Simitçi Dükkanı Açmak! Nasıl açılır? 2024’de simit fırını açma maliyetleri ne kadar?

Tarihi 16.yüzyıl Osmanlısına kadar uzanan simit sofralarımızı, kahvaltılarımızı renklendiren bir yiyecektir. Osmanlı döneminde “simid-i halka” olarak adlandırılan susamlı, yuvarlak ve ortası delik simit günümüzde de hayli tercih edilmektedir. Güne başlangıcını hafif bir yiyecek ile yapmayı tercih edenler genellikle simit ve yanında çayı tercih eder. Yeni bir dükkan kurarak girişim başlatmayı düşünen kişiler bu durumu değerlendirebilir ve simitçi dükkanı açabilirler. Yüksek kar oranlarının olduğu bu sektöre girmeye karar verenler için simitçi dükkanı açmak rehberimizi yayınlıyoruz. Yazımızda simit & çay evi açmak için ne gerekir, ne kadar sermaye lazımdır öğrenebilirsiniz.

Simitçi Dükkanı Açmak

simitçi açmak

Simitçi dükkanı açmayı düşünenler işe başlarken yatırım miktarını belirlemeli ve buna göre hareket etmelidir. Dükkanınızı hangi konsept ile kuracağını da önemlidir. Simitçi dükkanı denilince akıllara sadece simitin satıldığı bir dükkan gelmemelidir. Simit yanında poğaça, börek gibi hamur işi ürünler de bulunmalıdır.

Cebinde 50 bin lira sermayesi bulunan bir kişi simitçi dükkanı açmak için iş planını hazırlamalıdır. İşin yapılacağı lokasyon, çevredeki diğer gıda üzerine iş yapan dükkanların analizi ve metrekare analizi detaylı olarak yapılmalıdır.

Simitçi dükkanı için en az 90 m2 kapalı alan, 25 m2 açık alanı olan bir dükkan kiralamanız mantıklı olacaktır. Dükkana gelecek kişiler dışarıda sigara içmek isteyeceği için mutlaka açık alanınız olmasına önem gösteriniz. Dükkanın içerisinin 90 m2 genişliğinde olması da içeriye masa yerleştirmek ve dükkan tezgahı, mutfak bölümü için gereklidir.

Dükkanı kiraladıysanız şimdi işinde iyi bir usta bulma zamanıdır. Fırın işlerinden iyi anlayan ve daha önce simit, pastane sektöründe çalışmış bir usta bulmanız gerekmektedir. Bir ustanın yanına ek olarak usta yardımcısı almanız da iyi olacaktır. İşin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve sabah erken saatlerde simitlerin, poğaçaların hazır olması gerekmektedir.

Simitçi Dükkanı Açmak İçin Gereken Belgeler (Ruhsat Alma)

simitçi dükkanı açmak için gereken belgeler

Simitçi dükkanları belediyelerce “simit fırını” olarak değerlendirilir ve en az 90 m2 kapalı alanının olması ve tuvalet bulundurması şarttır. Genel olarak “sıhhi müessese” olarak adlandırılan simitçi dükkanı açabilmek için aşağıdaki belgelere ihtiyacınız olacaktır.

  • 2 adet fotoğraf
  • TC Kimlik fotokopisi
  • Başvuru beyan formu
  • Kira sözleşmesi (aslı yada noter tasdikli sureti)
  • Adli sicil kaydı belgesi
  • Ustalık belgesi
  • Vergi Levhası
  • İş yeri krokisi
  • İtfaiye uygunluk raporu
  • Tapu ve Yapı Kullanım İzin Belgesi fotokopisi

İhtiyacınız olacak başlıca belgeler bunlar olacaktır. Bu belgeler arasında belediyeler arasında farklılıklar olabilmektedir. En net bilgiler bağlı bulunduğunuz belediyelerce sizlere verilecektir. Bu nedenle belediye binanızı ziyaret etmenizi önermekteyiz.

Simitçi Dükkanından Ne Kadar Kazanılır?

simitçi dükkanından ne kadar kazanılır

Simit dükkanından para kazanmak biraz sabır isteyen bir iştir. Hemen açılış yaptığınız gibi aşırı simit satış sayısını yakalayamazsınız. Bir süre müşterilerin sizi tanımasını ve ayaklarının o mekana alışmasını beklemelisiniz. Bu aşama sizin başarınıza ve lokasyonun durumuna göre 3 ila 6 ay arası sürecektir.

Bu nedenle de ilk aylarda zarar ederken sizi ayakta tutacak bir sermaye desteğinizin olması çok önemlidir. Dükkan kiralarınızı ve ürün giderlerinizi karşılayabilmek için kenarda ekstradan kullanabileceğiniz 20-25 bin lira kadar sermayenin olması sizin çok rahatlatacaktır.

6 aylık sürecin sonrasında ise simit satışlarında artık belli bir rakama ulaşacaksınız ve günlük standart bir ciroya ulaşacaksınız. Büyükşehirlerde simit dükkanlarının aylık net gelirleri 5 bin TL ila 10 bin TL arasında değişmektedir.

Mesaj Bırakabilirsiniz