Instagram’dan Para Kazanmak! 2024’de nasıl para kazanılır?

Instagram ilk çıktığında tamamen bir fotoğraf ağıydı. Ancak 7 saniyelik videolar yayınlayan Vine uygulamasının ardından işlevselliğini genişletip uygulamaya 15 saniyelik videolar ekleyerek basit bir fotoğraf paylaşım uygulamasından 1,5 milyar kişinin kullandığı devasa bir dijital pazarlama platformuna dönüştürdü.

instagram para kazanmak

Böylece Instagram, çok çalışmadan para kazanmak isteyen herkes için paha biçilmez bir nimet haline geldi. Günümüzde Instagram, özellikle influencer olmak isteyen gençlere rüya gibi bir hayat vaat ediyor. Tabii doğru stratejiler kullanılırsa.

“Öyleyse nereden başlamalıyım ve hangi stratejiyi uygulamalıyım?” O zaman doğru yere geldiniz. Bu yazımızda sizlere instagramdan nasıl para kazanılacağını adım adım anlatacağız.

Instagram’da Etkileşim Yaratmak

Instagram’da etkileşim yaratmak, her gün milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan ve özellikle markalar tarafından öne çıkarmak için kullanılan bir platform olduğu için önemli bir hedef haline gelmiştir. Etkileşim yaratmak, sizi ve içeriğinizi daha fazla kişiye ulaştırmanıza ve onlarla anlamlı bağlantılar oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Platformda etkileşim yaratmak için ana stratejilerle başlamalısın. İlk olarak, profilinizi doldurmalısın. Profilinizde kişisel veya marka hakkında bilgiler vermeli, hedef kitlenize hitap edecek şekilde profil resmi ve arka plan görseli seçmelisiniz. Profilinize entegre edebileceğiniz bağlantılar sayesinde doğrudan ticari web sitenize veya blogunuza erişimi sağlayabilirsiniz. Ayrıca aynalama tekniklerini de kullanarak profil bilgilerini güncel tutabilirsiniz.

Daha sonra, gerçek etkileşime geçmek için dijital etkinlikler oluşturmalısın. Anketler, yarışmalar, buz çözme oyunlar vs. türündeki aktiviteler ile insanlarla interaktif bir şekilde iletişim kurabiliyorsunuz. Popüler hashtag’ler aracalyla popüler konular hakknda tartişma başlatmaya da çalismalisiniz; bunun yardimiyle markasina duyarliligini artirabilir ve yeni farkindalik alanlarina genisleyebilirsiniz. İleti-me mesajlariniza bazi rahatlatici ifadeler ekleyerek onlari inspiritif hale getirebilirsiniz; bu da insanlarla daha yakindan iliskiyi gelistirecektir. Son olarak sosyal medya pazarlamasi yaparak ettigi her alanda basari saglayacaginiza inandiginiza emine olmalisiniz – sadece istediginize ulastirmiyorsunuz ama ayni zamanda toplulu ile bagintida da bir seyi paylasiyorsunuz..

Doğru Etiket Kullanmak

Doğru etiket kullanmak, herhangi bir çevreye veya bir topluma ait özel geleneklere saygı duymayı gerektirir. Etiket kuralının kökeni, genellikle ortamda ne kadar güvenli hissedileceğine ve diğerleriyle nasıl iletişim kurulacağına dair bir anlayışa dayanmaktadır. Bazen, doğru etiketi takip etmek, toplumun zorunlu kurallarını takip etmeyi ve onlarla uyum içinde yaşamayı da gerektirebilir.

Doğru etiketteki özellikler arasında sosyal durumlarla ilgili farklı davranma gibi farklı ayrımlar yapma yeteneği bulunmakta. Örneğin; Aile üyeleriyle iletişim kurarken farklı dil veya dil ekleri kullanabilirsiniz; ancak diğer kişilerle iletişim kurarken bunu yapmanız istenmeyecektir.

Takipçi listenizi büyütmeye başlayın.

musteri cekmenin yollari

Öncelikle takipçi listenizi büyütmeye başlayın. Ancak unutmayın: Instagram sayfanızdaki tüm resim ve videolar, takipçi listenizle uyumlu olmalıdır. Aslında, aşağıdaki ipuçlarının tümü hedef kitlenizle alakalı olmalıdır.

1- Resim veya videolarla insanları cezbedin. Örneğin, e-kitap satıyorsanız, kitap kapağının fotoğrafını paylaşın. Eğitim videoları hazırlıyorsanız 15 saniyelik bir video paylaşın.

2- Üyelik davetinizde kullanmak üzere kişisel bir mesaj hazırlayın. Üyelerin neden posta listenize katılması gerektiğini açıklayan 15 saniyelik bir karşılama videosu oluşturun.

3- Memnun insanlardan geri bildirim aldınız mı? Geri bildirimlerini kanıt olarak kullanıp kullanamayacağınızı sorun. İzin verirlerse geri bildirimleri ve isimleriyle bir fotoğraf çekin ve Instagram’da paylaşın.

4- Para kazanmak için kaç takipçiye ihtiyacım var? Ne yazık ki Instagram’da YouTube gibi bir para kazanma düğmesi yok. Aşağıdaki yazımızda konuyu sizler için detaylı bir şekilde ele aldık.

Ürün satarak para kazanın

Öncelikle fiziksel ürünler mi yoksa dijital ürünler mi satmak istediğinize karar verin. Örneğin bir kadın takipçi listeniz varsa kozmetik, giyim, takı ve sağlık ürünleri satmayı düşünebilirsiniz. Instagram’da ürünleri tanıtmanın bazı yolları şunlardır:

Yeni ürününüzü önceden tanıtım resim ve videolarıyla tanıtın yani ürünü tam olarak göstermeyin. İnsanları yeterince merak ettikten sonra ürünü tam olarak gösterin. Heyecanı artırmak için özel ürün etiketleri

Ürün fotoğraflarınızı belirli bir hashtag ile paylaşan hayranlarınız var mı? Bu fotoğraflardan en iyilerini seçip sayfanızda paylaşarak bir kolaj oluşturun.

Müşterilerinizin Instagram fotoğraflarından bir albüm oluşturun ve web sitenizde paylaşın. Tabii önceden izin alın. Potansiyel müşterilerinize, insanların ürünlerinizden ne kadar memnun olduğunu gösterin. Bu satışlarınızı artıracaktır.

Hizmet sunarak para kazanın

İster bir web tasarımcısı olun ister bir muhasebeci, Instagram size hizmet tabanlı işletmenizi tanıtmanız için sayısız fırsat sunar. İşte bazı ipuçları:

  •  Instagram’da müşteriler için yaptığınız iş portföyünüzü kullanın. Bu, bir grafik tasarımın ekran görüntüsü, en son düğün fotoğraflarınızdan biri veya memnun bir müşteriden gelen bir mektup olabilir.
  •  Kitlenizi takip edin ve çalışmalarını gözden geçirin. Bir ürün tasarımcısı, büyük markaları kolayca takip edebilir ve en yeni ürün ambalajları için fikir paylaşabilir.
  •  Hizmetlerinizi tanıtın. Bir sorunu tanımlayın ve ürününüzün bu sorunu nasıl çözdüğünü gösteren 15 saniyelik bir video oluşturun.
  •  Benzer sorunları olan kişilerden sorunla ilgili fotoğrafları özel bir hashtag ile paylaşmalarını isteyin. Bunu bir yarışmaya dönüştürün ve kazanana 30 dakika ücretsiz tavsiye verin. Kazanan büyük olasılıkla hizmeti almak isteyecek ve kazanmayanlar da hizmetinizle ilgilenecektir.
  • Müşteri referanslarından oluşan görseller oluşturmak başarınızın kanıtı olacaktır.

İnternet tabanlı seminerlerin tanıtımını yapın

Web seminerleri, ürün satmanın en iyi yollarından biridir çünkü dönüşüm oranları, e-posta ile pazarlama ve yalnızca satış yapan sitelerden daha yüksektir. Ne kadar çok kişi katılırsa o kadar iyi. Instagram’da web tabanlı seminerleri tanıtmaya yönelik bazı ipuçları:

  • Web tabanlı semineriniz için 15 saniyelik bir önizleme videosu hazırlayın.
  • Seminer gününü hatırlatan grafikler gönderin. Aynı zamanda seminerin canlı olduğunu gösteren grafikler hazırlayın.
  •  Önceki seminerlerin katılımcılarından güzel geri bildirimler aldıysanız, bu görüşleri bir görselde toplayın ve bir sonraki seminer başlamadan önce paylaşın.
  • Birden fazla konuşmacınız varsa vesikalık fotoğraflarını birleştirerek bir kolaj oluşturun ve paylaşın.
  •  Sadece katılımcıların ücretsiz olarak katılabileceği etkinliklerin görsellerini paylaşın.

Affiliate ürünleri satarak para kazanın

Affiliate pazarlamacı olarak, Instagram’ı kullanarak affiliate satışlarınızı artırabilirsiniz. Paylaştığınız bağlantılar için iki seçenek vardır:

  • Affiliate ürününe ilişkin görüşlerin bulunduğu bağlantı,
  • Doğrudan Ortaklık Bağlantıları.

Sattığınız ürüne olan ilginizi gösterin. Takipçilerinizi büyülemek için birden fazla resim ve video kullanın.

Belirli iş ortağı ürünleri için sonuçları gösteren resimler ve videolar yayınlayın. İnsanlar, diğer insanların ölçülebilir sonuçlar elde ettiğini gördüklerinde etkileneceklerdir.

İnsanları daha fazlasını öğrenmeye teşvik eden 15 saniyelik videolar oluşturun.

İnternetten para kazanmakla ilgilenen takipçileriniz varsa uygulama linklerinizi paylaşın ki onlar da sizin altınızda affiliate olsunlar ve onlar sayesinde komisyon kazanın. İnsanları programla etkilemek için son bağlı kuruluş komisyonlarınızın ekran görüntülerini paylaşın.

Satış ortağı bağlantınız aracılığıyla alıcılara bonuslar verin. Bonuslar için resimler veya 15 saniyelik videolar hazırlayın.

Instagram Para Kazanma Rehberi 2024

Bir zamanlar sadece bir fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram, 7 yıldan kısa bir sürede büyüyerek en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri haline geldi. Yalnızca son 3 yılda kullanıcı tabanını ikiye katlayarak 1 milyar kullanıcıya ulaştı. Ağustos 2016’da Instagram’da kullanıma sunulan Hikayeler özelliği ile büyüme çok hızlı oldu.

Aylık aktif Instagram kullanıcı grafiği

Basit bir görsel paylaşım platformu olan Instagram’a insanların ilgisi oldukça etkileyici.

Instagram’a olan ilgi son altı yılda gözle görülür şekilde arttı ve insanların bu platforma olan ilgisinin yakın zamanda azalacağını düşünmüyorum.

Instagram hakkında ne düşünürseniz düşünün, insanlar Instagram’ı sever. Öyle ki Instagram, şu sıralar en popüler fotoğraf paylaşım platformu haline geldi.

Instagram’da para kazanmanın yolu

  • Pazarlamacılar hakkında en çok sevdiğim şey, kendilerini hedef kitleye hizmet etmeye adamalarıdır. Çünkü gelecek beklentileriniz için iyi deneyimler yarattığınızda işin içine para giriyor.
  • Bunun için bir takipçi tabanına sahip olmak ve o kitleye ürün satmak için reklam yapmak yeterlidir. Günümüzde internetten para kazanmanın en popüler yollarından biridir.

Biraz bundan bahsedelim ve detaylardan bahsedelim. Instagram’dan ayda 200 ila 10.000 ABD Doları (hatta daha fazla) arasında nasıl para kazanabileceğinize bir göz atalım. Ama önce Instagram’dan para kazanan 3 kişinin ilham verici hikayelerini sizlerle paylaşmak istiyorum:

1- Theresa Nguyen bildiğiniz gençlerden biri değil. Theresa Nguyen, yüz binlerce kişi tarafından görüntülenen ev yapımı slime videolarını Instagram hesabında paylaşıyor.

  • Profili renkli paylaşımlarla dolu olan Theresa, sadece 490 video paylaşımıyla 820 bin takipçiye ulaştı ve Instagram takipçilerini motive edici paylaşımlarıyla başlattığı online slime mağazasına yönlendiriyor.
  • Sizce Instagram kullanıcıları genç bir kızdan ev yapımı slime almak ister mi?
  • Kesinlikle evet!
  • Theresa’nın online slime mağazasını ziyaret ettiğimde sitedeki tüm slimeların tükendiğini gördüm. Time.com istatistiklerine göre, Theresa ayda 3.000 dolar kazanıyor. Ailesiyle eşyalarını satma fikrini paylaştığında ailesi gülen 13 yaşındaki küçük bir kız için ayda 3.000 dolar fena bir gelir değil.

2- Instagram çok çeşitli bir kullanıcı kitlesine sahip olduğu için herkesin Instagram’da para kazanma şansı vardır. Listemizin Instagram’da oldukça iyi para kazanan bir sonraki yıldızına bir göz atalım: Sara Tasker.

  • 32 yaşındaki Sara, Yorkshire’da yaşıyor ve daha önce konuşma terapisti olarak çalıştı. Instagram hesabını dört yıl önce dört aylık doğum izni aldığında açtı.
  • Sara’nın Instagram’da kendisi için bir profil oluşturma motivasyonu, markaların Instagram kullanıcılarına sunduğu ücretsiz ürünler ve paraydı. Şimdi bakarsak, Sara 170.000 takipçisi olan bir mikro-influencer haline geldi.
  • Sara’nın profili, kendi hayatından paylaştığı güzel yaşam tarzı fotoğraflarıyla dolu. Sara’nın geçen yıl Instagram’dan ortalama 120.000 £ kazandığı bildirildi. Markalar yayınlayarak para kazanmanın yanı sıra Sara, insanlara Instagram pazarlamasında da koçluk yapıyor.

3- Instagram’da para kazanmak için büyük bir takipçiye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, Jeena Farmer ile tanışın! Warwickshire merkezli beslenme uzmanı ve serbest yazar Jeena Farmer’ın sadece 8.668 takipçisi var.

  • Ancak markalar gönderi için Jeena’ya ortalama 64 ila 128 dolar ödüyor. Hatta 250-350$ arası bir paket bile var ve bu pakette Instagram, blog gönderisi ve tweet paylaşımı var.
  • Instagram hikayelerini paylaşarak nasıl para kazanılacağına dair her yerde makaleler var. Ancak bu güçlü kullanıcılar, Instagram hesaplarını gerçekten nasıl yönetiyor ve Instagram’ı para kazanmak için nasıl kullanıyor?
  • Biraz araştırma yaptım ve araştırmalarım sonucunda kendime ait bir web sitesine ihtiyaç duymadan sadece Instagram üzerinden kendi işimi nasıl kuracağımı öğrendim. Elbette dilerseniz kendinize farklı bir iş modeli kurarak işinizi Instagram ile destekleyebilirsiniz.

Bu yazıda size Instagram’dan para kazanmanın 9 yolunu anlatacağım. Yazımı çok kolay anlaşılır tutmak istediğim için Instagram’ı daha önce duymamış olsanız bile sadece bir ay içerisinde Instagram ile ilk paranızı nasıl kazanabileceğinizi öğreneceksiniz.

Instagram Para Kazanma Şartları

Altına tatlı sözler yazarak günlük hayatınızdan fotoğraflar paylaşmak arkadaşlarınızı etkilemek için yeterli olabilir ama para kazanmak için size bir faydası olmayacaktır. O halde para kazanmak için neler yapılması gerektiğine bir göz atalım.

1- İnsanlara Ulaşın ve İlham Verin – Bir marka neden sizin gibi bir Instagram kullanıcısına ödeme yapsın?

  • Çünkü hedef kitlenizi önemsiyorlar ve paylaştığınız gönderiler sayesinde kullanıcılarınızın markanın ürünlerini satın almasını umuyorlar.
  • Instagram, algoritması sayesinde sizi daha sık takip eden takipçilerinizin sayfasında paylaştığınız gönderileri gösterir. Gönderinizi doğru zamanda paylaşarak ve doğru etiketleri kullanarak diğer sosyal medya platformlarından daha hızlı organik büyüme elde edebilirsiniz.
  • Peki ya başlamak için yalnızca birkaç yüz takipçiniz varsa?
  • Potansiyel kitleniz çok geniş olmadığı için paylaştığınız içerikler çok fazla kişi tarafından görülmez ve markalar ürünlerini tanıtmanız için size para ödemezler. İşte tam da bu yüzden Instagram’da para kazanmak için birkaç bin takipçiye ihtiyacınız var.
  • Öte yandan, bir ürünü satmak veya tanıtmak istiyorsanız, ikna etme (etkileme) yeteneğine sahip olmanız ve takipçilerinizin tavsiyelerinize göre hareket etmesini sağlamanız gerekir. Yani bir “influencer” olmalısınız.
  • Gerçek bir etkileyiciye iyi bir örnek Tim Ferriss’tir. Tim Ferriss, podcast’inde Mizzen Main ürünlerini tanıtmak için şirketle anlaştığında, şirket tüm envanterinin tükeneceğini varsaydı. Şirketin CEO’su ve kurucusu Kevin Lavelle, elde edilen sonuçlara göre “Tim Ferriss Etkisi”ni doğruladı.
  • “Mizzen Main markasını büyütürken aldığım en iyi kararlardan biri Tim Ferriss ile bir sponsorluk anlaşması yapmaktı. Gerçekten de “Tim Ferriss Etkisi” diye bir şey var. Kevin Lavelle diyor.
  • Yani bu demek oluyor ki sadece hesap açıp birkaç bin takipçi kazanmak yeterli değil. Ayrıca güçlü ve saygın bir Instagram kişiliğine sahip olmalısınız.

2- Sadık Takipçiler Kazanın – Elbette daha fazla takipçi kazanmak egonuzu incitecektir. Matematiksel olarak baksanız bile daha fazla takipçi, Instagram ana sayfasında çıkma şansınızı arttırır.

  • Peki ya gönderileriniz insanların dikkatini çekmezse?
  • İşte o zaman daha iyisini yapmaya çalışmak yerine başarısız olduğunuzu hissedersiniz.
  • Bir seferde dörtten fazla blog yazarken hem başarı hem de başarısızlık yaşadım. O zamanlar sayfalarıma gelen trafikle övünüyordum. Şimdi bunun sadakatle ilgili olduğunu anlıyorum. İnsanlar web sitenizi ziyaret ettiğinde, çevrenizde sizi takip eden insanların sorunlarına çözüm bulurken buluyorsunuz kendinizi.
  • Instagram hesabınıza nadiren yorum ve beğeni geliyorsa, insanlar profilinizi paylaşmıyorsa ve sizi takip etmiyorsa, bu yanlış bir şey yaptığınız anlamına gelir. Yazının devamında Instagram’da gönderilerinizin neden fark edilmediğini ve bu sorunun nasıl çözüleceğini göreceğiz.
  • Ancak artık 1.000 sadık takipçiniz olsa bile Instagram’da hala para kazanma potansiyeline sahip olduğunuzu anlamalısınız. Markaların sizinle çalışmak istemesinin nedeni, hesabınızda onlara fayda sağlayan gönderiler oluşturmanızdır.
  • Jeena Farmer da aynısını yapıyor. Paylaştığı tüm paylaşımlar takipçileri üzerinde etki yarattığı için sağlık markaları Jeena’ya yaptıkları paylaşımların karşılığını çok iyi ödüyor. Jeena’nın aşağıda paylaştığı bir gönderiye göz atın. 8.668 takipçiye sahip olmasına rağmen Jeena’nın paylaşımı 98 beğeni ve 15 yorum aldı. Bu, Jeena’nın %3’ün üzerinde sadık kullanıcıya sahip olduğunu gösteriyor.
  • Yukarıdaki bilgiler dışında olağanüstü koşullar – Üniversite yıllarımda en çok neden kimyadan nefret ettiğimi biliyor musunuz? Pek çok kural ve eşdeğerlik öğrendiğimizden, her zaman istisnai durumlarda öğrenmek zorunda kaldık.
  • Ama buradaki durumunuzun benzer olduğunu sanmıyorum.
  • Ürünlerinizi doğrudan Instagram’da satmayı düşünüyorsanız, büyük bir takipçi kitlesine sahip olmanıza gerek yoktur. Örneğin fotoğrafçılık, yazarlık, çizim, video düzenleme gibi özel bir yeteneğiniz varsa Instagram sadece sizin hizmetinize sunabilmeniz için işlevsel bir rol oynuyor.
  • Bugün bir Instagram hesabı açarak, işinize ait 3-5 fotoğraf paylaşarak ve potansiyel müşterilerinize doğrudan mesaj göndererek işinize başlayabilirsiniz. Becerilerinize ve deneyiminize bağlı olarak, bir müşteri tabanı oluşturmaya ve para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Bunu sana anlatırsam Instagram’da para kazanmanın o kadar kolay olmadığını anlamışsındır umarım. Bu çok zaman, çaba ve çaba gerektiren bir süreçtir.

Kısacası, Instagram’da büyük ve sadık bir takipçiyi nasıl elde edersiniz?

Instagram’da para kazanma çerçevesinde nasıl büyüyebileceğinize hızlıca bir göz atalım. İşte izlemeniz gereken 6 basit adım.

1- Biyografinizi öne çıkarın

(web sitenizin bağlantısını akıllıca kullanın) – İster ürünlerinizi Instagram’da tanıtmak ve satmak isteyen bir marka veya işletme olun, ister para kazanan sıradan bir kişi olun; Her iki durumda da, paylaştığınız gönderiler konusunda stratejik olun.

  • Organik bölüm, Instagram’ın çok önemli bir parçasıdır. Çünkü profilinizi ilk kez ziyaret eden kişiler doğrudan bu bölüme bakmaktadır. Bu nedenle biyografi bölümüne yazdıklarınızı basit ve doğrudan tutun. Örneğin Foundr Magazine’in Instagram profiline bir göz atalım.
  • Foundr Dergisi’nin biyografi bölümüne bakarsanız, biyografilerinde yazdıkları 3 önemli nokta vardır:
  • Takipçilerine kendilerini daha detaylı tanıtabilmeleri için dergiyi ÜCRETSİZ olarak sunuyorlar.
    Emojileri kullanarak takipçilerin dikkatini çekmek istedikleri yöne çekerler.
    Linki sitelerine eklemeleri güzel çünkü takipçiler direk siteye girebiliyor.
  • Dilerseniz organik sektörde de yaratıcılığınızı ve kişiliğinizi gösterebilirsiniz. İlginç bir biyografi bölümünüz varsa, insanlar muhtemelen takip düğmesine tıklayacaktır.
  • Profil fotoğrafınız veya marka logonuz net ve kaliteli olmalıdır. neden diye soruyorsun
  • Çünkü Instagram görsel bir platformdur ve kullanıcılar gönderilerinizin altında yazdıklarınızın ötesine geçen güzel, kaliteli bir görsel görmeyi beklerler.
  • Önemli ipucu: Gönderilerinizle takipçilerinizi düzenli olarak Instagram biyografinizdeki linke yönlendirebilirsiniz. Profilinize bit.ly uzantılı bir bağlantı yerleştirdiğinizde, arka planda bit.ly uzantılı bağlantının içeriğini değiştirme seçeneğiniz vardır.

2- Düzenli olarak paylaşım yapın ve yorum yapanlarla görüşün

Arkadaşlarım ve ailemle ilişkilerim iyi olarak tanımlanabilir. Özel hayatımda ilişkilerimi nasıl ele aldığımdan biraz bahsetmek istiyorum.

  • Hayatımda neler olup bittiği hakkında konuşmak ve neden bahsettiğim hakkında ne düşündüklerini dinlemek için ailem ve arkadaşlarımla düzenli olarak zaman ayırırım. Bir akrabamdan belli bir süre haber almazsam, onları kendim ararım.
  • Aslında, Instagram benzer şekilde çalışır. Her şeyden önce, Instagram sosyal bir platformdur, dolayısıyla çevrimdışı insan ilişkilerimizin çevrimiçi bir uzantısıdır.
  • 100.000 Instagram paylaşımının üç aylık analizinde Tailwind Airlines, sosyal medyanın daha etkili kullanımının daha fazla katılımdan kaynaklandığını buldu. Ancak, yüksek katılımın takipçi büyümesi üzerinde de büyük bir etkisi olduğunu bulmuşlardır.
  • İstediğiniz başarıyı yakalayamayan Instagram hesaplarına bakarsanız, ortak bir noktaları vardır: her gün gönderi paylaşmazlar. Instagram’da aktif olmak zaman alır. Örneğin, gönderinize yorum yapanlara yanıt verebilirsiniz.
  • İnsanların gönderinize yaptığı yorumları bir tür sohbet olarak değerlendirin ve bu sohbette insanları cevapsız bırakmayın. Örneğin kendinize bir etiket belirleyebilir ve takipçilerinizden sizin gönderilerinizle ilgili gönderiler oluştururken bu etiketi kullanmalarını isteyebilirsiniz. Takipçilerinizin hakkınızda yaptığı paylaşımlar, markanızın veya kişisel profilinizin güvenilirliğini arttırır ve takipçilerinizin sadakatini kazanırsınız.
  • Düzenli olarak paylaşım yapmak çok önemli olmakla birlikte, doğru zamanda paylaşım yapmak da son derece önemlidir. Çoğumuz iş günlerinde, molalarda veya boş zamanlarımızda sürekli olarak telefonlarımızda olsak da; Sabah ve akşam saatlerinde paylaşım yapmak daha iyidir.

3- Gönderilerinizde paylaştıklarınızla ilgili hashtag’ler kullanın

Etiketler, 2007’den beri sosyal medya platformlarında benzer temaya sahip fotoğrafları gruplandırmak için kullanılıyor. Etiketler ayrıca Instagram’da oldukça iyi çalışır. Instagram, her gönderiye 30 etiket eklemenizi sağlar.

  • Gönderi başına 10-15 etiket kullanmanızı öneririm. Çünkü bu şekilde size yazmanız için verilen alanı etiketler için değil yazı için ayırmış olursunuz. Gönderinin açıklaması yerine etiketlerinizi ilk yorum olarak ekleseniz bile Instagram bu etiketleri tanıyabilir.
  • Örneğin: Foundr’ın aşağıda paylaştığı gönderiye bir göz atalım. Foundr, kullandığı etiketlerde Gary Vaynerchuk ile ilgili dergilerinin 36. sayısından ve içeriğinden bahsediyor.

Etiketleri kullanırken rastgele etiketler kullanmamalısınız. Her zaman kullandığınız etiketlerin gönderilerinizle alakalı ve sık kullanılan etiketler olduğundan emin olmalısınız. Bu nedenle hangi etiketlerin en çok aranan etiketler olduğunu önceden araştırmanızı tavsiye ederim. Alanınızda yaygın olarak hangi etiketlerin kullanıldığını araştırın ve bu etiketlerle kaç gönderi paylaşıldığını görün.

Örneğin ben bu yazıyı yazarken pazarlama etiketiyle 222.142 gönderi paylaşılmıştı. Alanınızda kaç gönderi paylaşıldığını ve trend olan etiketleri öğrendikten sonra, 3 kategori oluşturmanızı öneririm: düşük rekabet, orta rekabet ve yüksek rekabet.

Şimdilik sizden araştırmanızı belgelemenizi isteyeceğim. Aşağıda kişisel gelişim ve sabırla ilgili bir etiket tablosu bulunmaktadır. Bu tabloda 12.000’den az gönderide kullanılan etiketler düşük rekabet, 12.000 ile 100.000 gönderi arasında kullanılan etiketler orta rekabet ve 100.000’den fazla gönderide kullanılan etiketler orta rekabet olarak sınıflandırılır. .

Instagram’da paylaşım yaparken, her üç kategoriden de hashtag kullandığınızdan emin olun. Bu şekilde, düşük rekabet etiketlerinin yanında yüksek rekabet etiketleri kullandığınız için gönderiniz üst sıralarda görünecektir.

Etiketlerden sonra bir diğer önemli konu olan açıklama kısmını inceleyelim.

Instagram’da açıklama kısmında yaratıcı olmak, anlatmak istediklerinizi iletmek ve takipçilerinize istediğinizi hissettirmek için 2.000 karaktere sahipsiniz. Açıklama kısmına ne yazacağınıza dair kesin kurallar olmamakla birlikte hedef kitlenizi tanımalı ve ona göre yazmalısınız.

Bir emoji veya bir veya iki kelime ile etkili bir şekilde paylaşabilirsiniz.

Dilerseniz daha açıklayıcı olmayı ve Nat Geo’nun yaptığı gibi nesnel gerçeklerden bahsetmeyi seçebilirsiniz.Veya açıklamanızda @ işaretiyle diğer Instagram kullanıcılarından bahsederek emojileri kullanabilir ve insanların dikkatini gönderinize çekebilirsiniz. Örneğin aşağıdaki gönderide Starbucks, Ulusal Pembe Günü’nü pembe kalp emojisiyle paylaştı.

4- Paylaşımlarınızın kalitesini artırın

Instagram artık haber akışı sayfasında kullanıcıların paylaştığı gönderileri kronolojik sırayla göstermediğinden, kötü içerikleriniz varsa haber akışında görünmeniz çok olası değildir. Platformdaki rekabet o kadar şiddetli ki, Instagram kullanıcılarının %80’i zaten bir işletme veya etkileyici hesabı takip ediyor. Bu, dikkat çekmek için başkalarıyla rekabet ettiğiniz anlamına gelir.

Kullanıcıların dikkatini çekmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken noktalara bir göz atalım.

Düşük Kaliteli Fotoğraflar: Instagram görsel bir platform olduğu için bulanık veya sıkıcı fotoğraflar insanların ilgisini çekmez. Ayrıca Stock Photos’tan satın alınan 1 $’lık fotoğraflar. Kullanıcıların ilgisini çekebilmek için fotoğraflarınızın orijinal olması gerekir. Örneğin, çalışanlarınızın, insanların dikkatini çekmek için şirketinizin Instagram sayfasını kullanmalarına izin verebilirsiniz.

Bunun iyi bir örneği HubSpot’tur. HubSpot, çalışanlarının “hubspotemloyeetakeover” ve “humansofhubspot” etiketleri ile kendi Instagram sayfalarına sahip olmalarını sağlayarak, çalışanların hayatlarında olup bitenleri bu sayfada paylaşabilmelerini sağlar.

Yinelenen Ürün Reklamları: İnsanlar, arkadaşlarının ve ailelerinin hayatlarından görsel içerik görmek için Instagram’ı kullanır. Ayrıca markaların farklı yönlerini görmek isterler, ancak marka reklamlarıyla bombardımana tutulmak istemezler. Aşağıdaki gönderide Melyssa’nın yaptığı gibi eğitici içerikler ve ilham verici sözler paylaşabilirsiniz.

Hatta çekilişler düzenleyerek takipçilerinizin dikkatini çekebilirsiniz.

5- Video paylaşarak öne çıkın –

Videolar görsel iletişim için oldukça zengin bir içerik sunar. Ayrıca sizi takip eden insanlara söylemek istediklerinize başka bir boyut katar. 2019 yılı hepinizin bildiği gibi “video reklam” yılı oldu. Cep telefonları aracılığıyla sunulan video içeriğinin %55’i 5 dakikadan kısadır.

Instagram, kullanıcılarının 60 saniyeye kadar video paylaşmalarına olanak tanır. Araştırmalara göre en çok takipçisi olan kullanıcılar, Instagram hesaplarında düzenli olarak video içerikleri paylaşıyor. Videoların takipçiler üzerindeki etkisi o kadar net ki ortalama bir video 767 yorum alırken ortalama bir fotoğraf 373 beğeni alıyor.

Unutmayın ki sosyal medyadaki insanlar sizden ciddi içeriğe sahip harika videolar istemez.

Örneğin Türkmenistan’da çekilen ve Tim Ferriss’in kendi hesabından paylaştığı Hell’s Gate videosunu ele alalım. Tim Ferriss’in bir fotoğrafı da dikkatimizi çekecek olsa da video içeriğe derinlik katıyor.

6- Diğer etkileyiciler ve markalarla iletişim halinde kalmaya çalışın

Instagram hesabınızda kaliteli içerik ve videolar yayınlamak sizi öne geçirir, ancak hızlı büyümeyi garanti etmez.

Hesabınızın hızlı büyümesini istiyorsanız, başkalarından yardım istemelisiniz. Diğer influencerlar ile iletişim kurmalı ve sosyal medyadaki güçlerini kullanmalıdırlar.

Bunun için birkaç olasılık var.

Birinci yol, birbirinize bağırmaktır (arayın: kendi profilinizde başka birinin profilini tanıtıyorsanız, o kişi de kendi hesabında profilinizi tanıtacaktır). Bu stratejiyi izlemek istiyorsanız, diğer etkileyicilerin profillerini kendi profilinizde tanıtabilirsiniz. Elbette profilinize tanıttığınız influencer’ın profilinizi kendi profilinde tanıtması karşılığında.

Başka bir seçenek de, etkileyicilerden Instagram duyuruları satın almaktır. Şöyle işliyor: profilinizi veya ürünlerinizi tanıtmak ve tanıtmak için geniş kitle profillerine belirli bir ücret ödüyorsunuz.

 

Mesaj Bırakabilirsiniz