Su fabrikası kurmak! Hazır su üretim fabrikası ve nasıl açılır?

Yüksek hacimli üretimle ilgileniyor musunuz? Su fabrikası mı açmak istiyorsunuz? Bir su şirketi iş planı şablonuna mı ihtiyacınız var? O halde su fabrikası açma ile ilgili yazımızı okumaya devam edin.

Cam veya plastik şişelerde paketlenmiş içme suyuna şişe suyu denir ve bu su sade su, kaynak suyu veya maden suyu olabilir.

Su şişelerinin boyutları küçükten büyüğe değişir. Nüfusun yoğun olduğu bir bölgede iş yapmayı düşünüyorsanız, bir şişe su fabrikası açmak atabileceğiniz en iyi adımdır.

Şişelenmiş su fabrikası kurmak için 5 neden:

  • Suya yönelik piyasa talebi oldukça güçlü
  • Su her zaman talep görmektedir, çünkü su yaşam için gereklidir ve herkesin yaşamak için suya ihtiyacı vardır. Bu
  • yüzden su işi çok karlı.
  • Sağlıklı yaşam bilincinin artması
  • Sağlıklı yaşam bilincinin artmasıyla birlikte insanlar kanser, tifo ve obezite gibi hastalıklardan korunmak ve daha uzun yaşamak için yediklerine ve içtiklerine daha fazla dikkat etmeye başladılar. Bu nedenle başta kaynak suyu olmak üzere şişelenmiş sulara olan talep daha da arttı.
    Doğayı koruma bilinci

Su fabrikası kurmak karlı mı?

Su, şişelenmiş su üretimi için en önemli hammaddedir ve kolayca temin edilebilir. Kuyu açıldıktan ve sipariş verildikten sonra suya stabil bir şekilde ulaşabilirsiniz. Şişeler ve etiketler gibi diğer üretim malzemeleri ticari olarak temin edilebilir veya dışarıdan temin edilebilir. Su endüstrisine girmek son yıllarda en karlı işlerden biridir.

İnsanlara iş yaratıyorlar
Şişe su üretim süreci tek kişinin yapabileceği bir iş değildir. Kapları temizleyin, makineleri çalıştırın, şişelenmiş su dağıtın, dağıtım araçlarını yükleyin, vb. Görevleri yerine getirmek için çalışanlara ihtiyacınız var.

Su fabrikası nasıl açılır?

1 – Bir fizibilite çalışması ve pazar araştırması yapın

Şişelenmiş su işine başlamadan önce, bu işin ne anlama geldiğini ve bu tür bir işi yürütmek için ne gerektiğini tam olarak bilmeniz gerekir. Bunu öğrenmek için pazar araştırması yapmanız gerekir. Şişelenmiş su işi karmaşık olduğundan, bu araştırmayı bir danışman veya alanında uzman bir kişi ile yapmanızı öneririz. Araştırmanız ne tür şişelenmiş su ürettiğinizi, konumunuzu ve fiyatlandırma stratejinizi belirleyecektir.

2 – Bir iş planı yazın

Pazar araştırmanızın sonuçlarına göre şişelenmiş su işinizi nasıl yürüteceğinizi özetleyen sağlam bir iş planı oluşturmalısınız. Şirketiniz için yatırımcılardan veya bankalardan para topluyorsanız, bir iş planı oluşturmanız önemlidir. Tahmin edebileceğiniz gibi, iş planınız bir yönetici özeti, finansal projeksiyonlar, pazarlama stratejileri, operasyonel stratejiler, yönetim ekibi, yasal detaylar ve lokasyon analizi içermelidir.

3 – Gerekli izin ve ruhsatların alınması

Şişe su üretimi için ihtiyacınız olan ruhsat ve izinleri Sağlık Bakanlığı’ndan veya Sağlık Bakanlığı’nın resmi web sitesinden öğrenebilirsiniz. İlgili düzenlemelere uyduğunuzdan ve gerekli lisans ve izinleri aldığınızdan emin olmalısınız.

4 – Bir şişe tedarikçisi bulun

İhtiyacınız olan cam veya plastik şişeleri size tedarik edebilecek uygun ve güvenilir bir şişe üreticisi bulmak çok önemlidir. Bulduğunuz şişe üreticisinin yasalara uygun olduğundan ve gerekli lisans ve izinlere sahip olduğundan emin olun.

5 – Uygun bir yer bulun

Bir sonraki adım, şişelenmiş su işletmeniz için hijyenik ve stratejik bir yer bulmaktır. Ofisler ve üretim alanları birbirinden ayrılmalıdır. Şişelenmiş su tesisiniz için bir yer seçerken, pazara yakınlık, su mevcudiyeti, erişilebilirlik ve istikrarlı bir güç kaynağı gibi faktörleri göz önünde bulundurun.

6 – Gerekli ekipmanı alın

Şişelenmiş su ekipmanınızı satın alın veya yeterli sermayeniz yoksa kiralayın. İhtiyacınız olacak bazı ekipmanlar:

  • Alternatif enerji kaynağı (jeneratör)
  • depolama tankları
  • dolum makineleri
  • Su arıtma makineleri ve filtreler
  • araç sürmek
  • mühürleyen
  • su sterilizatörleri
  • su sebili
  • Dağıtım kamyonu

 

7 – Personeli işe alın ve başlatın

Şişelenmiş su işi tek başına yönetilemeyecek kadar karmaşıktır. Verimli bir şekilde çalışmak ve işinizin başarısını sağlamak için çalışanları işe almanız ve eğitmeniz gerekir.

8 – Şişelenmiş su şirketi için pazarlama fikirleri

Sadece ürünü piyasaya sürmek yeterli değil, aynı zamanda ürünü de piyasaya sürmelisiniz. Bu, ihtiyacınız olan marka bilinirliğini oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

  • Ürün tasarımı ve şişe ambalajı seçerken dikkatli olun
  • Şişelenmiş suyunuz için akılda kalıcı bir isim bulun
  • Satıcılarla pazarlık yapın ve ürünlerinizi satmaları için onları teşvik edin
  • Ürününüzü kitle iletişim araçlarında tanıtın
  • Potansiyel müşterilerinizle sosyal medyada bağlantı kurun
  • Billboard veya açık hava reklamcılığı kullanın. Ancak bilboardlarınızın ana yollar ve ticari alanlar gibi stratejik konumlarda olması gerektiğini unutmayın.
  • Kartvizitlerinizi mümkün olduğunca çok kişiye verin

Su üretimi işine başlamanın zorlukları

Şişelenmiş su fabrikaları sermaye yoğun işletmelerdir çünkü geniş alanları kiralamanız veya satın almanız ve üretim için ağır makineler satın almanız gerekir.

Kullandığınız makinelerin bakım onarım maliyetleri oldukça yüksektir.

Üretim müdürleri, üretim müdürleri, bakım işçileri, makine operatörleri vb. gibi teknik personel istihdam etmek çok pahalıdır.

Bu işi gelişmekte olan veya gelişmekte olan bir ülkede yapıyorsanız, zayıf bir güç kaynağını hesaba katmanız gerekir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için kullandığınız jeneratör setlerinin maliyeti, işletme maliyetlerinizi de artırır.

Sıkı kurallar ve düzenlemeler nedeniyle, gerekli lisans ve izinleri almak çok zordur. Her an muayeneye gelebildikleri için en yüksek hijyen standartlarına uymak zorundadırlar.

Şişelenmiş su işi bazen mevsimsel değişikliklerden etkilenir. Bu nedenle özellikle yağmurlu veya karlı havalarda satışlarda keskin düşüşlere hazırlıklı olun. Yılın bu zamanında insanlar tarafından su tüketimi düşüktür.

Su üretim fabrikası kurma maliyeti

Şişelenmiş su işinin başlangıç ​​maliyeti yere, tesisin arazi maliyetine ve üretim ölçeğine göre değişir. Başlangıç ​​sermayesini artırmak için banka kredisi, kendi kendini finanse etme veya finansal kiralama başvurusunda bulunabilirsiniz.

Mesaj Bırakabilirsiniz