1000 TL sermaye ile yapılacak işler, yatırım ve ticaret fikirleri

2024 yılında iş kurmak istiyor ama ne iş yapacağınızı bilmiyor musunuz ? Veya cebimde sadece 1000 TL var bu para ile ne iş yapabilirim ki mi diyorsunuz ? Merak etmeyin bu konuda sizlere vereceğimiz iş fikirleri sayesinde kısıtlı bütçeniz ile ne tür işler yapabileceğinizi anlatıyoruz. Yazımızdaki iş fikirleri bin lira sermayesi olan başka da parası olmayan kişiler için hazırlanmıştır.

Düşününce az bir sermaye olarak gözüken 1000 TL sermaye asla küçümsenmemelidir. Gazete, tv lerde cebinde hiç parası yokken iş kuran kişileri mutlaka görmüşsünüzdür. Bir işe başlarken önemli olan sermaye değil o işi başarmaya dair olan inançtır. Eğer sermaye ile her şey halledilseydi milli piyangodan milyonlarca TL ikramiye kazanan kişiler kısa süre içerisinde eski hallerine dönmez, batmazlardı. Neyse bu kadar girizgah yeter. Vakit kaybetmeden 1000 TL sermaye ile yapılabilecek 4 iş fikirimizi listeleyelim.

Letgo’da 2.El Al-Satı Yapın

letgo'da 2.el al satı yapın

Televizyon reklamlarında “çek, yükle, mesaj at Letgo ile kolay sat” repliğini mutlaka duymuşsunuzdur. Son bir kaç yıldır e-alışveriş sektöründe olan Letgo ikinci el ürün satıcıları ile alıcılarını buluşturan yararlı bir platform. İnsanlar evlerinde kullanmadıkları, gereksiz yer işgal eden eşyalarını burada satıyorlar. Sizin yapmanız gereken bu platform üzerinden uzuca mal düşürüp alıp satmak.

Oldukça karlı bir iş olduğuna emin olun. İnsanların daima ihtiyaç duyacağı ürünlerin 2.elini buralardan alın ve üzerine bir miktar kar payı koyarak satmaya çalışın. Hatta sizlere birkaç teknik verelim. İnsanlarımız biliyorsunuzki teknolojik ürünlere büyük ilgi duyuyor. Sık sık akıllı telefon falan değiştiriyoruz. Eğer telefon tamiri vs. gibi konulardan anlıyorsanız bu platformdan 2.el tamir edilmesi gereken (camı patlamış akıllı telefon, parçası değişmesi gereken akıllı telefon vs.) akıllı telefonları düşük fiyattan alın. Gereken tamiri yapın ve tekrardan telefonu sağlam düzgün bir şekilde satışa koyun. Bu şekilde kısa sürede 1000 TL sermayenizi arttırabilir ve güzel gelirler elde edebilirsiniz.

Aliexpress’den Mal Getirip E-Ticaret Yapın

aliexpress'den mal getirip satın

Çinli e-ticaret devi Aliexpress’i mutlaka duymuşsunuzdur. Duymadıysanız da artık öğrendiniz 🙂 Büyük bir e-ticaret platformu olan Aliexpress’de incik-cincik- boncuk ne ararsanız bulabiliyorsunuz. Üstelik ölü fiyatına… Çinli dostlarımız her şeyi en düşük maliyetler ile üretebildikleri için çok uzuca mal satabiliyorlar. İşte bu noktada siz de bu durumu değerlendirip Çin’den ürün getirmeye başlayabilirsiniz. Bu yazıyı yazdığımız günde 1000 TL yaklaşık 182 USD ediyor.

Başlangıç sermayesi için 182 USD çok da kötü bir rakam değil. Aliexpress’de 1-2$’a çok satacak ürünler keşfedebilirsiniz. Bu ürünler hakkında titiz bir çalışma yapıp hangi ürünün Türkiye’de daha çok satacağına karar vermelisiniz. Eğer doğru ürünü bulduğunuzu düşünüyorsanız hiç çekinmeden siparişinizi verin ve ilk mallarını satmaya başlayın. Zamanla 182$ sermayeniz 1.182$ olur. Artık daha fazla mal getirir daha çok satış yaparsınız. Yeterki inanın ve gerçekten peynir ekmek gibi satacak bir ürün bulun. Ürünleri nerede satarım diyorsanız ilk akıllara gelenler elbette GittiGidiyor, Sahibinden, N11, Hepsiburada vs.

Blog Açarak Reklamlardan Para Kazanmak

blog açarak reklamdan para kazanın

İnternet ile birlikte hayatımıza giren blog yazarlığı şu sıralar oldukça moda olmuş durumda. İnsanların işine yarayacak bilgilerinizi paylaşacağınız bir blog açmak çok masraflı bir şey değil. Blog açabilmek için bir domaine diğer adıyla alanadına ihtiyacınız var. Ve bu domaine bağlı olacak bir sunucuya ihtiyacınız olacak. Domain ve sunucuyu toplamda maksimum 100 TL’ye alabilirsiniz. Başlangıç sermayesi olarak cebinizden çıkacak tek rakam 100 TL. Bu para ile blogunuzu kurduktan sonra kalan 900 TL’niz ile bir miktar reklam verebilirsiniz. Google’ın reklam servisi Adwords’e reklam vererek sitenize başlangıçta ufak ufak ziyaretçi çekebilirsiniz.

Zaten zamanla siz yararlı bilgiler paylaştıkça google aramaları üzerinden sitenizi ziyaret edecek kişiler olacaktır. Tamamen kullanıcı odaklı olun ve onların neler aradığını düşünerek yazılar yazın. Bu şekilde düzenli blog yazarlığı yaparak binlerce ziyaretçi elde edebilirsiniz. Siteme ziyaretçi geldikten sonra nasıl para kazanıcam derseniz hemen cevaplayalım. Blogunuza reklam alacaksınız. Peki bu reklamı kim verecek ? Elbette yine Google servislerini kullanacaksınız. Google’ın blog sahiplerine reklam yayınlama imkanı tanıdığı Google AdSense servisine başvuracaksınız. Zaman ile aylık kazancınız katlanacak ve size düzenli bir gelir sağlayacaktır. 1000 TL sermaye ile başladığınız işten belki de her ay düzenli olarak 2000 TL kazanacaksınız 🙂

Seyyar Satıcılık Yapmak

seyyar satıcılık yapın

Listemizin son sırasında seyyar satıcılık yapma bulunuyor. Şu ana kadar okuduğunuz tavsiyeler genellikle internet ile ilintili işlerdi. Bu iş tavsiyemiz ise biraz daha geleneksel bir iş modeli. Çevremizde senelerden beri gördüğümüz seyyar satıcılık işi çok geniş bir alan. Hemen hemen her şehirde farklı seyyar satıcılık işleri ön plana çıkıyor. Mesela kavunu ile ünlü olan bir ilçemiz olan Manisa/Kırkağaç’da yol kenarında seyyar kavun satıcılığı yapmak çok kar getirecek bir iş iken, Çorum ilimizde seyyar leblebi ile daha fazla para kazanabilirsiniz.

Bu gibi fikirleri kendi kendinize üretmelisiniz. Gece kafanızı yastığa koyduğunuzda düşünün ve şehirinizde en çok hangi ürünlerin seyyar olarak satılacağını düşünün. Bardakta mısır, Çiğköfte, Seyyar lahmacun, közde kestane, közde mısır gibi işleri düşünün. Yapacağınız işe karar verdikten sonra yer temini için belediyeden bu konu hakkında bilgi almanız gerekmekte. Belediyeler seyyar satıcılardan “yer işgaliye bedeli” olarak bir miktar para aldıktan sonra satış yapmalarına izin veriyorlar. Bu gibi mevzuatın gerektirdiği şeyleri yerine getirmeye çalışın, işinizi düzenli olarak yaptıktan sonra elbette para kazanırsınız.

Mesaj Bırakabilirsiniz