Nalbur Dükkanı Açmak! 2024 Maliyeti Ne Kadar Gereken Belgeler ve Şartlar

Getirisi yüksek bir iş olmasından dolayı nalbur dükkanı açmak çoğu kişinin aklından geçen iş fikirleri arasında yer alıyor. Hırdavat ürünlerinin hazır satışını yapmak ticarete yatkınlığı için ideal bir iş alanı oluşturabilir. Üstelik artık nalbur dükkanlarının çok yönlü bir dekorasyon niteliği taşıması müşteri potansiyelinin de geniş olmasını sağlıyor.

Nalbur açmadan önceden sektöre dair ufak bilgi birikiminin olması karşılaşılacak sorunlar adına faydalı olacaktır. Dükkan açılacak yerin konumu ve ürün tedarikinin nasıl olacağı gibi konular nalbur dükkanı açmak isteyenler için önemli detaylardır. Faaliyete girdikten sonra sadece ürün satışlı mı yoksa bakım ve onarım gibi alanlarda da hizmet verileceği gibi konulara karar verilerek hareket edilebilir.

nalbur acmak2 Nalbur Dükkanı Açmanın Maliyeti Ne Kadardır?

Her girişimde olduğu gibi nalbur dükkanı açmak içinde belirli bir sermayeye ihtiyaç vardır. Dükkan içerisinde satılacak ürün çeşitliliği ve miktarının belirlenmesi maliyetinde ne kadar olacağı konusunda belirleyici olacaktır.  Alan büyüklüğü de sermayenin miktarı konusunda en önemli faktörlerden biridir. 100.000 ile 500.000 arasında değişen miktarlar girişimcilerin kendi bütçeleri doğrultusunda işletme sahibi olmalarını sağlıyor.

Hırdavat ürünlerinin uzun vadede saklanabilir olması ürün stoklamanın sorunsuz gerçekleşmesini sağlıyor. Bu sebeple mümkün olduğunca ürünleri fazla sayıda toptan alıp depolamak kar oranının fazla olmasını sağlar.

Nalbur Dükkanında Olması Gerekenler Nelerdir?

Müşterilerin ev tadilatı ve dekorasyonuna dair aradığı pek çok şeyi hırdavatçıda bulması, nalbur dükkanı açmak fikrinin pek çok kişiye cazip gelmesine neden oluyor. Bu nedenle dükkan açma girişimin gerçekleştirmeden önce neler olması gerektiğini eksiksiz bilmek kazançlı olmayı sağlar.

Nalbur dükkanının olmazsa olmazları arasında;

  • Çivi ve vida ürünleri
  • Elektrik malzemeleri,
  • Boya ürünleri
  • Yapı market malzemeleri,
  • İnşaat ürünleri
  • Marangozlar için gerekli malzemeler
  • Kale kilit malzemeleri
  • Her türlü merdiven çeşitleri
  • Su tesisatı malzemeleri
  • Zımpara ve fırça çeşitleri gibi çok fazla hırdavat malzemesi nalbur dükkanlarından temin ediliyor.

Nalburdaki ürün çeşitliliğinin fazla olması günlük kar marjının yüksek olmasını sağlar. Lokasyon seçiminin de insan yoğunluğunun olduğu bölgeler tercih edilirse kısa zamanda harcanan sermayenin yerine fazlasıyla koyulması mümkün olur.

Nalbur Dükkanı Açmak İçin Hangi Şartlar Gereklidir?

Vergi mükellefi olmak ve diğer prosedürler dışında nalbur dükkanı açmak için ekstra şartlar bulunmuyor. Gerekli sermayesi olan herkes dükkan bulma aşamasını geçtikten sonra içeriğini istediği gibi dizayn edebileceği nalbur açabilir. Devletin verdiği KOSGEB gibi teşvik uygulamalarına katılarak geri ödemesiz hibe desteklerinden de yararlanılabilir. Dükkan açma aşamasında yasal işlemlerin eksiksiz yerine getirilmesi için iyi bir muhasebeci ile iş birliği içinde olunmalıdır.

Nalbur dizaynı konusunda kalıplaşmış modeller bulunmuyor. Her işletme kendine uygun şekilde yerleştirmeyi yaparak hizmet vermektedir. Ancak ürünlerin karmaşıklıktan uzak kategorize edilerek raflara dizilmesi müşterinin aradığını kolayca bulmasını sağlayacaktır. Bu özellik sayesinde sadık müşteriler edinmek daha kolay olacaktır.

nalbur acmak

Nalbur Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Nalbur açma fikri tamamen şekillendikten sonra bazı evrak ve belgelerin eksiksiz olarak hazırlanması gerekiyor. Bu belgeler arasında;

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Sicil kaydı
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Dükkan tapusu fotokopisi
  • Kira sözleşmesi
  • Ticaret odası kaydı
  • İmza genelgesi
  • İkametgah

Belli başlı belgelerin dışında çalışma izni ve ruhsatı içinde evrakların hazırlanması istenebilir. Bu belgelerin ne olduğu ile ilgili belediyelere başvurulması gerekmektedir.

Nalbur Dükkanı ile Ayda Ne Kadar Kazanılır?

Verilen emeğin karşılığını fazlasıyla almak her işletme sahibinin isteğidir. Ancak kazanç miktarı sektörlere göre değiştiği gibi aynı sektör içindeki her dükkanında kendine göre kazançları bulunmaktadır. Müşteri potansiyelinin düşük olabileceği bölgeler kazancın düşmesini otomatik olarak etkiliyor. Bu nedenle nalbur dükkanı açmak için öncelikle doğru mekan seçimi nasıl olmalı gibi konulara odaklanmak gerekir.

Nalbur dükkanı içerisinde ne kadar çok malzeme bulunursa kazanç o kadar artar. Küçük ve büyük nalburlar arasında kazanç oranı aynı değildir. Bu nedenle mütevazi bir hırdavatçı olmak yerine sermaye bulmak konusunda bütçeyi zorlayıp iddialı bir yer açmak geri dönüşü çok olan bir işletmeye sahip olmayı mümkün kılar. Sadece malzeme satışından ziyade müşteri ilişkileri kuvvetli bir dükkan sahibi olmak elektrik ve su tesisatı gibi alanlarda birçok iş fırsatının da kapısını aralayacaktır.

Son zamanlarda çok fazla yönelimin olmadığı bir iş koludur. Fakat kazanç durumu oldukça iyidir. Bu sebeple bu konu ile ilgili tecrübesi bulunmakta olan yatırımcıların para kazanabilecekleri bir sektör olarak değerlendirilmektedir.

Büyük hırdavatçıların yanı sıra küçük hırdavatçıların sayısı da azalmaktadır. Sizin de fark ettiğiniz gibi, bugün hırdavat mağazaları yaşlılar tarafından işletiliyor. Hırdavatçı açmak ve bu sektöre girmek için yaş aralığı olmadığını biliyoruz. Yeni girişimcilerin hala sektöre girmemelerinin nedeni işi bilmemeleridir. Donanım sektörü, yüksek karlılık ile karakterizedir. Sadece perakende ürün satışı yaparak bu sektörde yerinizi almak çok kolay. Bunu yapmak için yeterli sermaye kaynağınız olması şartıyla. Hırdavatçı açmak isteyenler için şimdi hırdavatçı açmanın maliyeti, hırdavatçının kar marjı, gerekli belgeler gibi tüm konuları ele alacağım.

Koçtaş, Bahaus, Tekzen gibi hırdavat satan mağazaların sayısı her geçen gün artıyor. Ancak hiçbir müşteri bu tarz mağazalara 10 TL çivi veya 2 kg alçı almak için gitmez. Birçok kişi de bu fırsatların pahalı olduğunu düşünüyor. O dev hırdavatçılara gitmek yerine hırdavatçılardan alışveriş yapmak en mantıklı seçenek gibi görünüyor. Hırdavatçıların kolay ulaşılabilir olması ve kişisel olarak iletişim kurabiliyor olmamız bu mağazaları bir avantaj haline getiriyor. Tabii ki hem tüketici hem de hırdavatçı açmak isteyen girişimci için faydalıdır.

 

Hırdavatçı açmak isteyenlerin en büyük şüphesi işi bilmemeleridir. Hırdavatçıları nereden alacaklarını bilememeleri de bir soru işaretidir. Bu konularda endişelenmenize gerek yok. Sonuçta, inşa etmeyin. Tek yapmanız gereken ürünleri toptan satın almak ve perakende satış yapmak. Bakkal veya bakkal gibi düşünebilirsiniz. Sattığınız malzemeleri bildiğiniz sürece. İnternet, sattığınız malzemeler için sınırsız bir kaynaktır. Ayrıca size ne satın alacağınızı soran kişi sayısı da çok az olacaktır. Ne alacağını bilen alıcılar genellikle hırdavatçıya gelir.

 

Nalbur Dükkanı Açmak

Hırdavat sektörü ile para kazanmak istiyorsanız sermaye sıkıntısı çekmemelisiniz. Hem müşteriler hem de ustalar tüm malzemeleri bir arada bulabilecekleri hırdavatçıları tercih ediyor. Aynı zamanda, ürünlerde çeşitli markalar sunmalısınız. Özellikle hafif tipler hem ucuz hem de kaliteli malzemeler içermelidir. Yeterli sermaye sağlayabildiğiniz sürece bu sektörde para kazanmanın ilk adımını atmış olursunuz.

 

Bir diğer önemli adım ise müşteri ile iletişim olacaktır. En azından çevremde gördüğüm hırdavatçılarda bu sorun var. Birçok hırdavatçı, huysuz veya aşırı fiyatlandırma yaparak müşterilerini kaybeder. Bu sektördeki müşterilere güler yüzlü ve yardımcı olmak onları daha çok alışveriş yapmalarını sağlayacaktır. Fiyat konusunda çevrenizdeki hırdavatçı ustalarından daha rekabetçi olmalısınız. Satın alma gücünün düştüğü dönemlerde uygun fiyatlı hırdavatçılar daha da önem kazanıyor.

 

Şimdi donanım sektörü hakkında hiçbir şey bilmediğiniz noktaya gelelim. Bu alanda bilginiz yoksa kendinize 1 ay verin. Her gün bu sürenin 2 saatini ayırmak ve inşaat sektöründe satılan malzemeleri araştırmak yeterlidir. Ayrıca bölgenizdeki herhangi bir toptancı ile iletişime geçin. Size daha fazla yardımcı olacaklarına eminim. Perakende mağazaları genellikle satın aldıkları toptancılar tarafından işletilmektedir. Pek çok donanım mağazasıyla çalışan en iyi toptancılar, sektörde neler olup bittiğini bilir.

 

Bir hırdavatçı dükkanını sıfırdan başlatmak yerine, bu alana satın alma yoluyla girebilirsiniz. sahibinden.com’da hırdavatçı satan ustalar var. Transfer fiyatları ortalama 150.000 TL ile 500.000 TL arasında değişmektedir. Ağırlıklı olarak boya ve dekorasyon ağırlıklı olan mağazaların kar marjları yüksek olduğu için satış fiyatları da yüksek. Donanım işletmelerinin çoğu emeklilik nedeniyle bu işi bırakıyor. Faydalı bulduğunuz bir işi üstlenerek bu işe girebilirsiniz. Ancak fiyatlar konusunda bilgi sahibi olmamaları sizi yanıltabilir.

Hâlâ sıfırdan bir donanım mağazası başlatmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin.

Hırdavatçı Dükkanı Nasıl Açılır

Yatırım miktarını belirleyin. İş yeri açmak için öncelikle ne kadar sermaye sağlayacağınızı belirlemelisiniz. Tüm iş süreçleriniz ve aksiyonlarınız kullanılan sermaye tarafından belirlenir. Satılacak ürünlerin yeri, şirket büyüklüğü, iş modeli ve türü tamamen artırdığınız sermaye miktarına bağlıdır.

 

İş planları yapın. Yukarıdaki bir başlıkta size bir hırdavatçı açmak için gerekli seçenekleri sundum. Toptan ürünleri satın alarak ya sıfırdan bir mağazayı devralırsınız ya da sıfırdan bir mağaza açarsınız. Bu plan dahilinde yapacaklarınızı bir kağıda yazın ve adım adım çalışın.

İşletmenin yerini arayın. Açacağınız hırdavatçı için rekabetin olmadığı en az 100m² büyüklüğünde bir mağaza bulmanız gerekiyor. Tabii ki, daha uzun olmak da size bir avantaj sağlıyor. Ürün yelpazeniz ne kadar geniş olursa, o kadar fazla gelir elde edersiniz.

Vergi levhası ve ehliyet alın. Bir işletme bulduktan sonra, önce bir muhasebeciyle görüşün ve bir vergi kodu alın. Sarf malzemesi satın almadan önce vergi etiketi alırsanız ürünleri kendiniz faturalandırabilirsiniz. Bu vergi açısından avantajlıdır.

Onarım yapmaya başlayın. Mağaza için ihtiyacınız olan rafları sipariş edin veya size özel yaptırın. Bu noktada özel bir rafa sahip olmak maliyetli olsa da, hazır bir rafa göre daha işlevseldir. Teşhir ve tabela tasarımını raf ile tamamlayın.

toptan ürünler tedarik edin. Artık mal satın alabilirsiniz. İstanbul’da yaşıyorsanız Karaköy, İstoç veya Tahtakale’den toptan hırdavat ürünleri alabilirsiniz. İstanbul dışındaysanız toptancı olan firmalarla iletişime geçebilirsiniz.

Açılış için hazırsınız. Hırdavatçı dükkanı açmak için büyük bir açılış yapmanıza gerek yok. Yeni bir mağazanın açıldığını size bildirmek için bazı ürünler için kampanya başlatabilirler. Mağazanın dikkat çekmesini sağlamak için banner veya reklam ürünleri de kullanmalısınız.

İletişime değer verin. Bu aşamadan sonra para kazanmak için iletişime önem vermeniz gerekiyor. Uzun vadede şirketinize bağlayabilmek için her müşterinize dostane bir şekilde ve en uygun fiyat politikasıyla hitap etmelisiniz.

Okuyun: İş hayatında kullanılan renklerin anlamı ve anlamı

Bir hırdavatçı dükkanı açmanın maliyeti

Hırdavatçı dükkanı açma maliyeti, işletmenin büyüklüğüne ve ürün çeşitliliğine göre 100.000 TL ile 500.000 TL arasında değişmektedir. Bu alanda büyük bir hırdavatçı olmak ve geniş bir ürün yelpazesine sahip olmak aylık gelirinizi artıracaktır. Her şeyden önce boyalar, donanımlar ve dekoratif malzemeler, bir hırdavatçı dükkanı açma maliyetlerinizi artırır.

 

Hırdavat mağazalarındaki ürünlerin fiyatları sürekli artıyor. Bu nedenle, bu alanda satın aldığınız herhangi bir ürün, mağazada kaldığı sürece para kazanacaktır. Sermayesi olan ustaların para kazandığını da söyleyebiliriz. Erken aşamalarda minimum maliyetle sektöre girebilir, zaman içinde müşterilerinizi tanıdıkça ürün gamını genişletebilirsiniz.

 

Bir hırdavatçı ne kadar kazanıyor?

Hırdavatçıdaki ürünlerin kar marjı %20 ile %200 arasında değişmektedir. Özellikle açık ürün ve renklerde kar marjı oldukça yüksektir. Günlük 2000 TL cirosu olan bir hırdavatçının aylık geliri en az 20.000 TL’dir. Bu sektörde asıl gelir tadilat için gelen müşterilerden gelmektedir.

 

Birçok hırdavatçı dükkanı sahibi, anlaşmaları komisyon bazında dağıtır. Badana ustası arayan bir müşteriyi yönlendiren ustalar, o işi yapan kişiden ortalama %20 komisyon almaktadır. Pek çok hırdavatçı dükkanının girişine böyle bir pankart veya yazı astığını görebilirsiniz. Her gün en az 10 müşteri size bu soruları soracaktır.

 

Hırdavatçı dükkanı açan ustaların geleceği hakkında bir yorum daha yapmak istiyorum. Birçok inşaat ve inşaat şirketi hakkında bilgi edinin. Çoğu, donanım ve donanım alanından gelir. Özyurtlar İnşaat’ın tarih bölümünü okursanız söylediklerime katılacaksınız.

Okuyun: Girişimcilerin bir işe başlamadan önce yaptıkları en yaygın hatalar

 

Hırdavatçı dükkanı açmak için gerekli belgeler

  • Faaliyet Belgesi
  • Tapu fotokopisi
  • Kiraya vermek
  • Vergi Dairesi
  • Ruhsat Başvuru Formu
  • Oda Kayıt Belgesi
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Kimlik fotokopisi
  • sabıka kaydı
  • SGK Giriş Beyannamesi
  • İtfaiye Uyum Raporu
  • Yapı kullanma izni

Hırdavatçı açmak için gerekli belgeler ilçe belediyesine göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle önce ilçe belediyesinin imtiyaz bürosuna gidin. Orada gerekli belgelerin listesini alacaksınız.

 

Hırdavatçıda satılan ürünler

  • Dış Cephe Kaplama Ürünleri
  • Renk türleri
  • Yalıtım malzemeleri
  • Teknik donanım ürünleri
  • İnşaat malzemeleri
  • Alçı, çimento ve kalekim çeşitleri
  • Sıhhi malzemeler
  • Işık türleri
  • Hobi malzemeleri
  • İş güvenliği malzemeleri vb.

Hırdavatçı dükkanı açmak başlıklı yazımızın sonuna geldik. Görüşlerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz.

 

Mesaj Bırakabilirsiniz