Ne imal edip satabilirim? 2024’de evde ne üretebilirim?

Dünya pazarının son derece gelişmesi ve çoğu büyük firma tarafından çoğu sektörün rekabetinin tekelleştirilmesi sonucu pazarda yer bulmak son derece zorlaşmıştır. Kişiler kendilerine ek gelir yaratmak için daha çok evde yapabilecekleri yetiştiricilik ve imalat iş fikirlerine yönelmiştir. Bu sayede çok daha rahat şekilde kendilerine ek iş imkanı bulurlar.

Ne yapabilirim ve satabilirim diyenler için küçük üretim fikirleri

Peki üretim fikirleri arasında seçim yaparken nelere dikkat etmelisiniz? Evet yazıda rahatlıkla üretebileceğiniz 70 fikir var. Bu üretim fikirleri arasında seçim yapabilmek için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız.

  • Üreteceğiniz işin anapara tutarı
  • Üreteceğiniz ürünün rekabet durumu
  • Ürünün ortalama kar marjı
  • Yapacağınız üretime olan eğiliminiz
  • Ürününüzü nerede satacaksınız?
  • Yurtdışına satış yapabilme
  • üretim için insan gücü gereksinimleri
  • Fabrikalara satış yapabilme
  • Üretilen ürünler için nakliye masrafları

Bir üretim fikrine karar vermeden önce yukarıda sayılan faktörleri kendinize sormalısınız. Bu ürünler “ne yapıp satabilirim” sorusunun başında yer alır. Örneğin; Yaptığınız ürün yurt dışına satılma potansiyeline sahipse oyuna 3-0 başlayın. Döviz kuru yüksek bir ülke olduğumuz için yurt dışına rahatlıkla ürün satabiliyoruz. Takı yaparsanız düşük kargo ücreti ile yurt dışına satış yapabilirsiniz. Yaptığınız ürün gıda ise yurt dışına satmanız çok zor olacaktır.

İmalat fikirleri arasında seçim yaparken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer konu da sermaye gereksinimleridir. Listede sermaye üretimi fikri bulunmamakla birlikte, çoğu sermaye gerektiriyor. Kaliteli bir üretim yapabilmek için bu ekipmanlardan taviz vermek mümkün değildir. Üretimi zenginleştirebilmeniz için herhangi bir cihaz elinizin altında olmalıdır. Bu, yaptığınız ürünleri satmak için fotoğrafladığınız ekipmanı bile içerir. Şimdi neler üretip satabilirim diyenler için tüm listeyi detaylıca bölelim.

Ne üretebilirim diyenler için küçük üretim fikirleri

Listedeki imalat fikirleri arasından size en uygun olanı değerlendirebilirsiniz. Tecrübeniz yoksa yapımı kolay olan ürünleri tercih etmeniz sizin için daha faydalı olacaktır. Üretim fikirleri hakkında bilginiz gözünüzü korkutmasın. Bu sadece sizin için değil herkes için geçerlidir. Bir fikirle başlamak savaşın yarısıdır.

Yetiştiricilik ve imalat iş fikirleri başlıca şunlardır:

Oyuncak Üretimi

Oyuncak üretimi yaparak rahatlıkla satış yapabilirsiniz ve güzel miktarda gelirler elde edebilirsiniz. Aklınızda daha önce yapmak istediğiniz ya da yapılsa iyi olduğunuz diye düşündüğünüz bir oyuncak fikri varsa evde düşük maliyetle çok rahat yapabilirsiniz ve gerekli reklamları yaptıktan sonra talep olması halinde yüksek miktarda satış yapıp iyi kar yapabilirsiniz.

Kedilere Özel Oyuncak Yaparak Evde Para Kazanma Yolları

Evde Meze Yapımı ve Üretimi

Evde meze yapımı sektörde büyük bir meze firması olmaması nedeniyle tercih edilebilecek bir iştir. Bunun nedeni ise çok çabuk bozulabilen meze içindeki malzemeler nedeni ile büyük şirketler için çok maliyetli olmasıdır. İsterseniz kendiniz evde belirlediğiniz türdeki mezeleri günlük taze olarak yapabilir ve satıp güzel miktarlarda ek gelir elde edebilirsiniz.

Ahşap Üretim Sektörü

İmalat işi denince akla ilk gelen sektörlerden biri de tabii ki ahşap sektörüdür. Fakat bu sektörde iş yapmak isterseniz biraz da farklılık yapıp yeni bir şeyler üretmeniz gerekir. Yani zaten fabrikasyon olarak hazır bulunan ürünler yapmak yerine tasarımın ön planda olduğu el işi gerektiren işler yapmak çok daha fazla kazanç sağlayabilir.

Butik Şekerleme Üretimi

Şekerleme ve tatlı üretimini seven kişiler için butik şekerleme üretimi işi ideal iştir. Bu sayede çok fazla satış yapabilen kişiler ilerleyen zamanlarda kendilerine şekerleme dükkanı açabilirler. Bu iş kolu yetiştiricilik ve imalat fikirleri arasında önemli bir yer kaplar.

Müzik Enstrümanı Üretimi

Müzik ile arası iyi olan kişiler tarafından tercih edilen müzik enstrümanı üretimi işi çok keyifli bir iştir. Aynı zamanda kazancı da yüksek olan bu iş ahşap işlemeciliğine bir miktar benzer. Gitar, bağlama, ney ve kaval gibi müzik enstrümanları evde ya da ufak çaplı bir atölyede kolaylıkla yapılabilir.

Evde Mantı Yapımı ve Üretimi

Günümüzde çoğu yerde bulunan mantı dükkanları, ürünlerini hazır olarak temin ederler. Bu yüzden evde mantı üretimi yüksek miktarda talebi olan ve el işi becerisi gerektiren kolay bir iştir. Ayrıca kazancı da yüksektir.

1 kilo mantının maliyeti ne kadar? Mantı dükkanı açma maliyeti ve gerekli belgeler

Kutu Üretimi

Kutu üretimi özel günlerde çok fazla ilgi gören hediyelik eşya sektörünün olmazsa olmaz işidir. Evde kolaylıkla yapılabilecek olan kutu üretimi düşük maliyet yapılabilir. Biraz daha marjinal tasarımlar yapmak bu sektörde tanınır olmayı kolaylaştırır.

Takı Üretimi

Takı üretimi son zamanlarda oldukça revaçta olan bir iş türüdür. Doğal taşlara ve aksesuarlara olan ilgi günden güne artar. Bu sebepten dolayı ek gelir sahibi olmak isteyen kişiler kolaylık evde takı üretimi işine girip kazanç sağlayabilirler.

Takı, Bijüteri dükkanı açmak! 2022 maliyeti, aylık kazancı ve gerekenler

Bitkisel Ürünler Üretimi

Bakanlıktan kolaylık ile alınan izin sayesinde evde bitkisel ürünler üretimi kolaylıkla yapılabilir. Bu sayede maske, kişisel bakım ürünleri ve ilaç yapımı yaparak kişiler ek gelir elde edebilirler.

Parfüm Üretimi

Parfüm üretimi imalat fikirleri arasında en çok kullanılan fikirdir. Fakat sağlıklı şekilde yapılması için bu işe girmek isteyen kişilerin esansları kendi algılarına göre birleştirip özgün bir şey üretmeleri gerekir.

Sabun Üretimi

Sabun üretimi de parfüm üretimi gibi evde kolaylıkla yapılabilen bir imalat fikridir. Kolaylık istenilen şekilde ve kokularda yapılabilen sabun, reklamı ve pazarlaması iyi yapıldığı takdirde yüksek miktarda gelir getirebilir.

Mum Üretimi

Farklı tasarımlar yaparak kolaylıkla yüksek miktarda para kazanılabilen bir iş olan mum üretimi düşük maliyetli evden kolayca yapılabilecek bir iş fikridir.

Yetiştiricilik ve imalat fikirleri denince ilk etapta akla gelen iş fikirleri bunlardır. Ek gelir kapısı olarak kolaylıkla yapılabilir ve güzel kazançlar elde edilebilir.

Ürün alıp satarak para kazanmak çok zor. Çünkü perakende piyasada büyük sermaye şirketleri tarafından işletilmektedir. Para kazanmak istiyorsanız, üretim sizin için en iyi seçenektir. Neler üretip satabileceğinizi söylediğinizde yüzlerce seçeneğiniz var. Bu yazımızda sizler için az sermaye ile uygulayabileceğiniz küçük üretim fikirlerinin bir listesini derledik. Listedeki birçok ürün; Evde, terasta veya küçük bir dükkanda yapabilirsiniz.

Kravat Yapımı

Basit fikirler arıyorsanız önce kravat yapımı gelir. Kravat yapmak için satın aldığınız kumaşı hazır bir desen kullanarak kesmeniz gerekir. İç desene uygun kravat daha sonra elle dikilir. Bu işlemlerin bir kısmı da makineler yardımıyla gerçekleştirilmektedir. Ancak bu alanda para kazanmak istiyorsanız el işi yapmanız gerekiyor. Çünkü ETSY sitesinde bile el yapımı kravatlar 25 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Birçok üretim fikrinden sonra, başlangıç ​​maliyetiniz oldukça uygun.

Duvar saati üretimi

İnternette en çok satan ürünleri araştırırsanız duvar saatlerinin ön planda olduğunu göreceksiniz. Bunu fark eden girişimciler de doğal olarak farklı tasarımlarla pazara katkı sağlıyor. Özel tasarımlarla duvar saatleri yapabilirsiniz. Ancak rakiplerinizden sıyrılmak için yaratıcılığa önem vermelisiniz. Bu noktada ahşap, kumaş ve camdan üretilen saatler öne çıkıyor. Çalışılan saatlerle ortalama %100’ün üzerinde bir kâr elde etmek mümkündür.

Avize imalatı

Bunu bir avize yapmaktan çok bir avize takmak gibi düşünebilirsiniz. Piyasada satın alabileceğiniz birçok avize, hazır parçaların montajı ile yapılmaktadır. Bu, bu işlemin atölyelerde yürütüldüğü anlamına gelir. Daha sade ahşap tasarımlı avizeler, marangozların kesim işlemleriyle birleşiyor. Avize yapmaya yeni başlıyorsanız, yapmanız gereken ilk şey basit tasarımlarla yetinmek. Evde üretiyorsanız büyük bir maliyet avantajınız olur.

Mantı yapmak

Ne üretebilirim diyen ev hanımları için sermayesiz üretim fikirlerine aittir. Hamuru, kıymayı ve ek malzemeleri saymazsak. Birçok üretim fikrinin başlangıç ​​sermayesi, onu denemek konusunda isteksiz kılar. Örneğin; Bir dikiş makinesi alırsanız en az 5000 TL sermaye harcamanız gerekir. Ancak mantı yapmak ve satmak için temel malzemeler yeterlidir. Yaptığınız mantıları yakınınızdaki restoranlara veya Instagram üzerinden ilgili müşterilere pazarlayabilirsiniz. Sadece evde üretime başlayan ve 1 yıl içinde atölye açan girişimciler var. Bu noktada KOSGEB destek kredileri yanınızda.

Butik Tatlı Üretimi

Birçok restoran ve restoran müşterilerine verdikleri tatlıları dışarıdan satın alır. Bu tatlıları evde yapmak çok zaman ve emek ister. Buna göre dışarıdan daha kolay elde edilebilir. Çörek, kazan, sütlaç ve puding gibi tatlıları üretmek ve satmak için mini paketleme makinesini de kullanabilirsiniz. Böyle bir üretim fikrini gerçekleştirmek için bir buzdolabı dolabına ve pazarlama alanında uzman bir uzmana ihtiyacınız var. İlk başta tüm işleri kendin yapsan bile, senin için yorucu olabilir.

Kokulu sabun üretimi

Sabun yapımı evde yapmak isteyenler için en kolay fikirler arasında yer almaktadır. Evet, sabun yapmak için kimyager olmanıza gerek yok. Sadece köpük ve su karışımını kullanarak sabun yapmak mümkündür. Tabii ki sıcaklık değerini ve PH derecesini ölçerek üretmelisiniz. Aksi takdirde yaptığınız sabunlar yanıklara ve tahrişe neden olabilir. İşte burada özel kazanlar ve profesyonel ölçüm cihazları size destek oluyor. Yaptığınız sabunları instagram veya online satış sitelerinde satabilirsiniz. Bitkisel sabun fiyatları ortalama 5 TL’den başlıyor.

Reçel yapma

Evde üretebileceklerini söyleyenler için basit bir yöntem daha. Birçok kişi için reçel yapmak kolaydır. Ama sadece kolay olduğu için para kazanmayacağın anlamına gelmez. Farklı tatlara sahip iyi paketlenmiş reçeller internette yoğun talep görüyor. Damla sakızlı, avokadolu ve mangolu çeşitleri en çok arananlar arasındadır. Paketleme açısından ise fantezi gözlüklerle büyük bir avantajınız var. Yaratıcı fikirler bulmak için bu alanda çalışan kişilerin ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Organik peynir yapımı

Köyde veya köye yakın bir kasabada yaşıyorsanız, üretim fikirleri arasında en çok talep gören olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi fabrikalarda üretim maliyeti çok yüksek. Evde üretimde hem ucuz hem de kaliteli üretim yapılmaktadır. Sağladığınız sütle uygun fiyatlarla peynir yapmaya başlayabilirsiniz. Organik peynirin katkısız fiyatı 80 TL ile 200 TL arasında değişiyor. Müşteriyi nerede bulacağınız konusunda endişelenmenize gerek yok. Bu tür ürünleri arayan müşteri kitlesi oldukça geniştir. Forum siteleri, Instagram ve Dolap üzerinden vergi mükellefi olmadan ürün satışı yapabilirsiniz.

El yapımı çanta üretimi

En çok satan erkek aksesuarlarından biridir. Cüzdan, özel günlerde veya birine hediye almak istediğinizde bir numaralı tercihtir. Elbette satın almaya değer bir cüzdanın %100 deri olması gerekir. Mağazada %100 deri olarak alınabilen ürünler 250 TL’den başlıyor. Ancak bu ürünü kendiniz yaparsanız maksimum maliyet 30 TL ile 50 TL arasındadır. Satış fiyatları 150 TL ile 300 TL arasında değişmektedir. Tüketici tarafında, el yapımı çantalara olan talep, mağaza ürünlerine göre daha fazla.

Mesaj Bırakabilirsiniz