Fatura Ödeme Merkezi Nasıl açılır? Maliyeti Ne Kadar? Bayilik veren yerler..

Fatura ödeme merkezi açmak karlı iş fikirleri arasında yer alıyor. Son yıllarda fatura ödeme merkezinin iş hacminde büyük bir artış olduğu biliniyor. İnsanların yaptıkları harcamaların her geçen gün biraz daha arttığı biliniyor. Buna paralel olarak da faturaların miktarı da artıyor. Ödeme merkezlerinden doğal olarak elde edilen ciro miktarı artış gösteriyor. Fatura ödeme merkezi işinde olan dolandırıcılardan uzak durmaya dikkat etmek gerekiyor. Bu işi yapmak isteyen kişilerin özellikle marka değeri olan, profesyonelliği ile bilinen şirketler ile çalışmalarının uygun olduğu biliniyor. Bu nokta özellikle güven sağlanması için önemli noktalardan bir tanesi.

fatura ödeme merkezi

Fatura Ödeme Merkezi Açma Maliyeti Ne Kadar?

Fatura ödeme merkezi açma için maliyet bir çok farklı etmene göre değişiklik gösteriyor. Bu etmenler arasında:

  • Merkezi açmak istediğiniz yer,
  • İşlem hacminiz,
  • İş yerinin içinde tadilat anlamında yapacağınız harcamalar,
  • Faaliyet göstereceğiniz yerin kira mı size mi ait olduğu,
  • Kullanacağınız cihazlar yer alıyor.

Fatura Ödeme Merkezi Açma Şartları Neler?

Fatura ödeme merkezi açma için belli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Yani her isteyen fatura ödeme merkezini açamıyor. Fatura ödeme merkezi açmanız için çevreniz tarafından güvenilir bir insan olarak tanınmanız gerekiyor. Olumsuz imaja sahip olan bir kişinin merkezine kimse fatura ödemek için gitmek istemez. Fatura ödeme merkezi açan kişilerin zaman ile ilgili problem yaşamaması gerekir. Çünkü faturasını ödemek isteyen müşteriler merkeze son gün gelebilir. Kişinin o faturayı belirlenmiş zamanda yatırma sorumluluğu bulunur. Merkezi açan kişilerin ayrıca ulaşılabilir olması gerekiyor. Sosyal medya hesapları, reklam projeleri tanınmanıza yardımcı olacaktır.

fatura merkezi açmak ne kadar kazandırır 1

Fatura Ödeme Merkezi Ne Kadar Kazandırıyor?

Fatura ödeme merkezinin kazandırdığı para ilk bakışta çok az gibi görünebilir. Çünkü fatura ödeme merkezlerinde her iş başına 1 ile 3 TL arasında komisyon bedeli kazanılıyor. Bir gün içinde bir merkezin yüzlerce hatta binlerce fatura ödediğini düşündüğümüz zaman bu miktar katlanarak artmaya başlar. Ay sonuna geldiği zaman bir fatura ödeme merkezi on bilerce faturanın ödenmesini gerçekleştirmiş olabilir. Bir merkezde aylık 15 bin TL’ye kadar kar elde edebilirsiniz. Ne Kadar çok mutlu müşteriniz olursa o kadar kazancınızı artırabilirsiniz.

Fatura Ödeme Merkezi Açanların Yapması Gerekenler Nelerdir?

Fatura ödeme merkezi açan kişilerin yapması gerekenler listesi size yol gösterecektir:

  • Mutlaka kartvizit bastırın. Bastırdığınız kartları ev ve iş yerlerine dağıtabilirsiniz.
  • Bütün faturaların şirketinizde destekli olmasına özen gösterin. Yalnızca elektrik ve su faturası ile kendinizi kısıtlamanıza gerek yok.
  • Reklam yapmayı ihmal etmeyin. Reklam demek daha çok müşteri demek.
  • Güvenilir bir imaj bırakın.
  • Kampanyalar düzenleyin. Bu sizin daha çok tanınmanıza ve müşteri çekmenize yardımcı olacaktır.

Fatura Ödeme Merkezi Açmak için Nasıl bir Dükkana İhtiyacım Var?

Fatura ödeme merkezi açmak için ihtiyaç duyulan dükkan ortalama 15 ile 20 metre kare alana sahip olmalıdır. Ayrıca fatura ödeme merkezi açacağınıza dair dükkan ruhsatına sahip olmalısınız. Bunun için bağlı bulunduğunuz vergi dairesini ziyaret etmeniz gerekecek. Ayrıca vergi dairesinden vergi levhanızı da almanız gerekiyor. Bütün resmi işlemler halledildikten sonra kuruluma geçebileceğinizi unutmayın.

Dükkanı kurarken bilgisayar, koltuk, masalar ve bilgilendirme kataloglarına ihtiyaç duyacaksınız. Ayrıca personel almanız da gerek. Bütün bunlar bir gider kalemi olmakla beraber işe girmeden önce detaylı bir şekilde hesaplanmalıdır. Bu hesaplama sizin sermaye miktarınız olacak.

 

Faturamatik bayilik alma şartları!

Mesaj Bırakabilirsiniz