Petshop Açmak | Petshop Açma Maliyeti ve Kazancı 2024

Son zamanlarda hayvanlara olan ilgi ve sevginin arttığını söyleyebiliriz. Bu ilgiden dolayı pet shop açmayı düşünüyorsanız hangi semtte açacağınıza dikkat etmelisiniz. Bazı ilçelerde sadece kuş ve benzeri evcil hayvan ürünleri satılırken bazı ilçelerde daha fazla kedi ve köpek ürünleri satılmaktadır. Pet shop sahibiyseniz ve bu işte başarılı olmak istiyorsanız, nerede iş kurduğunuza dikkat etmelisiniz. Çünkü kedi köpek ürünleri satan mağazalar daha çok kazanıyor. Bir pet shop açmak istiyorum diyorsanız bu yazımızda şu gibi tüm soruların üzerinden geçeceğiz: B. Pet shop açmanın maliyeti, aylık geliri ve gerekli belgeler.

Pet shop açılışı

Öncelikle ticari yönü unutalım ve hayvanları sevmenin gerekliliğinden bahsedelim. Bir evcil hayvan dükkanınız olup olmadığını ve hayvanlara karşı sevginiz olup olmadığını sormayın. Sokaktaki yavru kedileri toplayıp aşı pahasına ücretsiz sahiplendiklerini söyleyen pet shoplar var. Bu tür işler miras veya miras olduğu için bu işi sevmeyenler en üstte olabilir. Müşteri bunu algıladığında doğal olarak bu tür anlaşmalardan uzaklaşmaya başlar.

Kedi ve köpek ürünlerinin fiyatı yüksek olduğu için işletmeye sağlayacağınız gelir de yüksek olacaktır. Kedi maması alırken ortalama 100 TL harcayan bir müşteri, kanarya veya muhabbet kuşu mamasına en fazla 15 TL harcar. Her ikisi de %30 kar marjına sahip olsa da, yüksek ciro nedeniyle kazandığınız para farklı olacaktır. Bu nedenle pet shop açmak için öncelikle bulunduğunuz yere dikkat etmelisiniz.

Bir evcil hayvan dükkanı açmak istiyorsanız, toptan kedi ve köpek maması ve evcil hayvan malzemeleri mi arıyorsunuz? Petibom.com adlı online evcil hayvan mağazası ile ihtiyacınız olan her şeye sahip olabilirsiniz.

Evet, sadece kuşlarla ilgilenmek bir dezavantaj değil. Bir de kuş dükkânı açıp iyi bir gelir elde eden pet shoplar var. Bu tür mağazalar genellikle merkez ofis tarafından ziyaret edilir. Ek olarak, evcil hayvan mağazası işi iletişim becerilerinize bağlıdır. Size soru soracak birçok müşteriniz olacak. Onlarla iyi iletişim işinizi artıracaktır. Şimdi pet shop açmak isteyenler için tüm detayları açıklamaya başlayalım.

Pet shop açmaktan başka fikirler için 112 Mağaza Açma Fikirleri başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Pet shop açılışı

Öncelikle pet shop açmak için yatıracağınız sermaye miktarı ne tür bir işletme açacağınızı belirleyecektir. İşletme konumu, sahip olduğunuz ürün türleri, mağaza büyüklüğü vb. Konular yapacağınız yatırım miktarına göre değişir.

Günümüzde birçok insan evcil hayvan ürünlerini internetten satın almaktadır. Hatta telefonla eve hızlı teslimat sunan pet shoplara siparişler olduğunu söyleyebiliriz. Ortaköy, Beşiktaş, Kadıköy gibi semtlerde bunu yapan pet shoplar var. Sattığınız ürünün türüne göre hem online satış hem de eve servis modellerini değerlendirebilirsiniz. Elbette aşırı tiraj yoksa kurye masraflarını çıkarmanız zor olacaktır. Ancak Instagram sayfası açmanız veya Trendyol gibi siteler üzerinden ürün satışı yapmanız sizin için daha faydalı olabilir. Çünkü bu tür sitelerde satış yapan ve mağaza satışlarını aşan birçok mağaza var.

Pet shop açmak için önünüzde iki seçeneğiniz var. Ya sıfırdan bir evcil hayvan mağazası açarsınız ya da bir alt evcil hayvan mağazası bulursunuz. Şimdi pet shop’taki mevcut satın alma aşamasına bakalım.

Bu alanda müşteri tarafından devralınan ve devralınmayan dükkanlar bulunmaktadır. Dükkana bir müşteri geldi. Bu pet shop’u beğenmezse ve memnun kalmazsa, mağazayı ikinci kez ziyaret etmesi çok zor olacaktır. Günümüzde marketlerin bile pet shop sattığını düşünürsek, müşteriler için pek çok alternatif var. Bu nedenle, devraldığınız evcil hayvan dükkanının müşteri tarafından devralınmamış olması çok muhtemeldir. Yani bu tür mağazalara yeni müşteri çekmeniz zor olacak ve uzun zaman alacaktır. Çünkü müşteri için olumsuz bir deneyim söz konusudur.

Ancak, her evcil hayvan mağazası aynı değildir. Ancak bu temelde 100.000 TL’nin altında faaliyet gösteren pet shop’ların satın alınması mümkün değildir. Bu şu aşamada mantıklı değil. Çünkü sıfırdan bir evcil hayvan mağazası kurmak size daha fazla ürün doldurma fırsatı verir. Ayrıca iş potansiyeline bağlı olarak açacağınız pet shop’un değeri, satın alacağınız işletmeden daha yüksek olabilir.

Sonuç olarak sıfırdan bir pet shop açmak daha mantıklı görünüyor. Şimdi bu aşamadan bahsedelim.

Bir evcil hayvan dükkanına nasıl başlanır

İlk alt başlığımızda da belirttiğimiz gibi öncelikle artıracağınız sermayeyi belirleyin. Çünkü pet shop açmak için atacağınız her adımı sermaye miktarı belirler. Bu NPV ne kadar yüksek olursa, gelir avantajınız o kadar yüksek olur. Müşteriler genellikle geniş bir ürün yelpazesine sahip büyük mağazalardan alışveriş yapma eğilimindedir.

Bir iş planı oluşturmanız gerekir. Hiçbir şeye dokunmadan bir iş planı oluşturun. Toptan pet shop ürünleri nereden alınır, nasıl iş kurulur, iç ve dış tasarım gibi her şeyi yazın. Aynı zamanda 1 yıl boyunca yapacağınız pazarlama faaliyetlerini ve hedeflerinizi yazın. Çalışırken bu yol haritasının büyük faydasını göreceksiniz.

Şimdi bir mağaza bulma zamanı. İstanbul’da pet shop açmak isterseniz Kadıköy ve Beşiktaş gibi semtler büyük avantaj sağlarken Bağcılar ve Esenyurt gibi semtler dezavantajlı görünüyor. Ancak Beşiktaş, Kadıköy gibi ilçelerde büyük bir rekabet sizi bekliyor. Bu nedenle rekabetin olmadığı, uygun kiralık ve evcil hayvan ürünlerinin tüketildiği bir mağaza bulmalısınız.

Dükkan kiraladıktan sonra yapılacak ilk şey vergi levhasını çıkarmaktır. Bir muhasebeciyle anlaşabilir ve 2 ay içinde vergi kodu alabilirsiniz. Bu sayede satın aldığınız tüm ürünleri kendinize fatura edebilir ve kurulumları gider olarak gösterebilirsiniz.

Mağazanız tadilata ve raf yerleştirmeye hazır. Açacağınız pet shop tipine göre oluşturulmuş bir raf ve vitrin tasarımı yaptırın. Bu konuda servis rafı yapan marangozlarla iletişime geçiniz.

İç ve dış tasarımı tamamladıktan sonra toptan alacağınız ürünleri teslim edin. Bu ürünleri mağazada taşınabilirliklerine göre düzenleyin. Petshop dükkânının dolu olduğundan, ancak bu noktada karmaşık olmadığından emin olun.

Artık dükkanı açmaya hazırsınız. Pet shop olduğun için büyük bir açılış yapmana gerek yok. Sadece balonlarla bir dekorasyon yapın ve broşürler dağıtın ve onlara açık olduğunuzu bildirin. Bu sayede müşteri tabanı daha hızlı yerleşir.

Pet shop açmak bu aşamada iş yapmaya başlamak için yeterli değildir. Kesinlikle bir Instagram ve Facebook sayfası oluşturmalı ve bölgesel hedefleme ile reklam vermelisiniz. Kitlenizi genişletin ve çevrimiçi satış yapmaya başlayın. Bu alanda müşteri sadakati yüksektir. İnsanlar genellikle sahip oldukları şirketlerden satın alırlar.

Okuyun: Bir işe başlamadan önce bilmeniz gerekenler

Pet shop açılış maliyetleri

Pet shop açmanın ortalama maliyeti, sahip olacağınız ürünlere göre 30.000 TL ile 100.000 TL arasında değişmektedir. Bu sayılarda fiyat üst sınırını artırabilirsiniz. Ancak tabanı düşürmek günlük satışlarınızı etkileyecektir. Her şeyden önce, kedi ve köpek ürünleri için aksesuar çeşitliliği ve yüksek fiyatları, işletme açma maliyetlerini artırmaktadır.

Bu tür mağazaların ana cadde gibi yerlerde olması gerekmez. Bu nedenle kiralama maliyetlerinizi düşürmeniz mümkün. Ancak bu durumda müşteriyi kaçıracaksınız. Maliyetleri kontrol etme seçeneğiniz var. Ancak çeşitlendirme yapmak size büyük fayda sağlayacaktır. Kuş yemi alanında bile müşteriler özellikle marka için geliyor.

Okuyun: Yeterli sermayeniz yoksa işte çözümünüz!

pet shop ne kadar kazanıyor

Günlük ciro ve satılan ürünler bir dükkanın karını belirler. Günlük ortalama 1000 TL cirosu olan bir pet shop’un aylık geliri en az 10.000 TL’dir. Bu, sattığınız ürünlere, fiyatlandırma politikasına ve işletme maliyetlerinize bağlıdır. Aylık gelirinizi artırmak yerine, fiyatları artırmak yerine müşteri sayınızı artırmayı hedefleyin.

Kedi, köpek ve kuş maması gibi kapalı ürünlerde kar marjı %30 ve üzerinde başlar. Aksesuar tarzı ürünler en yüksek karı bırakır. Kedi ve köpek evleri, kuş kafesleri, tasma, yapay kemikler vb. Ürünlerin kar marjı %50 ile %100 arasında değişmektedir. Bu tür ürünleri mağazada ön plana çıkarmak ve çeşitliliği artırmak kazanma oranınızı artıracaktır.

Petshop’ta satılan ürünlerin markaları

Kedi Maması: Goody Mama, Pow Pow, Jungle, Milo, Champion, Friskies, Enjoy ve Newcat markaları en çok satan markalardır.

Köpek maması: Royal Canin, Goody, Boss Prestige, Mercy, ND

 

Mesaj Bırakabilirsiniz