve kazanç

Pizzacı şubesi açmak için en az 100 bin TL sermayenizin olması gerekmektedir. Dükkanın dekorasyonu, tadilatı ve ürün tedariki için bu kadar masraf yapmanız olasıdır. Pizzacı şubenizi bayilik alarak açmak isterseniz 300 bin TL ila 500 bin TL arası bir sermayeye ihtiyacınız olacaktır. Sektördeki en popüler marka olan Domino’s bayiliği almak için bu rakam 500 bin TL’yi dahi aşabilmektedir.

Kazancınız ise satış miktarlarınıza göre değişecektir. Fast-food ürünleri düşük maliyetle yapılır ve yüksek karla satılır. Bu oran pizzacılar için %50’ye kadar çıkmaktadır. Bir çok pizza zinciri yatırımcılarının maliyetlerini amorti edebilmeleri için 12 aya kadar süre vermektedir. Buradan da pizzacıları kısa zamanda kara geçen işletmeler olduğunu anlayabiliriz.

Mesaj Bırakabilirsiniz