Para kazandıran uygulamalar 2024! Euro, dolar kazandıran Türkiye’deki uygulamalar

7’den 70’e herkesin cebine giren akıllı telefonlar günlük hayatta bir çok işimizi kolaylaştırıyor. Telefon ile konuşuyoruz, mesajlaşıyoruz, resim çekiyoruz, internete giriyoruz. Tüm bunların yanında akıllı telefonlar ile para kazanmak da mümkün. Bu yazımızda sizlere para kazandıran mobil uygulamalar hangileridir açıkça anlatacağız.

Para Kazandıran Mobil Uygulamalar 2024

para kazandıran uygulamalar

Akıllı telefonlarınızdan boş vakitlerinizde para kazandıran uygulamalar ile ek gelir elde edebileceksiniz. Ufak rakamlar da olsa “az hiçden değerlidir” sözünden hareketle az da olsa para kazanmak istiyorsanız okumaya devam edin.

Yürüdükçe Para Kazandıran Uygulamalar Var Mı?

Yürürken para kazanılabilecek mobil uygulama bulunmaktadır. Sweatcoin uygulaması, kullanıcılarına tam olarak bunu vaat etmektedir. Hatta uygulamanın şu anda en hızlı büyüyen mobil uygulama unvanı taşıdığı bilinmektedir. Dünyanın en popüler uygulaması olan Whatsapp’ın önüne geçmiş bulunmaktadır.

Uygulamanın temel mantığı şu şekildedir: Uygulama GPS üzerinden sizi takip etmekte ve bu sırada adımlarınızı saymaktadır. Her 10 bin adımda 1 dolar kazandırmaktadır. Esasında uygulama paranızı “sweatcoin” şeklinde kazandırmaktadır. Daha sonra sizin paraya çevirmeniz gerekmektedir. Ancak bu işlemin oldukça kolay bir şekilde yapılabilmesi, kullanıcıların bu durumu olumsuzluk olarak görmesine engel olmaktadır.

Bu uygulama hakkında bilmeniz gereken bir diğer şey ise, maalesef uygulamanın henüz Türkiye üzerinden hizmet vermemesidir. Bununla birlikte Türkiye sahasında da kazandıran mobil uygulamalar konusunda oldukça geniş seçenekler bulunmaktadır.

Google Play’de En Çok Para Kazandıran Uygulamalar Neler?

Playstore’da en çok kazandıran mobil uygulamalar şu şekilde listelenebilmektedir:

  • Panel Place
  • Cash Pirate
  • App Karma
  • Field Agent
  • Check Points
  • Easy Shift
  • Iconzoomer
  • Gigwalk

App Karma Uygulaması

App Karma mobil uygulaması, hem Google Play Store’dan hem App Store’dan indirilebilecek uygulamalardan birisidir. Uygulamanın ilk olarak Google Play Store kullanıcıları için sunulduğu, daha sonra en popüler uygulamalardan biri haline geldiği bilinmektedir. 1 milyon üzerinden kullanıcısı bulunmaktadır. Uygulamada tarafınıza günlük görevler verilmektedir. Görevlerin tamamı akıllı cihazınız üzerinden tamamlayabileceğiniz niteliktedir. Bu görevleri tamamladıkça para kazandırmaktadır. Nakit olarak kazanç sağlayabileceğiniz gibi kazancınızı hediye kartı şeklinde kullanma imkanınız da bulunmaktadır.

PanelPlace Uygulaması

PanelPlace mobil uygulaması, anket doldurarak para kazanmanızı sağlayacak bir mobil uygulamadır. Hem App Store’da hem de Google Play Store’da bulunan bir uygulamadır. Anketler, diğer firmalar tarafından gönderilmektedir. Sizin tek yapmanız gereken bu anketleri kendinize uygun bir şekilde cevaplamak olacaktır. Diğer anket sitelerine kıyasla çok daha yüksek ödemeler yapıldığı bilinmektedir. Ancak ödemeler için alt limit belirlenmektedir. Bu alt limite ulaşılmadığı sürece de ödeme yapılmamaktadır.

Uygulamanın bir diğer olumsuz yönü ise üyelik oluşturma işleminin web sitesi üzerinden yapılması gerektiğidir. Bununla birlikte bu işlemi yalnızca bir kez yapmak gerekmektedir. Başka herhangi bir işlem için web sitesi ziyaretine gerek bulunmamaktadır.

Earn Money Uygulaması

Earn Money mobil uygulaması, para kazanabileceğiniz bir diğer seçenektir. En çok kazandıran mobil uygulamalar arasında bulunmaktadır. Uygulamanın temel mantığı şu şekildedir: Sistemde hesap oluşturmanız gerekmektedir. Hesabınızı oluşturulduktan sonra tarafınıza günlük olarak görevlendirmeler yapılmaktadır. Bu görevlendirmeler uygulama indirmek ya da sitelere üye olmak şeklindedir. Zaman zaman anket doldurmanız ya da bir ürün hakkında yorum yazmanız da talep edilebilmektedir. Uygulamada ücretlendirme görev başına yapılmaktadır. Bir diğer para kazanma yöntemi ise arkadaşlarınızı davet etmektir. Uygulamaya sizin davetinizle katılan her bir kişi için hesabınıza para yatırılmaktadır.

Google Ödüllü Anketler

Dünyanın en büyük şirketlerinden olan Google’ın para kazandıran mobil uygulaması da var. Google Ödüllü Anketler’i PlayStore’da aratarak hemen indirebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra sizi tanımak için kişiler sorular soracaklardır. Bu bilgileri doğru bir şekilde verdikten sonra artık haftada bir olmak üzere size uygun anketler gönderilecektir. Anket geldiği takdirde telefonunuza bildirim gelir ve haberdar edilmiş olursunuz. Dolduracağınız her başarılı anket başına 1,79 TL’ye kadar Google Play Store kredisi kazanabilirsiniz. Kazandığınız kredi ile Play Store’da ücretli uygulamaları satın alabilirsiniz.

CashPrite

Cashprite mobil uygulaması ile para kazanmak için yapmanız gereken uygulamayı mağazadan indirmek ve kayıt olmak. Kayıt olduktan sonra hesabınıza gelecek olan uygulama indirme, ücretsiz oyun denemek, anket doldurmak ve video izlemek gibi görevleri yerine getirerek para kazanabilirsiniz. Kazanacağınız paraları PayPal, hediye çeki veya AppStore veya PlayStore bakiyesi olarak alabiliyorsunuz. Paypal Türkiye’de yasaklı olduğu için o ödeme yöntemini baştan unutun ancak hediye çeki veya mağazada kullanmak üzere bakiye olarak ödemelerinizi alabilirsiniz.

Cash for Apps

Cash for Apps uygulamasında da para kazanamk için size verilen görevleri yerine getirmeniz gerekiyor. Bu görevler bir uygulama indirmek, uygulamaya yorum yapmak, video izlemek, anket doldurmak olabilir. Size hangi görevler gelirse onları yapıyorsunuz ve puan topluyorsunuz. 300 puan topladığınızda kazanacağınız gerçek para 1$ olacaktır. Daha fazla para kazanmak için verilen tüm görevleri yerine getirmelisiniz ve en fazla puanı toplamalısınız. Hesabınızda biriken parayı hediye çeki olarak alabiliyorsunuz ve bu çek Playstore, Amazon, Ebay, iTunes gibi platformlarda harcanabiliyor.

Tapporo

Tapporo’da Google Play Store’dan indirerek size verilen görevleri yerine getirip para kazanmaya başlayabilirsiniz. Para kazandıran mobil uygulamalar arasında neye benzediği pek belli olmayan bir uygulama Tapporo. İndirilme sayılarının da düşük olması pek güvenilir olmadığını gösteriyor. Uygulama izlediğiniz videolar ve doldurduğunuz anketler başına puan verdiğini vaad ediyor ve ödemeyi size çekle yaptığını belirtiyor. Ben pek güvenemedim ama boş vaktiniz varsa indirin bunu da deneyin. Pek bir şey kaybetmezsiniz.

Tap Make Money: Cash Rewards

Para kazandıran bir diğer uygulama Tap Makey Money’de yapmanız gereken hesabınıza gelen uygulama indirme görevleri, video izleme ve yorum yapma gibi görevleri yapmalısınız. Yapacağınız her görev başına belli bir miktar para kazanacaksınız. Referans sistemi de olan uygulamada arkadaşlarınızı bu uygulamaya davet ederek de para kazanabiliyorsunuz. Ödemeyi çekebilmek içinse PayPal hesabınızın olması gerekiyor. Türkiye’de Paypal yasaklı olduğu için Türkiye’ye ödeme alamazsınız, yurtdışında yaşayan kişiler kullanabilir.

MOBROG Mobil Anketler

Köklü bir Alman araştırma firmasının mobil uygulaması olan MOBROG’da uygulamayı indirip kayıt olduktan sonra size gönderilen anketleri doldurarak para kazanıyorsunuz. Firma başarılı olarak doldurulmuş anket başına 1 ila 7 TL arası bir ödeme yaptığını belirtiyor. Ödemeleri alabilmek için Skrill hesabı açmalısınız veya banka havalesi ile Türkiye’deki TL hesabınıza para çekebiliyorsunuz.

Marketagent

Mobrog ile benzer bir anket uygulaması olan MarketAgent’de köklü bir Alman firması. Bu uygulamadan para kazanabilmek için mağazadan uygulamayı indirdikten sonra kayıt olup hesabınıza gelen anketleri doldurmak gerekiyor. Dolduracağınız anket başına 100 puan civarı kazanacaksınız. 100 puanı da 1 Euro olarak düşünebilirsiniz. Hesabınızdaki paraları çekebilmek için 800 puana ulaşmanız gerekiyor. Yeterli rakamı kazandıktan sonra hesabınızdaki bakiyeyi Türkiye’deki TL hesabınıza banka havalesi olarak çekebiliyorsunuz.

iPoll

Anket firması olan iPoll’u Android ve iOS cihazlarınızda kullanabiliyorsunuz. Uygulamayı indirdikten sonra sizi tanımak için basit bir formda bazı kişisel bilgilerinizi firmaya gönderiyorsunuz ve bu bilgiler doğrultusunda firma size bazı anketler sunuyor. Doldurduğunuz anketler üzerinden para kazanabiliyorsunuz. Ödemelerinizi alabilmek için hesabınızda 10$ bakiye olması gerkeiyor. Yeterli bakiyeye ulaştıktan sonra PayPal ile veya Banka Havalesi yoluyla ödemenizi alabilirsiniz.

Money App – Cash for Free Apps

Boş zamanlarınızda kullanabileceğiniz para kazandıran mobil uygulamalardan olan Money App’de size verilen görevleri yerine getirerek para kazanıyorsunuz. Nedir bu görevler diyecek olursanız; uygulamaları indirmek, uygulamalara yorum yapmak, yıldız vermek, anket doldurmak ve video seyretmek gibi görevlerdir. Her gün uygulamaya bir kez göz atarak size uygun görev olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Kazandığınız paraları PayPal ödeme yöntemi ile çekebiliyorsunuz. Firma ödeme taleplerini 2 veya 3 iş günü içerisinde onayladığını ve gönderdiğini belirtiyor.

Toluna

Bir diğer araştırma firması olan Toluna’da da diğerlerinde olduğu gibi doldurduğunuz anket başına para kazanabiliyorsunuz. Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra sizi tanımak için bir kaç soru soracaklardır. Bunları cevapladıktan sonra artık yapmanız gereken beklemektir. Size uygun olan anketler gönderilecektir ve bunları cevaplamanız gerekmektedir. Hesabınızda çekilebilecek kadar tutar biriktikten sonra ödemenizi Paypal ile alabilirsiniz. Türkiye’deki kişiler de Banka havalesi ile ödeme alabiliyor.

Netice itibarile görüldüğü gibi para kazandıran mobil uygulamalar ile para kazanmak için sizlere verilen anket doldurma, video izleme, uygulama indirme vs. gibi görevleri yaparak para kazanabiliyorsunuz. Biz sizlere 10 adet uygulama tanıtımı yaptık. Sizler de benzer uygulamaları PlayStore ve AppStore üzerinden aratarak bulabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Para kazanmak için kullanılabilecek mobil uygulamalar, son yıllarda yeni bir iş fikri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak bu uygulamaların pek çoğundan elde edebileceğiniz gelirin yalnızca ek gelir düzeyinde kaldığını bilmeniz gerekmektedir. Yani kazandıran mobil uygulamalar üzerinden asgari ücretin üzerinde bir gelir elde etmek istiyorsanız pek mümkün değildir. Bununla birlikte standart bir işe nazaran çok daha az emek gerektirdiği için birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Uygulamalarda ücret karşılığı sizden talep edilen hizmetler oldukça kolaydır. Çoğu uygulamada yalnızca 30 saniyenizi alacak bir anketi doldurmanız veya reklam izlemeniz talep edilmektedir.

Cep telefonlarında mobil uygulamalardan para kazanmak mümkündür. Ancak bu uygulamaları seçerken hedeflediğiniz ilk şey ne kadar para kazanmak istediğinizdir. Dolar mı, kripto para mı yoksa gerçek para mı? Hedefiniz ne olursa olsun para kazandıran uygulamalar konusunda seçiminizi buna göre yapmalısınız. Çünkü birçok iş teklifi size internet üzerinden sunulmaktadır. Bunların %90’ı size para kazandırmaz. Özellikle anket doldurma, reklam izleme, geri ödeme, bağlantı kısaltma vb. Web siteleri sadece bir örnektir. 15 yıldır internetten para kazanan biri olarak şimdi sizlere IOS ve Android işletim sistemlerinde gerçek para kazandıran uygulamaları sıralayalım.

Para kazandıran mobil uygulamalar listesine geçmeden önce bir şeyin açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Anket doldurarak, reklam izleyerek veya benzer yöntemlerle neden para kazanmıyorsunuz? Bu yöntemleri kullanarak para kazanmak için öncelikle yabancı web siteleri ve uygulamalar üzerinden işlem yapmanız gerekmektedir. Başvurular üzerinden yaptığınız işlemlerin hangi ülkeden yapıldığı belli olduğundan bu tür başvurular üyeliğinizi kabul etmeyecektir. Üye olduğunuzu varsayarsak paypal hesabınız olmadığı için para çekemezsiniz. Tabii bu kripto para ile ödeme yapan siteler için geçerli değil.

Şimdi başka bir konuya geçelim. Akıllı telefonlardan, yani mobil uygulamalardan para kazanmak için ne kadar zaman harcıyorsunuz? Günde 8 saatinizi telefonda geçirip 10 TL kazanıyorsanız emin olun sizin için hiçbir anlam ifade etmiyor. Reklam veya video izleyerek para kazandıran uygulamalar bu alanda size maksimum kazanç sağlayacaktır. Bu yüzden tüm bu uygulamalara abone olmadan gerçek para kazandıran uygulamalara odaklanmalısınız. Bu uygulamalar nelerdir? Daha önceki tüm deneyimlerim doğrultusunda sizlere nasıl para kazanılacağını anlatmak istiyorum.

Not: Para kazanma uygulamaları bir yana, siz de internetten profesyonel bir şekilde para kazanmak istiyorsanız İnternetten Para Kazanmanın 60 Yolu başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Mobil uygulamalarla para kazanın

Öncelikle listede bahsedeceğim uygulamaların birçoğu size tanıdık gelebilir. Bu tanıdık uygulamaları kullanmak yerine, nasıl para kazanılacağını bilmek önemlidir. Türkiye’de ve yurtdışında milyonlarca kişi bu uygulamalardan para kazanıyor. Yöntemi bildiğiniz sürece o milyonlarca insandan biri olabilirsiniz. Şimdi sizler için para kazandıran uygulamaların listesini paylaşalım.

1. Midas’ı Alın

Türkiye’den yabancı hisse senedi almak istiyorsanız yüksek komisyon oranları ile karşılaşacaksınız. Örneğin; İş Bankası üzerinden satın aldığınız bir Tesla hissesi için 15 USD komisyon ödemeniz gerekmektedir. Bununla birlikte, yerel bir girişim olan Get Midas ile, komisyonda 1,5 $ gibi düşük bir miktarla hisse senedi ticareti yapmak mümkündür. Tüm bu işlemleri yapabilmek ve Midas ile ticaret yaparak para kazanmak için site üzerinden üye olmanız yeterlidir. Üyelik sonrasında yasal süreçlere uyulması için evraklarınız tarafınıza kurye ile gönderilecektir. Evrak işlerini tamamladıktan sonra Midas ile ticaret yaparak para kazanabilirsiniz. Peki seçenekler nelerdir?

Bu yazının yayınlandığı tarihte 1 yıl önce 1000 TL’lik TESLA hissesi almış olsaydınız, 1 yılda 1000 TL ve 9000 TL kazanmış olurdunuz. Bu bir yılda %900 kazanma oranı. Ayrıca NETFLIX, UBER, FACEBOOK vb. uygulamalar dahil. Ticaret yapmayı bilmiyorum diyorsanız Youtube’da yüzlerce eğitim videosu görebilirsiniz.

Get Midas uygulamasının Android versiyonuna ve IOS versiyonuna bıraktığım linklerden ulaşabilirsiniz.

2.FTX değişimi

Kripto para birimi veya dijital para birimlerinden yapılan parayı bildiğinizi düşünüyorum. Sadece ticaret yaparak paranızın 100 katına kadar kazanmak mümkündür. FTX borsası ise size dijital para satın alma veya çeşitli işlemler yapma imkanı sunuyor. Bunu elbette birçok borsada yapabildiğiniz için size kripto para alım satımından bahsetmeyeceğim.

FTX uygulamasını kullanarak para kazanabileceğiniz ana süreç Türk Lirası ile kaldıraçlı işlem yapmaktır. Olarak? Kaldıraçlı işlemler, paranızın 100 katına kadar işlem yapmanızı sağlar. Ancak Türkiye’de böyle bir işlem yapabilmek için nakit olarak en az 50.000 TL’ye sahip olmanız gerekmektedir. Bunun dışında kaldıraçlı işlemler için kullanabileceğiniz platformlar tamamen yasa dışı ve dolandırıcıdır. 25 milyar dolarlık bir işlem hacmine sahip olan FTX borsasının istisnasını saymazsak.

Bilira adlı kripto para birimi Türk Lirası’na endekslidir. 1$ = 15 TL ise 1 Bilira jeton = 15 TL. FTX platformu ayrıca bize paramızın 20 katına kadar Bilira Coin ticareti yapma fırsatı veriyor. Yani elinizdeki Türk Lirası’nın 20 katına kadar işlem yapabilirsiniz. Ne yapabilirsin?

Her şeyden önce, USD/TL kurunun üzerindeki alım satım kaldıracı, yüksek riskli kripto para alım satımından daha az risklidir.

1000 TL’lik paranın 20 katı ile 20.000 TL’lik işlem açabilirsiniz. Buna göre dolar %5 yükselirse kazancı 20.000 TL üzerinden hesaplanır. 20.000 x %5 = 1000 TL kazandınız.

3. Instagram ile para kazanın

Türev piyasaları araştırmak istemiyorsanız, Instagram’da para kazanmayı daha kolay bulacaksınız. Her gün kullanmanız ve yaptığınız işlemlerden gelir elde etmeniz mümkündür. Tabii ki, gelir elde edebileceğiniz yöntem sabit değildir. Para kazanmanın düzinelerce yolu vardır, örneğin: B. Instagram’da ürün satmak, sponsorlu reklamlar almak, takipçi satmak, bağlı kuruluş pazarlaması, çekilişler düzenlemek ve hizmet satmak. Hatta en çok para kazandıran bir numaralı uygulama diyebiliriz. Peki Instagram’dan nasıl para kazanılır?

Seçiminiz ve beceriniz para kazanma yöntemini belirler. En kolay yöntem sponsorlu reklamlar almaktır. Etkileşimli bir kitleniz varsa, sadece reklam almak para kazanmak için yeterlidir. Ürün veya takipçi satmak diğer yöntemlere göre daha zordur. Ancak kısa sürede para kazanma şansınız diğer yöntemlere göre daha yüksektir.

Instagram’da herhangi bir ürün satarsanız 2000 takipçiniz olsa bile günlük 50 TL reklam bütçesi ile yüzlerce müşteriye ulaşabilirsiniz. Ayrıca sadece Instagram üzerinde değil, Google Ads ve Facebook Ads ile de uygulama dışında reklam vermek mümkündür.

4- Fiverr

Fiverr, serbest çalışanları hizmet almak için şirketler ve kişilerle buluşturan bir platformdur. Yani metin yazarlığı, grafik tasarım, seslendirme, sosyal medya yönetimi, animasyon gibi birçok alanda Fiverr üzerinde yeteneklerinizi göstererek şirketlerden ya da şahıslardan iş alabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken bir profil oluşturmak, deneyimlerinizi listelemek ve önceki çalışmalarınızdan örnekler vermek. Ayrıca ücret tarifenizi de belirtmelisiniz.

Ardından iş teklifleri için başvurun ve işverenler teklifinizi kontrol edecektir. Onların fikirlerine göre gidersen, işi alırsın. Ayrıca müşteriler size doğrudan kendileri ulaşabilirler.

Ödemeler doğrudan banka hesabınıza yatırılır. Veya Instant Pay, Paypal veya Payoneer ile ödeme alabilirsiniz.

Serbest çalışanların uluslararası müşterileri çekmesine ve dolar kazanmasına olanak tanıyan Fiverr’da kazanılacak iyi para var.

Buna karşılık, Fiverr kazancınızın %5 ila %20’sini keser. Ne kadar çok kazanırsanız, indirilebilir oranınız o kadar düşük olur.

Upwork freelancerların rekabet ettiği bir mecra olduğu için fiyatı düşürenlerin daha avantajlı olduğu söylenebilir. Yani “100$’dan aşağı logo yapmam” diyebilirsiniz ama unutmayın ki 10$’a bile logo tasarlayacak birçok Hintli serbest çalışanla rekabet edeceksiniz.

5- Letgo

Ülkemizde milyonlarca kullanıcısı olan Letgo’yu bilmeyen yoktur neredeyse. Kullanmadığınız eşyalarınızı satma modeli ile kullanıma sunulan uygulama içerisinde çeşitli satış seçenekleri barındırmaktadır. Bu konuda detaylı bilgi için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

6-Udemy

Türk girişimci Eren Bali tarafından kurulan Udemy, 130.000’den fazla kursu ve 35 milyonu aşkın öğrencisiyle dünyaca ünlü bir eğitim platformudur.

Eren Bali de Türkiye’de zor şartlar altında okumak ve bu fikrini hayata geçirmek için Silikon Vadisi’ne göç eden Türklerden biridir. Eren Bali ve Udemy’nin sıra dışı hikayesini merak ediyorsanız yazımızdan okuyabilirsiniz.

Bir konu hakkında bilginiz varsa (köpek eğitimi harika olabilir) ve bu bilginin başkaları için faydalı olacağını düşünüyorsanız Udemy’de eğitim videoları hazırlayarak para kazanabilirsiniz.

Ayrıca eğitim alanında daha önce herhangi bir deneyim sahibi olmanıza gerek yoktur. Udemy’ye kaydolduğunuzda, deneyimlerinize göre videolar oluşturmaya başlamak için yapmanız gerekenler adım adım gösterilecektir.

7-Instagram

dünya çapında 1 milyar; Ülkemizde 38 milyon kullanıcı var. Bu kullanıcıların %71’i 35 yaşın altındadır.

İlham, eğlence, giyim, trend, sanat, sağlık, din vb. İnsanların dikkatini akla gelen bir konuya çekmeyi başarırsanız Instagram’ı para kazanmak için kullanabilirsiniz.

8- Swagbucks

Bir Swagbucks üyesi olduğunuzda, 10$ bonus alacaksınız! Bir pazar araştırma uygulaması olan Swagbucks, çeşitli anketleri doldurarak, internetten alışveriş yaparak ve size verilen görevleri tamamlayarak para kazanmanızı sağlayan güzel bir uygulamadır. Video izleyerek bile para kazanabileceğiniz Swagbucks, Android ve iOs kullanıcılarından 5 üzerinden 4 puan almayı başardı.

Swagbucks, çok sayıda anket sunarak kullanıcılarını daha fazla kazanmaya teşvik eder. Ancak hangi ülke veya şehirde yaşadığınıza bağlı olarak bazı anketlere katılma şansınız olmayabilir. Ayrıca sadece 2500 Swagbucks puanına, yani 25$’a ulaştığınızda paranızı çekebilir veya hediye çeki olarak alabilirsiniz.

Bir Swagbucks kullanıcısının uygulamayı nasıl tanımladığı aşağıda açıklanmıştır:

“İşte veya okulda öğle tatilinde ek gelir elde etmenize yardımcı olacak harika bir uygulama. Ödemelerimin bir kısmını nakit, bir kısmını da Amazon hediye kartı olarak sizden aldım.”

9- Telegram

WhatsApp’tan gelen veri koruma güncellemesiyle dikkatleri üzerine çeken Telegram’ın kullanıcı sayısı her gün ortalama 300 bin artıyor. Ancak Telegram ile para kazanma yolları da oldukça cazip hale geldi. Şu anda henüz çok genç olan yapısı ile para kazanmak için birçok fırsatı var.

10-Toluna

Bir pazar araştırma uygulaması olan Toluna, hem iOS hem de Android cihazlar için kullanılabilir. Çeşitli anketleri yanıtlayarak para kazanabileceğiniz, hatta çeşitli konularda kendi anketinizi oluşturabileceğiniz Toluna’da ödemeler Paypal üzerinden gerçekleştiriliyor.

Abone olunması kolay olan uygulamayı nasıl kullanacağınızı öğrenmek için abone olduktan hemen sonra videolu anlatımları izleyebilirsiniz. Şampuan alışkanlıkları, en yeni akıllı telefonlar veya güncel siyasi gelişmeler hakkında kendi anketinizi oluşturarak ekstra bonus kazanabileceğiniz Toluna, iTunes’da 3.3, Play Store’da 3.3 puan aldı.

Bir kullanıcı, Toluna deneyimini şu şekilde anlatıyor:

“Sabırlı ve ısrarcı olun. Toluna’yı bir buçuk yıldır kullanıyorum. Yeterli puanınız biriktiğinde ödemeniz PayPal üzerinden alınır veya adresinize çek gönderilir.”

11- Müzik dinleyerek para kazanın

Para kazanmak için müzik uygulamaları
Müzik dinlemekten hoşlanıyorsanız ve belli bir müzik kültürünüz varsa müzik dinleyerek para kazanmak sizin için oldukça eğlenceli bir arayış olabilir. Bu konuda birkaç uygulama var. Bazı uygulamalar sizden müziği yorumlamanızı ve derecelendirmenizi isterken, diğerleri çalma listeleri aracılığıyla para kazanmanıza izin verir. Detaylı bilgi için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

12- hadi

Turkcell tarafından geliştirilen Hadi, Türkiye’nin uygulama üzerinden para kazandıran ilk canlı bilgi yarışmasıdır. Her gün saat 12:30 veya 20:30’da gerçekleşen yarışmaya sponsor olan firmalar, dağıtılacak para ödülünü belirliyor. Toplam ödül 12 soruyu doğru cevaplayanlar arasında paylaştırılacak ve kazancınız 20 TL’ye ulaştığında banka hesabınıza aktarılacaktır. Ayrıca her yarışma öncesi Instagram sayfalarında 1 soru ile ilgili tüyo paylaşılacağını da belirtelim.

13- Oyna kazan

Para kazandıran bilgi yarışması Play Kazan da Hadi’ye benzerliği ile dikkat çekiyor. Ancak yarışma daha uzun ve zor sorulardan oluşuyor. Son 10’a kalanlar yarışma soruları bölümüne ilerleyecek ve en küçük ödülü almaya hak kazanacak. Tek bir kazanan kalana ve büyük ödül bir kişiye gidene kadar sorular sorulmaya devam edecek. Kazanılan parayı çekebilmek için kasanızdaki minimum tutarın 50 TL olması gerekmektedir.

Jokerleri ile diğerlerinden ayrılan uygulama “Ekstra Can”, “Eleme” ve “Çifte Cevap” olmak üzere 3 jokere sahiptir. Ancak bu joker karakterleri “Kazanan Sorular”dan önce kullanmalısınız. Bu jokerlerin kullanımı 10 kişi kaldığında haksız rekabet yaratacağı için yasaktır. İsterseniz joker karakter hakları da satın alabilirsiniz.

Yarışma her gün 10:00, 11:00, 14:30, 20:30 ve 21:15 saatlerinde yayınlanacaktır. Günün farklı saatlerinde düzenli olarak VIP yarışmalar düzenlenmektedir ve bunlara ücret karşılığında katılabilirsiniz.

14- Google Ödüllü Anketler

Aklında harika bir fikir mi var? Google, bu fikri paylaşmanız için size para ödemeye hazır. Oteller, akıllı telefonlar, ürünler ve daha fazlası hakkındaki görüşlerinizi Google Ödüllü Anketlerde paylaşın, Google bunun için size ödeme yapsın. Ayrıca bu uygulamada bir anketi sadece 20 saniyede tamamlayarak nakit para ödülü kazanabilirsiniz. Android kullanıcıları ödemeyi Google Play kredisi olarak alırken iOS kullanıcıları Paypal ile ödeme alabilir.

Kayıt olurken sizden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girmelisiniz. Kendiniz hakkında yanıltıcı bilgiler girerseniz, ileride üyeliğinizi iptal etme riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Haftada ortalama bir anket yapılır ve bu sayıyı artırmak için telefonunuzda konum geçmişinizi açmanızı öneririz. Böylece gittiğiniz yerlerle ilgili anketler telefonunuza gelir.

15- Sweatcoin: yürüyerek para kazanın

Telefonunuzun pedometresini ve GPS’ini Sweatcoin’e bağlarsanız, uygulama adımlarınızı ölçer. Her 1000 adımda 0,95 Sweatcoin kazanırsınız. Kazanılan Sweatcoin’leri spor malzemeleri, spor kursu kuponları veya nakit olarak alabilirsiniz. Elbette salgıladığınız endorfinler sayesinde kazancınızı hayır kurumlarına bağışlayabilirsiniz. Sweatcoin, hem iOS hem de Android cihazlarla uyumlu bir uygulamadır.

16- Fotoğraf çekerek para kazanın

Günümüzde kamera teknolojisi o kadar ilerledi ki herkesin cebinde profesyonel bir kamera var: cep telefonlarından bahsediyoruz. Telefonunuzla fotoğraf çekmeyi seviyorsanız çektiğiniz fotoğrafları satarak para kazanmaya başlayabilirsiniz.

17- Baskın

Swoup, klasik indirim kuponu toplama uygulamalarından biri değil! Banka hesabınızı Swoup ile entegre ettikten sonra, çeşitli mağazalar tarafından sunulan indirim çekleri otomatik olarak banka hesabınıza bağlanır. Ardından, online alışveriş yaparken indirim kodunu ve telefon numaranızı girdikten sonra otomatik olarak bir indirim alırsınız ve örneğin 12 dolarlık bir ürün için 10,95 dolar ödersiniz. Ancak sistem biraz farklı çalışıyor. İndirim tutarı hesabınıza yansıtılacaktır. Küçük de olsa birikim hesabınızı, dönen parayı birikim hesabınıza aktararak besleyebilirsiniz.

Yani temelde Swoup’un indirim kuponları kazanma ve bu çekleri yönetme uygulaması olduğunu söyleyebiliriz. Swoup, yolda bir Android uygulamasıyla iOS cihazlar için kullanılabilir.

18- DV kabini

Yalnızca iOS için mevcut olan DV Closet, stilistlerin, moda blog yazarlarının ve moda bilincine sahip kişilerin kıyafetler yaparak ve insanlara moda hakkında fikir vererek para kazanmalarını sağlayan bir uygulamadır. Uygulama üzerinden farklı kombinasyonlar oluşturup paylaşarak 10-15 dakikada 22$’a kadar kazanabileceğiniz bu uygulamada popülerlik arttıkça kazanç oranınız da artacaktır.

19- Kango

Çocuklar için Uber sloganıyla değerlendirebileceğimiz Kango, ilkokul, lise ve lise öğrencilerini arabanızla okullarına götürmenizi ve bu şekilde para kazanmanızı sağlayan bir uygulamadır. Çocuklu aileler sizin gerçek zamanlı konumunuzu ve çocuklarının durumunu izleyebilir ve uygulama üzerinden sizinle doğrudan iletişim kurabilir. Kayıt bilgileriniz doğrulandıktan sonra gerektiğinde çocuklara acil yardım da sağlayabilirsiniz. Çocuğunu okula götüremeyecek durumda olan ailelerin özellikle değerlendirmesi gereken bir uygulama olan Kango, hem Android hem de iOS cihazlarda kullanılabiliyor.

20- Uygulama fragmanı

Piyasada sayısız uygulama olmasına rağmen hiçbirimiz bu uygulamaları tek tek inceleme fırsatı bulamıyoruz. Bu noktada App Trailers uygulaması, piyasadaki uygulamaların temel mantığını anlatan 30 saniyelik videolar sunuyor. Bu videoları izleyerek, derecelendirerek, çeşitli sınav ve oyunlara katılarak hediye çeki kazanabileceğiniz uygulama fragmanları Android ve iOS cihazlarda kullanılabiliyor.

21- Satış Temsilcisi

“Satış temsilcisi” olarak dilimize çevirebileceğimiz bu uygulamada siz müşteri olarak farklı mağazalara gidip mağazada gözlem yapıyor ve bu işlemden para kazanıyorsunuz. Dwolla hesabınız üzerinden veya EFT şeklinde kazandığınız parayı örneğin mağazalardaki ürünlerin fiyatını kontrol ederek, mağazanın tasarımını yansıtan fotoğraflar çekerek, ürünlerin mağazaya nasıl yerleştirildiğini anlatan fotoğraflar çekerek alabilirsiniz. . Özellikle şube müdürlükleri her şubeye kendi müfettişini göndermek yerine bu işi müşterilere bırakmayı tercih etmeye başladılar. Uygulama görevlerini yaklaşık 2 saatte tamamlayıp geri bildiriminizi verdikten sonra işiniz tamamlanmış oluyor. Field Agent, hem iOS hem de Android için kullanılabilen bir uygulamadır.

22-Ebatlar

Ebates harika bir uygulama çünkü uygulamayı kullandığınız sürece satın aldığınız şeyler için paranızı geri alabilirsiniz. Çevrimiçi mağazalar, müşteri göndermek için Ebates öder. Ebates de bu ödemeyi sizinle paylaşıyor.

23 doz

Dosh ayrıca bir para iade uygulamasıdır. Kredi kartınızı Dosh’a bağlayıp, kredi kartınız ile alışveriş yaptığınızda para iadesi alıyorsunuz. Yani bu uygulamayı pasif gelir kaynağı olarak görebilirsiniz.

24-Ibotta

Ibotta’nın çalışma prensibi şu şekildedir:

Uygulamayı telefona kuruyorsunuz. Almak istediğiniz ürünleri bu uygulamada saklıyorsunuz.

Ürünü satın alıyorsunuz. Bu noktada mutlaka ürünün fişini veya faturasını alın.

Fotoğraf çekip satın alma makbuzunu gönderirseniz para iadesi alacaksınız. Üstelik paranız 48 saat içinde hesabınıza aktarılacak!

25- meşe palamudu

Acorn, mikro ölçekte yatırım yaparak para kazanmanızı sağlayan bir uygulamadır. Örneğin bir ürün aldınız ve 58,50 TL ödediniz. Meşe palamudu bu miktarı en yakın tam sayıya yuvarlar. Bu örnekte, 59’a kadar ekler ve sizin için 50 sent yatırım yapar. Kredi kartınızı Acorns’a eklemeniz yeterli.

Yani bu uygulamayı kullandığınızı unuttuğunuz anda Acorns size örneğin 50 lira para yatırabiliyor.

26- Oturmak

Bu uygulama ile yemek yerken para kazanabilirsiniz!

Seated uygulaması üzerinden rezervasyon yaparsınız.

Bir restoranda yemek yedikten sonra makbuzun fotoğrafını çekin ve Seated uygulamasına yükleyin.

Sonuç olarak Lyft, Starbucks veya Amazon’da harcayabileceğiniz hediye kartları alırsınız.

Restoranların her zaman sadık müşteriler aradığını hatırlamakta fayda var. Bu nedenle restoranlar, müşterilerin kendilerine atıfta bulunduğu Seated gibi uygulamalar için ödeme yapar. Bir müşteri olarak ayrıca bir hediye sertifikası kazanırsınız. Oldukça zekice bir sistem.

27-Instacart

Hızlı para kazanmak istiyorsanız Instacart’ı denemelisiniz. Bu uygulama her hafta düzenli olarak yaptığınız şeylerden (bakkal alışverişi) birini yaparak para kazanmanızı sağlar.

Alışveriş yapmak için evinden çıkmak zorunda kalmayan insanlar adına market alışverişinizi yaparsınız ve bu sürecin sonunda para kazanırsınız.

ABD’de günde 3 saat çalışarak 100 dolar kazanan birçok insan var.

28- GörevTavşan

İnsanların size para ödeyebileceği özel bir yeteneğiniz var mı? Boya ve badana uzmanı mısınız? Çok iyi temizler misin? Grafik tasarıma uygun musunuz?

Hizmetlerinizi TaskRabbit Uygulamasına girin ve insanların hizmetlerinizi satın almasını sağlayın.

29 damla

Drop uygulaması, satın alımlarınız için para iadesi almanızı sağlar. Ne kadar çok alışveriş yaparsanız, o kadar çok puan toplarsınız ve sonuç olarak bir hediye kartı alırsınız.

30-5 mil

5miles tıpkı Letgo gibi kullanılmayan ürünlerin satıldığı bir uygulamadır. Yani tanıdık bir mantığı var. 5miles’ın en iyi özelliklerinden biri, alıcı veya satıcılarla buluşmak için en ideal yerleri önerebilmesidir.

31-thredUP

Bit pazarları, antikacılar gibi yerlerden alışveriş yapmayı sevenler için ideal bir uygulamadır. Sistem şu şekilde: Kullanmadığınız eşyalarınızı bir kutuya koyup ThredUp’a gönderiyorsunuz. ThredUp, kabul edilen ürünler için size ödeme yapar. Ayrıca reddedilen ürünlerinizi geri alabilirsiniz!

32- Kango

“Yalnızca çocuklara yönelik Uber” olarak bilinen Kango uygulaması, çocukları anaokulundan liseye götürme ve gerektiğinde onlarla ilgilenme mantığına sahip. Elbette bu uygulamaya kabul edilebilmek için adli sicilinizin temiz olması gerekmektedir. Ebeveynler de çocukları yanınızdayken gerçek zamanlı konum bilgisi alabilir ve gerekirse uygulama üzerinden sizinle iletişime geçebilir.

33 Yollu

Mantık çok basit. Wag’e üye oluyorsunuz, insanların köpeklerini günlük veya haftalık gezdiriyor, gerektiğinde köpeklerle vakit geçiriyorsunuz. Karşılığında ise köpek sahiplerinden para alıyorsunuz.

34-Köpük

Foap, Android ve iOs tabanlı bir uygulamadır. Profesyonel ve amatör fotoğrafçıların telefonlarıyla çektikleri fotoğrafları satarak para kazanmalarını sağlayan bu uygulama, markaların ve reklam ajanslarının fotoğraf satın almaları için harika bir kitle kaynağı sunuyor. Foap’ın 2,5 milyondan fazla abonesi var.

Tek yapmanız gereken bir hesap açmak ve yüksek kaliteli fotoğraflarınızı uygun şekilde etiketlemek. Fotoğraflarınız kullanıcılar tarafından ne kadar yüksek puanlanırsa, fotoğraflarınızın görüntülenebilir olma olasılığı o kadar artar. Satılan fotoğraf başına 5$ ile 100$ arasında para kazanabileceğiniz Foap’ta ayrıca “Görevler” bölümü de bulunuyor. Yine markalar ve ajanslar ne tür fotoğraf ve videolar kullanmak istediklerini belirler. Yani markaların gözdesi olan fotoğraf ve videoları çekerek işinizi satma ihtimaliniz daha yüksek diyebiliriz.

iTunes’da 4,3, Google Play’de 3,8 oy alan uygulama hakkında bir kullanıcı şunları söylüyor:

“Bu uygulamayı seviyorum. Fotoğraflarımı paylaşmak ve onlardan para kazanmak için harika ve eğlenceli bir yer.”

35-ESPN Fantezi Sporlar

Yapmanız gereken: Bildiğiniz spor takımlarını düşünün. Ardından her maç için tahminler yapın ve bir ay içinde arka arkaya en çok kazanan kişi olmaya çalışın. İşleri daha da karmaşık hale getirmek için 10 farklı sporun tümü için tahminler yapın ve serinizi sürdürün.

Ödülleriniz: Bir takım veya oyuncu için en uzun galibiyet serisine sahip olan kişi, aylık 50.000$’lık büyük ödülü kazanır.

Platform: iOS | Android

36 gig yürüyüş

Para Kazandıran Uygulama7
Yapmanız gerekenler: Gigwalker olun ve müşteriler için önceden tanımlanmış belirli görevleri tamamlayın. Görevlerin ücreti önceden belirlenir. Bir yerin fotoğrafını çekmek, el ilanları dağıtmak, yeni bir bar veya ürün denemek, hatta gizli müşteri olmak gibi görevler var. Esasen, doğru zamanda doğru yerde bulunarak müşterilerin gözü kulağı olursunuz.

Kazançlarınız: Saatte 10 ile 15 ABD doları arasında kazanabilirsiniz.

Platform: iOS

37- kontrol noktaları

Yapmanız gerekenler: Marketlerde, kafelerde veya alışveriş merkezlerinde kendinizi etiketleyerek, alışverişlerinizin fotoğraflarını çekerek ve hatta arkadaşlarınızla CheckPuan’a üye olarak para kazanabilirsiniz.

Kazanımlarınız: Biriken puanlarınızı Amazon.com’da harcayabilir, oyunlara dönüştürebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Platform: iOS | Android

38. iPoll

Android ve iOS ile uyumlu olan bu uygulama aynı zamanda pazar araştırması için de kullanılmaktadır. Pazarlama ile ilgili anketleri doldurarak, günlük tüketim günlüğü tutarak ve uygulamada sunulan görevleri tamamlayarak (süpermarketleri ziyaret ederek verilen belirli bir gözlemi yaparak) iPoll ile para kazanabilirsiniz.

iPoll uygulamasını indirdikten sonra sizden bazı bilgiler istenecektir. Örneğin alışverişe çıktığınız gün sayısı, aylık geliriniz gibi bilgiler istenmektedir. Bu şekilde, ilgili görevler size atanır. Uygulamanın en güzel yanı kişiselleştirilebilir olmasıdır. Yani ilgi alanlarınıza uygun görevleri seçebilir ve bu görevler kullanıma sunulduğunda bildirim alabilirsiniz.

Bir kullanıcı, uygulamanın iTunes’da 4/5 ve Google Play’de 3.1/5 alması hakkında yorum yaptı:

“Uygulamanın kullanımının kolay olması güzel. Başlıklar da ilginç. Anketleri ve görevleri tamamlamak oldukça kolay ve fazla zaman almıyor.”

Bu uygulama sayesinde ödemelerinizi hediye kartı veya paypal ile nakit olarak alabilirsiniz. Çekim yapmak için en az 10 dolar kazanmış olmalısınız. Üç ayda bir 10.000 $ kazanmak için tüm kullanıcılar arasında bir çekilişe de katılabilirsiniz!

39. Poşmark

Poshmark, kıyafet ve aksesuar satışı için köklü bir uygulamadır. Poshmark ile üye hesabı açıyorsunuz. Satmak istediğiniz ürünlerin fotoğraflarını, bilgilerini ve fiyatlarını yazıyorsunuz.

Poshmark, satış yapıldığında satıcıya bir nakliye etiketi gönderir. Yani kargo sürecini Poshmark kendisi hallediyor, Letgo’daki gibi yabancılarla tanışmak zorunda kalmıyorsunuz. Kargo paketinin kaybolması durumunda, Poshmark kaybı karşılayacaktır.

15 doların altındaki satışlardan 3 dolar, 15 doların üzerindeki satışlardan ise %20 komisyon kazanan Poshmark’ın hem Android hem de iOS uygulamaları bulunuyor.

40. Rakuten

Rakuten (eski adıyla Ebates), Japonya merkezli bir e-ticaret sitesidir. Yemek servisi de sunan Rakuten’den alışveriş yaparsanız paranızın %40’ını geri alabilirsiniz.

Hesap açıyorsun, istediğin ürünü alıyorsun. Ürün için ödeme yaptıktan birkaç saat veya gün sonra paranızın bir kısmını geri alacaksınız.

Cashback sistemine birçok mağaza katıldığı için Rakuten’den alışveriş yaptığınızda mutlaka iadeden yararlanacaksınız.

Birçok iade edilebilir uygulamada olduğu gibi, para kazanmak için para harcamanız gerekir. Ödemelerinizi 3 ayda bir alacaksınız.

41- Likit Piyasası

Herkesin araba sahibi olması gerekmiyor. Ayrıca, arabası olan çoğu insan onu yalnızca hafta sonları kullanır. Fluid Market ise insanlara arabalarını, minibüslerini, ciplerini veya minibüslerini saatlik, günlük veya haftalık olarak kiralama imkanı sunuyor. Diğer bir deyişle Fluid Market, paylaşım ekonomisi alanında kurulmuş bir girişimdir.

Fluid Market’in web sitesinde yer alan bilgilere göre, Fluid Market aracılığıyla kamyonetinizi kiralayarak yılda 24.000 $ kazanabilirsiniz. Ayrıca “Diğer” kategorisinde matkaplar, çim biçme makineleri, bisikletler, topuklu ayakkabılar, tekneler gibi çeşitli şeyler de kiralayabilirsiniz.

iTunes’da 4.5, Google Play’de 3.5 puan alan uygulama hem ev sahibi hem de ev sahibi için oldukça basit bir sistem sunuyor. Örneğin aracınızı X kişisinden Y kişisine kiralamak isterseniz, arabanızın anahtarını teslim etmek için her seferinde kiracı ile görüşmeniz gerekmez. Anahtarı kasaya bırakarak siz yokken kiracıların aracı teslim almasını sağlayabilirsiniz.

Fluid kullanıcılarından biri uygulamayı şu şekilde tanımlıyor:

“Paramı oturduğum yerde komşularımın eşyalarımı kullanmasına izin vererek kazanıyorum. Ayrıca sigorta sayesinde kafam rahat.”

42 para uygulaması

Android ve iOS uyumlu, Money App bir pazar araştırma uygulamasıdır. Fikir vermek, oyun oynamak, mağaza ürünlerini incelemek, hizmetleri test etmek ve denemeleri incelemek gibi görevler için para kazanmak için Money App’i kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Money uygulamasını indirmek, kendi adınıza bir hesap oluşturmak ve sunulan görevleri tamamlamak.

Tamamladığınız görevler karşılığında kazandığınız para PayPal hesabınıza aktarılır. Bu uygulamanın en güzel yanı ise ücretlerinizin 2-3 gün içerisinde hesabınıza yatırılacak olmasıdır. Çünkü bu tür uygulamalarda ödeme genellikle aylık oluyor ve para yerine Amazon kartı veriliyor.

Google Play ve iTunes üzerinden 5 üzerinden 4,8 puan alan bu uygulama hakkında kullanıcılardan biri şunları söylüyor:

“5 günde 10 dolar kazandım. Oturduğum yerde para kazandığım için hiç fena değil.”

43- Kaymak

Yalnızca Google Play Store’da bulunan Slidejoy, kullanıcılarına kilit ekranını etkinleştirmeleri için ödeme yapar! Şu şekilde: Ekran kilidi aktif olduğunda, kullanıcıların ekranlarında çeşitli mesajlar ve reklamlar görüntülenir. Sola kaydırarak bildirimin detaylarını öğrenebilir veya sola kaydırarak bildirimi kaldırabilirsiniz. İşin ilginç yanı reklamlara tıklasanız da tıklamasanız da para kazanabiliyorsunuz. Gün içinde telefon ekranınızı ne sıklıkla kilitlediğinizi bir düşünün… Çeşitli anketlere katılarak da kazancınızı artırabilirsiniz.

Square Cash veya Paypal aracılığıyla ödenebilirler. Ayrıca, ilk kez üye iseniz, ödeme almak için 3 ay beklemeniz gerekir. Ödeme ilk 3 aydan sonra aylık olarak yapılır. Ayrıca kazanılan paradan %20 kesinti yapılacaktır.

Bir kullanıcı, Play Store’da 5 üzerinden 4,3 puan alan Slidejoy hakkında şunları söylüyor:

“Hiç yoktan para kazanmayı kim sevmez? Ödeme yöntemini değiştirdikleri için 5 üzerinden 4 yıldız veriyorum.”

44- kitap izci

iOS ve Android tabanlı Bookscouter, kullanmadığınız kitaplarınızı satmak için ideal bir ortamdır. Yeni ve kullanılmış kitaplarınızı Bookscouter üzerinden satabilirsiniz. Uygulamaya Facebook veya diğer sosyal medya hesaplarınız ile kolayca üye olabilirsiniz. Daha sonra kitaplarınızın barkodlarını okutup sisteme yüklersiniz ve kitap almak isteyenlerin verdiği fiyatları görürsünüz.

Apple kullanıcıları uygulamaya 3.3/5, Android kullanıcıları ise 3.9/5 verdi. Taradığınız bazı kitapların fiyat kodu olmadığını unutmayın. Kitapların ücretsiz olarak gönderildiğini de belirtmekte fayda var.

Bir kullanıcı uygulama hakkında şunları söylüyor: “Attığım veya ücretsiz olarak verdiğim kitaplardan 15$ indirim almak harika. Kullanılmayan kitapları topla ve para kazan!”

Başka bir kullanıcı diyor ki:

“Kitaplarınızdaki en yüksek teklifi veren, teklif listesinin başında. 4 kitap satarak 170 dolar kazandım, diğer kitaplarımı da kesinlikle Bookscouter’a yükleyeceğim.”

45- Kullanıcı Duygusu

Android ve iOS ile uyumlu olan Userfeel, web sitelerinde gezinerek para kazanma fırsatı sunar. Yeni web sitelerini ziyaret ederek ve kullanıcı arayüzünde gezinerek para kazanabileceğiniz Userfeel’de her test 10 ila 20 dakika sürer. Test başına 10$ kazandığınız uygulamada Paypal veya Payoneer üzerinden ödeme alıyorsunuz.

Userfeel’e üye olduğunuzda bir deneme sürecinden geçersiniz. Burada size verilen görevi yerine getirirken sesiniz ve ekran görüntüsünüz kaydedilecektir. Buradaki performansınız Userfeel ekibi tarafından değerlendirilecektir. Notlarınız ne kadar iyi olursa, o kadar çok sınava girersiniz ve para kazanma şansınız o kadar artar.

Userfeel aracılığıyla Google Play’de 3.3/5 puan alan bir kullanıcı şu kelimeleri kullanıyor:

“Videoyu yüklerken bazı sorunlar yaşadım, ancak teknik ekip sorunu nasıl düzelteceğim konusunda bana yardımcı oldu. Ödememi bu şekilde aldım. Ek gelir elde etmek için çok güzel bir uygulama.”

Bazı kullanıcılar video yüklerken uygulamanın kilitlendiğini söylüyor ancak Userfeel’in teknik ekibi çok yardımcı oluyor.

46- Yorgun

iOS ve Android cihazlar için kullanılabilen Musely uygulaması, çevre dostu güzellik ve ev eşyaları satıyor; Kadınların sağlıklı yaşam, cilt bakımı ve fitness hakkında paylaşımda bulunduğu sosyal bir platform. Musely’de organik, çevre dostu ve yeni ürünler satın alabilirsiniz. Toksik olmayan oje, organik meyvelerden yapılan ruj gibi ürünlere örnek verebiliriz.

Musely’de para kazanmanın yolu ise şu şekilde: Musely’de kendi blog sayfanızı “muse” yani bir nevi influencer olarak açabilir ve önerdiğiniz ürünlerin satışından %20 komisyon alabilirsiniz. Musely’de ödemeler her ayın 1’i ve 15’inde yapılır.

iTunes’da 4,7 yıldız ve Google Play’de 4,2 yıldız alan uygulama hakkında bir kullanıcı şunları söylüyor:

“Sağlık, güzellik, spor, el işleri ve daha fazlası için harika bir uygulama!”

47- Mercari

Evinizdeki kullanılmayan eşyaları fotoğraf, açıklama ve fiyat vererek Mercari üzerinden satabilirsiniz. Android ve iOS tabanlı Mercari’de yayınladığınız ürünü bir kişi satın aldığında kullanıcı ödemesi ile ürünü gönderiyorsunuz. Alıcı ürünü teslim aldığında satışı onaylar ve paranız hesabınıza geçer. Her satıştan belirli bir komisyon kazanan Mercari’nin komisyon oranı, rakiplerinin çoğundan farklı olarak %20’nin altındadır.

48- mağaza vuruşu

Android ve iOS uyumlu Shopkick uygulaması ile bildirim aldığınız mağazaları ziyaret ederek, barkod okutarak, video izleyerek, online ürün kontrol ederek ve alışveriş yaparak puan kazanabilirsiniz. TJ Maxx, AMC, Target gibi mağazalardan yapacağınız alışverişlerde bu puanları kullanabilirsiniz.

Bonus: Kendi uygulamanıza ne dersiniz?

Para kazanmak için diğer uygulamalara güvenmeniz gerekmediğini söylesek ne dersiniz? Kendi aplikasyonuna hatta aplikasyonlarına sahip olsan ve hiç bir şey yapmadan sürekli ondan para kazansan ne güzel olmaz mıydı?

Ve mesele sadece para kazanmak da değil. Uygulama ve yazılım oluşturmayı öğrenmek, geleceğiniz ve kendiniz için yapabileceğiniz en büyük iyilik olabilir.

Sadece telefonunuzla oynamayın. Onu nasıl programladığını anlamaya çalışın!

Sadece uygulama ve oyun indirme tarafında olmayın. Yenisini de yap!

 

Mesaj Bırakabilirsiniz